איפה הדמוקרטיה?

shabluELLA

New member
לא בזה העניין! העניין הוא

שאם כולם היו כמו יוני לא היה לנו צבא ומי יודע אם מדינה! אז כל אחד צריך לעשות מאמץ ולתת מעצמו קצת ולא משנה באיזו צורה, בין אם זה ג'ובניק פקיד ובין אם זה לוחם, לעזור לצה"ל להתקיים! לעזור למדינה להתקיים!

יוֹאב

New member
תרשו לי להגיב בתור סרבן שטחים

למי שלא מכיר אותי, שמי יואב, ואני בן 23. לפני שנה וקצת סיימתי שרות קרבי כלוחם וכמפקד צוות של למעלה מ-3 שנים (חתמתי עוד). כ-3 חודשים לאחר שחרורי צירפתי את חתימתי למכתב הלוחמים סרבני השטחים. בגדול, אני נגד סרבנות. אין מקום לסרבנות במדינה דמוקרטית, אבל מצד שני, גם אין מקום לפגיעה כה חמורה בזכויות אדם, כמו שמתבצעת בשטחים על ידינו, במדינה דמוקרטית. וכאן נכנסת המשוואה לפעולה. במדינת ישראל יש חוק, אך מסתבר שלא תמיד הוא תואם את הצדק המוסרי. אני אמנם מבין פציפיזם, אבל שירות צבאי הוא לא בהכרח מיליטנטי ולא חייב להיות עם נשק. מה שמפריע לאנשים כמו יוני בן ארצי - זה עצם לבישת המדים הירוקים של הצבא הכובש. עצם היותו "חלק מהמערכת" הכובשת. בן-ארצי מתעלם לחלוטין שאנחנו חיים במדינה מוקפת אוייבים, וללא צבא כבר מזמן היינו כולנו בים. שכנינו הערבים כבר מזמן היו ששים לזרוק אותנו, אם יכלו. אני יודע שבעוד כ-3 שבועות יש לי מילואים בשטחים, ואני גם יודע שאני אסרב, אבל אני מוכן לשלם על זה. אני הולך לצערי לשבת בכלא על כך (למרות שזו לא בעיה להוציא פטור מחלה, או פשוט לא להגיע, כמו שעושים 70 אחוז מהמילואימניקים). בן ארצי קיבל החלטה? אוקיי. שישלם עליה. הדמוקרטיה לא מתה. בית משפט קיבל את ההחלטה הכי טובה שיכולה להיות. אני רק מקווה שבעתיד חברי הכנסת יחוקקו חוקים הנוגעים לסרבני מצפון.

faith2

New member
יואבי....

כל אדם מחליט מה הוא. לכל אדם ערכים ויסורי מצפון שונים ואם בן ארצי מאמין בכל ליבו שהצבא הוא כובש והוא לא מעונייין לשרת זוהי החלטתו, אם הוא צודק? אני לא יודעת- לא ממש נראה לי. אבל מה שנכון הוא שחופש המצפון לא באמת קיים במדינת ישראל.

למעלה