איפה המד"ב

איפה המד"ב../images/Emo35.gif

טוב, אז ראיתי את הפרק Marauders ולא נראה שזה הולך ומשתפר... ולמה? כי באנטרפרייז אין כמעט מדע בדיוני. נכון שהיא מוגדרת כסדרת מד"ב, אבל מה הופך אותה לכזאת? העובדה שהם טסים בספינת חלל, או זה שברמן בחר להשתמש בשם הספינה הכל כך אהובה ומוכרת? זה רק הרקע, אבל מה עם העלילות של הפרקים? הן רחוקות מלהיות מדע בדיוניות. בפרק הזה צוות האנטרפרייז מציל מתיישבים מחבורת קלינגונים שסוחטים אותם, והם מבריחים אותם עם פעלולים פירוטכנים.... נו אז מה? ראיתי את הסיפור הזה גם בכל פרק של צוות לעניין - פושעים סוחטים אמריקאים תמימים וצוות לעניין מאיים על הפושעים ומבריח אותם עם פעלולים שונים. איפה המד"ב? כנ"ל לגבי הפרק של אתמול, עם הביגל המתוק של ארצ'ר.. איפה המד"ב בכל זה? וגם הפרק של שבוע הבא - ט'פול צריכה לתפוס פשוע וולקני? לא ראיתי עדיין, אבל האם זה הולך להיות כמו עוד פרק של ווקר טקסס ריינג'ר? הבעיה שאנטרפרייז, בניגוד לקודמותיה היא הרבה פחות סדרת מד"ב ויותר סתם סדרת דרמה. מהתקצירים של הפרקים בעונה השנייה, ורק מהתקצירים, נראה לי שהפרקים היחידים שיכולים לענות על "מדע בדיוני" הם: Vanishing Point The Crossing Cogenitor Regeneration כל השאר הם סתם סיפורי דרמה של "בואו נהרוג את הרעים" או "כלאו אותנו אז בואו נברח"...... לא יודע... בסוף כל פרק של הדור הבא או חלל עמוק, הייתה לי תחושה של "וואו". בסוף כל פרק של אנטרפרייז יש לי תחושה של "נו... אז...?"

HyperNovA

New member
אני לא מסכים איתך....

אני חושב שהביקורת שלך מוטעית. אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שסדרת מדע בדיוני צריכה להיות מדע בדיוני נטו. זה לא נכון, אני חושב שהיופי בעונה השנייה של אנטרפרייז הוא המגוון של הסיפורים שבה. ישנם פרקים כמו הפרק של היום, שמתעסקים ששאלות מוסר אי אלו ואחרות. אני גם אוסיף ואומר שפרק דומה אתה תראה לקראת סוף העונה והוא הפרק CONGENITOR שהזכרת. ישנם פרקים לעומת זאת, יותר הומוריסטיים, ישנם פרקים שמתעסקים בבעיות של חברי צוות מסויימים ומספרים את סיפוריהם הפרטיים. וישנם פרקים שמערבים יותר מדע בדיוני, שבא לידי ביטוי באשקן בדרך כלל, כמו הפרק CEASE FIRE או FUTURE TENSE שהיו מצויינים. בכל מקרה מה שאני בא לומר הוא שהיופי של העונה השנייה הוא השילוב של מדע בדיוני וה TUCH של סטאר טרק בכל מיני תחומים שונים כמו שאלות מוסר, דרמות אישיות, או סתם אקשן.

Lu Tze

New member
אבל כל הרעיון של מסע בין כוכבים

זה שהם משתמשים בעתיד רק כתפאורה לתופעות שקורות כבר עכשיו. אז נכון, הפרק היום היה "צוות לעניין בחלל" (אגב, חשבתי בדיוק על אותה שוואה בפעם ה-1 שראיתי אותו), אבל אם אתה צופה במס"ב רק כדי לראות איך בני אדם פוגשים גזעים חדשים או לראות איזה גזע חייזרים משתלט על הספינה, אני יכול להמליץ לך על סדרות אחרות שיתאימו לך יותר.

yanivm1

New member
ו-DEAD STOP לא בדיוני?

אני חושב שהפרק הזה הוא הפרק הכי טוב בסדרה עד עכשיו ואחד הטובים בכלל...

Lu Tze

New member
אוקי,

מה היה המסר החברתי-פוליטי-וואטאבר בדדסטופ?

TUVIX

New member
ש50 גלונים של פלזמה+ ראש חץ של

טורפדו עושים בום גדול

חחחחחחחחחח

נכון! לא היה מסר, אבל הפרק היה עשוי טוב, מותח (או לפחות מנסה)... כל הקטע שהכושי* בא בעקבות הקריאה של הקפטן, ואז רואים את ארצ'ר במקום אחר ולא מבינים מה הלך פה ואז מוצאים אותו מת ואז מתברר שזה לא הוא - זה מד"ב. אז נכון שבמקרה הזה זה לא שולב עם מסר, אבל לפחות התסריט עצמו היה טוב, ואם כן היה שם מסר, זה היה יכול להיות אפילו טוב מאוד. * חחחח נו, אני רואה את הסדרה מהתחלה ועדיין אין לי מושג איך קוראים לו.....

He's an African-American

לדמות קוראים טראוויס מייוות'ר, והוא משוחק ע"י אנתוני מונטגומרי

TUVIX

New member
יש לך משהו לספר לנו ../images/Emo8.gif

מה זה הסמיילי הזה?

תראה.. תשמע..

תגיד לי אתה
דרך אגב, החתימה לא ניתנת ליישור לשמאל, אז זה נראה קצת מתחיק עם הקוד הזה.

כן! כן!

אני רוצה שבכל פרק ישתלטו חייזרים על הספינה, ישתלטו וירוסים מוזרים על אנשי הצוות, יסעו בזמן, ליקומים מקבילים, יהיו בסכנת חיים, תאונות משגר, יפגשו גזעים חדשים שחיים לפי חוקי מוסר שונים... כמו בדור הבא ובחלל עמוק. גם הדור הבא התעסקה בתופעות חברתיות וכאלה, אבל במסווה של מדע בדיוני. כשחטפו אנשים מהאנטרפרייז די, הם לא סתם נחטפו, היה שם עוד משהו - כמו בפרק Allegiance: הם דנים בשאלה פסיכולוגית\סוציולוגית\אנטרופולוגית (מחק את המיותר) של מה קורה כששמים 3 גזעים שונים עם אופי שונה יחד - במסווה של פרק מדע בדיוני. איך הם עושים את זה? ע"י יצירת מיסתורין - מצד אחד יש פיקארד מזוייף בספינה ומצד שני הפיקארד האמיתי לא יודע איפה הוא נמצא או לאיזו מטרה. אם היו עושים את הפרק הזה באנטרפרייז, אז ארצ'ר בטח היה פוגש קודם כל את החוטפים ואז הם היו זורקים אותו לחדר עם החייזרים ואומרים לו "אתה חלק מניסוי, ואגב, שמנו כפיל שלך בספינה..." שזו עוד דרך לספר את הפרק, אבל בצורה פחות... מותחת, נגיד ככה. הפרקים של אנטרפרייז הם... "על אש קטנה" כאלה... לפחות יש שם מה לראות...הושי וט'פול... שזה שיפור לעומת ד"ר קראשר.. חחח :)

Lu Tze

New member
סליחה?

אתה לא הבחור שהתלונן לפני כשבוע על הפרק שבו פירקו מוקש כי חלק ממנו מתרחש בשטח של 3X3 ועסק (בחלק בשיטחי שלו) בפירוק מוקש? עכשיו אתה מהלל ומשבח פרק שחלק ממנו מתרחש בחדש של 5X5 ועסק (בחלקו השיטחי) בבריחה מהתא?

אה....

וכמו שמישהו פה נתן דוגמאות מחלון אחורי ועוד אי אילו סרטים שמתרחשים במקום קטן (כמו קיוב הגאוני, למרות ששם הם גם זזים...) יש דרך עשות את זה ויש דרך - ויוצרי אנטרפרייז לא מצאו את הדרך. וכמו שאמרת - הפרק עסק בבריחה רק בחלקו, כי יש שם גם שאלה אנטרופולוגית/פסיכולוגית מה שלא היה בפרק עם המוקש. הקטע של החייל הפשוט שמוכן להקריב את חייו עבור הקפטן שלו וחיי רבים, זה קלישאת הקלישאות של הוליווד.

אני מסכים מאוד.

לדוגמה עניין החייזרים עם המצח/אף/אוזן מעוות. הרי ברור שהכל שם עובד על אנאלוגיות. סדרה לא יכולה להישען רק על פרקים מעולים שעוסקים בסוגיות מוסריות כבדות משקל. חייבים לתת אתנחתא קומית, להכיר את הצוות, לתת רקע ועומק לדברים. קל לדבר בהשוואה לסדרות האחרות שאנחנו מכירים מצוין מהסוף להתחלה. תנו להם זמן לבנות את העסק. גם רומא לא נבנתה ביום אחד

טים ג

New member
אני לא מוכן לשמוע

רמזים לכך שהסידרה "צוות לעניין" סדרה רעה

למעלה