איפה המילים?

איפה המילים?

עכשיו שאני חוזר לרקוד, רציתי ללמוד את המילים של כמה שירים אהובים (ואולי גם ללמוד את הריקודים). מסיבות ברורות אין לי אפשרות להוציא את המילים בעצמי, אבל היום, בעידן האינטרנט, חשבתי שיהיה קל למצוא את המילים של השירים... איזה קל ואיזה בטיח... אני לא מוצא את המילים של שלושה ריקודים... אם למישהו יש את המילים ויוכל להעביר לי (או לכתוב בפורום), אודה לו מאוד. הריקודים הם (הפרטים מאתר רוקדים של ירון): (1) "והוא יושיעני (תפילתי)" של אבנר נעים 1994, מילים - תהילים, לחן - נעמי שמר. (2) "דניאלה (דניאל)" של נפתלי קדוש 1992, מילים ולחן - דני שושן. (3) "לנצח צעירים (צעירים לנצח)" של שמוליק גוב-ארי 1995, מילים - אסף מרום, לחן - שלומי שבת דרך אגב, במקרה הראשון חשבתי שהבעייה שהשיר של נעמי שמר אז לכן זה לא מופיע באינטרנט, אבל אם המילים מספר תהילים - מה הבעייה החוקי? דווקא חיפשתי בספר תהילים ולא הצלחתי להבין באלו פסוקים מדובר.

לשעבר? ../images/Emo13.gif

עוד עשית אותי מלאך... אם הדוקטור חושב שהייתי מלאך, כדאי שאבדוק את הדופק ואראה אם קמתי לתחייה...

../images/Emo204.gif דני {לשעבר..../images/Emo8.gif}, אנסה לעזור

נסה כאן, אולי תמצא את מבוקשך...

שלום לך דני ידידי

וברוך השב אלינו מפיגומי הטיח והסיד.... וממשטחי הבלוקים והריצוף. אתה כותב: עכשיו שאני חוזר לרקוד, רציתי ללמוד את המילים של כמה שירים אהובים (ואולי גם ללמוד את הריקודים). ראשית, שמחתי לקרוא שאתה חוזר לרקוד לאחר התנזרות כה ארוכה. אולם בשביל לרקוד אתה לא ממש צריך את המילים, אתה קודם כל צריך את הצעדים, אולי את הצילומים, או אולי את הרישומים (למשתמש הוותיק). אגב דני - יש הרבה חוגי מתחילים באיזור מגוריך. וכעת ברצינות: לא כל השירים מופיעים במאגר השירים של 'שירונט' ואתרי מילים לשירים עבריים במדיה. לפיכך הקמנו בפורום 'סברס' לפני כחודשיים מאגר של שירים עבריים לריקודי עם קיימים. על מאגר זה אני עומל וטורח שעות רבות ונכון לאתמול הכנסתי כבר יותר מ-800!!! שירי ריקודים.... ועוד ידי נטוייה. אתה מוזמן להציץ !!!! בבדיקה מהירה שעשיתי התברר לי ששלושת שירי הריקודים שביקשת אינם מופיעים במאגר עליו דיברתי. אני מבטיח לך דני (בשם החברות הטובה שהייתה פעם בינינו) שעד מחר עם שקיעת החמה שלושת השירים הללו יופיעו במאגר. עליך רק להמתין. אגב - מתי אתה עורך את חנוכת הבית ?

תודה דבל'ה

אכן מצאתי את שלושת השירים שחיפשתי. אם מישהו ישגע אותך על נעמי שמר והמילים של תפילתי, תוכל לשנות את המילים ל: תהילים נ"ה 2, תהילים נ"ה 7, תהילים נ"ה 17. הבעייה היא שנעמי שמר קצת שינתה את המילים המקוריות. אפשר לתבוע אותה על כך?
בגלל שביקשת שיתקנו לך שיבושים בשירים במאגר (אם יש), נתת לי רעיון ופתחתי סדרת חידות יומית בברבור "שיבושים בשירים". אתה מוזמן להשתתף
חנוכת בית? רק סיימתי את רוב המרתף (וראוי למגורים). שאר הבית עדיין בשלד. זה בהחלט מבלבל את "האויב"... היית צריך לראות את הבעת הפנים של מתקין הכבלים כשהגיע לבית. מה שכן, אוכל לפנות את חומרי הבית מקומת קרקע ולערוך מפגש. רצפת בטון מחוספסת, אין מיזוג (אך יש המון אוורור), ואין שירותים (חוץ מבמרתף). לאחר המפגש - כל חוג ייראה כמו לוקסוס

אנדי54

New member
לגבי 'תפילתי'

לפי מיטב זכרוני, נעמי שמר אסרה על פרסום יצירותיה באינטרנט.

וכפי שהבטחתי

מילות שלושת הריקודים שדני חיפש 'תפילתי', 'צעירים לנצח' ו'דניאלה' הוכנסו עוד הלילה למאגר. (השקעתי בזה שעה וחצי נטו) בהזדמנות זאת אודה לכל מי שתרם ותורם שירי ריקודים למאגר ב'סברס'. במאגר החדש יש מנוע חיפוש משוכלל המוציא כל שיר או כל מילה בו בשניה אחת. מיותר לציין (ובכל זאת אציין) שאנו משלמים זכויות יותרים לאקו"ם כחוק.

עבודה יפה,אני רואה את המאגר הזה פעם

ראשונה ומתרשם מהעובדה שבהחלט ניתן למצוא כאן שירים ששירונט לא חולם כנראה להכניס אולי בגלל שפרט לרוקדים ריקודי-עם איש לא שמע עליהם. עדיין חסרים כאן מילים לשירים יפים ייחודיים לריקודי-העם שלנו כמו "אהבתנו הגדולה","גננו","ציפורי נדוד","הורה לעמק",ועוד ועוד אבל מה שכבר קיים בהחלט נראה מרשים והייתי שמח לראות קישור למאגר הזה גם בקישורי הפורום כאן. ועוד הערה שמתבקשת במקרה שלי: ברור לי שאת מילות השיר "לאור חיוכך" לקחת מאתר שירונט כי הפיסוק וחלוקת השורות זהים ואפילו השגיאה "בנועם" במקום "מנועם" היא אותה שגיאה. יחד עם זאת אם כבר אנחנו רוצים לתת קצת כבוד לריקוד הכל כך יפה ומיוחד הזה אין סיבה שלפחות במאגר של הרוקדים בניגוד לשירונט השיר לא יירשם בחלוקת שורות נכונה וישקף את אהבתו הנסתרת של אמיתי נאמן ל"מיכל" שאת שמה קל לראות בשיר כשמחלקים את השורות נכון כמו בחתימה שלי. השקעתי הרבה מחשבה לגבי הכתיבה המדוייקת של המילים בחתימה שלי ואף התייעצתי עם כותבים בפורום מוסיקה כך שאני בטוח ב99% שהצורה שבה כתבתי זאת אני היא היא הצורה הנכונה ולגבי שירונט עם כל הכבוד להם במקרה הזה הם לא קדושים!!

זאביק - תודה מכל הלב

תודה לך על ההתייחסות הרצינית. אודה אישית לך ולכל אחד על מציאת שגיאות כלשהן במאגר הזה. כל שגיאה תטופל מצידי בהקדם האפשרי. ואם תרצה, או כל מי שירצה להוסיף שיר למאגר, או לבקש ממני שאכניס עבורו שיר כלשהו (שיר שקיים לו ריקוד) למאגר, מוזמן לרשום את בקשתו בפורום לשירים ישראלים ב'סברס'. אני מבטיח להענות בהקדם האפשרי לכל בקשה. שוב תודה מכל הלב.

ובאשר 'לאור חיוכך'

תיקנתי מייד במאגר כפי שרשמת בחתימתך. אתה מוזמן להציץ. כל טוב.

מוזר,חיפשתי עכשיו וראיתי שתי גרסאות

לשיר. אחת מ1955 כתובה נכון ואחת מ1958 כמו בשירונט. אולי כדאי שתבדוק שוב את התיקון... הלוואי שידעתי מאיפה להביא לך מילים לשירים נוספים אבל בכל מקרה השירים שציינתי בהודעתי הקודמת הם בהחלט דוגמאות לשירים שהייתי שמח לראות במאגר הזה. ובכלל אני רואה חשיבות עצמי למאגר כזה דווקא כשמדובר בשירים שרק אנחנו בריקודי-עם מכירים אותם ואילו בקרב כלל הציבור הם זכו לתהודה הרבה יותר קטנה. ועכשיו נזכרתי בעוד אחד כזה: "מאיה" השיר המקסים והריקוד היפה של דני דסה (וכל הכבוד לחיים צמח שהחזיר אותו בהרקדות הנוסטלגיה שלו). וגם "קסמי שאול","שירי לי אחותי","שבת מנוחה"...אני כל הזמן נזכר בעוד ועוד שירים. וואו,אני רואה שבאמת יש עוד המון שירים שאפשר להוסיף למאגר!!!

זאביק - כל מה שתבקש

הנה רק צריך לבקש יפה וכבר יש תוצאות: הריקוד 'מאיה' של דני דאסה. 'קסמי שאול' של יענקל'ה לוי. 'שירי לי אחותי' של ישראל שבתאי. ו'שבת מנוחה' של ישראל שיקר. כל ארבע הריקודים שביקשת הועתקו מיומני למאגר 'סברס' לטובת המשתמשים.

עכשיו כבר מתחיל להיות לי לא נעים

שאני גורם לך טרחה רבה... טוב תראה,אם באמת יש באמתחתך מילים לכל כך הרבה שירים אני מרים את הכפפה ואשלח לך(הפעם במסר אישי) רשימה קצת יותר ארוכה של ריקודים שמילות השירים שלהם חסרים במאגר שלך. לא מבטיח שאצליח לכסות את כל החוסרים אבל הרי בסך הכל לשנינו יש אותה מטרה להעשיר את המאגר הזה ככל האפשר ואם אצלך יש רשימות עם המילים לשירים על אחת כמה וכמה שתבורך על היוזמה ואין סיבה שהם לא יופיעו במאגר. אז כאמור,אני משנס מותניים ומתחיל לחפש יותר לעומק מה חסר. אגב,אני מקווה שלא תתנגד שאמליץ על המאגר הזה גם בפורום מוזיקה עברית. יש לי רושם שהמאגר הזה יכול לעזור למחפשי מילים שם גם אם הם לא רוקדים ריקודי-עם כי הרבה פעמים קורה ששיר לא נמצא בשירונט אבל ייתכן שהוא כן יופיע במאגר שבנית!

כן, קיבלתי את המסר

חלק מהריקודים שרשמת יוכנסו בקרוב למאגר וחלקם מאוחר יותר. מכל מקום - אשמח אם תמליץ על המאגר בפורום 'מוסיקה עברית' שאתה חבר בו.

כמובן שאמליץ!

אבל רק אחרי שנסיים את המבצע הקטן לעדכן עכשיו כמה שיותר ריקודים בעיקר כאלה שהמילים שלהם נדירות ולא מופיעות בשירונט ותאמין לי גם בלי לבדוק אני בטוח שמילות שירים כמו "מאיה" או "זוהי ארצי" לא נמצאות בשירונט ויש עוד המון המון דוגמאות. אני רק יכול לקוות שזה יעלה קצת את קרננו בעיני הפורום השכן במיוחד אחרי שאני גם אגיד להם שהמאגר הזה מגובה בתשלום לאקו"ם כחוק(הם מאוד אוהבים לשמוע משפטים כאלה שם!)

הוספת מילים בסברס

היות ואני לא רוקדת , ויש לי מאגר של מילים לשירים, נהניתי מאוד לבקר במאגר מילים בסברס, הוספתי לך כמה מילים לשירים (אולי לא כולם ריקודים) בכל מקרה אתייעץ עם הבת שלי שרוקדת ואוסיף לך עוד מילים למאגר הנפלא שלך.יישר כח.אם אתה מעוניין שאוסיף מה שנראה לי ואתה תסנן אעשה זאת ברצון.

חן חן לך עתליה גד

עשית לי הפתעה נעימה מאד על הבוקר. תודה רבה על הוספת מילות השיר לפורום 'סברס'. בימים הקרובים, אעבור על כל השירים, אבדוק מה יש במאגר ומה אין, ומשם אעביר למאגר רק את השירים שיש להם ריקודים בצרוף פרטי מחבר הריקוד, סוג ושנת יצור וכמובן כל הפרטים על השירים. תוספת השירים שלך הן תרומה חשובה ובשם הנהלת 'סברס' ובשמי אני מודה לך מקרב לב. כמובן שאשמח על כל תוספת שירי-ריקודים מכל חברי הפורום. הכל לשרות הקוראים. עתליה - עשית לי את היום. תודה רבה.

למעלה