איפה הוגוס

איפה הוגוס

למדנו על עצב הוגוס בצואר ואני לא מצליח למצוא אותו (ניסיתי שעה הגרון שלי אדום) מישהו יוכל להסביר לי בדיוק ?

New member
כמו המטריקס

בכל מקום
. ובנימה רצינית יותר, שני עצבי הואגוס מגיעים מגזע המוח וממשיכים לכיון הצוואר בצמוד לכלי הדם הגדולים שבצוואר - העורקים הקרוטיים והורידים הג'גולריים הפנימיים. עקב כך הואגוס מוסתר היטב ולכן במישוש חיצוני לא ניתן להרגיש בו, אך אין זה אומר שלא נוגעים בו, עיסוי קרוטידי הינו פעולה חשובה ומסוכנת כאחד ומאוד לא רצוי לבצע אותו עד "שהגרון אדום". אם אתה רוצה לראות את הואגוס תכתוב, ואני אצרף תמונה של מעבר הואגוס באזור הצוואר. ולגבי אם ניתן לראות את הואגוס, אכן ניתן לראות אותו (מבנים לא מבחוץ) אבל בגלל שהוא עצב ולכן יחסית קטן לעומת כלי הדם שמסביבו לא ניתן להרגיש בו באופן חיצוני . ואגב, למרות ההלצה לעיל הואגוס אינו מגיע לכל מקום בגוף, במערכת העיכול לדוג' הואגוס מגיע רק עד השליש הראשון של המעי הגס ומשם פועלים רק עצבים פרהסימפטטים שמגיעים מעמוד השדרה. אבירם

זהירות, קשה לצפיה!

תמונה של מעבר הוגוס באזור הצוואר. לא תמונה סימפטית במיוחד, אבל אותי היא באמת הדהימה!!!

לע יודע...

מצאתי אותה בחיפוש בגוגל (תחת השם Vagus nerve), ומהתוצאות היא מופיעה ביותר מאתר אחד...

amitp

New member
יכול מאוד להיות

מחיה מוכרת - בן אדם, למרות שהצוואר קצת רחב לי מדי, אבל קשה קצת לראות כשמדובר על שליכטא אחת גדולה. דרך אגב, לפי המיקום מה שיש בתמונה זה לא בדיוק הואגוס, אלא סעיף שלו שחוזר למעלה לעצבב את מיתרי הקול והשרירים באיזור ונקרא recurrent larngeal nerve (בתמונה רואים את הימני והשמאלי).

התכונתי לגבי העיסוי הקרותידי

איך בדיוק עושים את זה שזה יפעל . . ? ( אני לא מיתכוון לעשות שטויות . . .

למעלה