איפה הכי כדאי..

underdog30

New member
איפה הכי כדאי..

שלום לכולם!. אני סטודנט באוניברסיטה הפתוחה ורצה לצאת לאירופה. לתקופה לא מוגבלת . להמשיך את הלימודים, ולמצוא עבודה קטנה בתחום. אשמח להמלצות. אני לומד מחשבים. ויודע קצת גרמנית .ברמה בסיסית. כמו כן, איפה כדאי באירופה ללמוד לתואר שני? ...

הכי כדאי ללמוד

באוניברסיטה שיש בה חוג טוב ללימודי המקצוע אותו אתה לומד. הגיוני לא? בכל העולם יש מוסדות ברמה ומוסדות שאינם ברמה. בכל העולם יש מוסדות שנעים ללמוד בהם וכאלה שממש לא. קח בחשבון שברוב המוסדות תצטרך את שפת המקום ברמה גבוהה מספיק על מנת ללמוד באוניברסיטה ("רמה בסיסית" לא מספקת בד"כ). לימודים בגרמניה - הם בחינם עד לסמסטר ה14. בשוויץ - כ1000 פרנק לסמסטר. אין לי מושג לגבי מדינות אחרות. השאלה היא - בתור התחלה - באיזה תחום. תואר בספרות אנגלית - די מטופש לעשות בגרמניה (במקום באנגליה), אלא אם התואר יותר חשוב מהתוכן שלו... (במצב כזה, אני מניח שתוכל בקלות רבה יחסית, לעשות תואר מתקדם באירופה בנושא השפה העברית
). אני למשל הגעתי לבאזל כי רציתי לשבת אצל פרופ' מסויים שמלמד בבאזל - כך שלא היו שיקולים נוספים. לעומת זאת, כשנרשמתי לדוקטוראט במוסיקולוגיה, התנהלות הענינים בחוג של באזל + התנהלות הענינים בפרייבורג + ההבדל בתשלום שכר הלימוד הביאו אותי להרשם בפרייבורג. בקיצור - יש הרבה פרמטרים לשאלה - איפה כדאי ללמוד ואני נוטה להאמין שאף אחד לא יכול לענות על השאלה בשבילך. בהצלחה.

למעלה