איפה הדמוקרטיה?

faith2

New member
איפה הדמוקרטיה?

אתמול נגזר על יונתן בן ארצי הסרבן מספר אחת של מדינת ישראל להישלח לכלא עקב סירובו מטעמי מצפון להתגייס לצבא. זוהי הפעם הראשונה שהכירו באדם שהוא פציפיסט בבית המשפט, אבל אחריי הכל הוא יישלח לכלא. הדמוקרטיה מתה?

yossi018

New member
מדינת היהודים קודם לכל!

קודם מדינת היהודים, שבה חובה לשרת בצה"ל, מי שמסרב לכך ישלח לכלא! נקודה!!!! לדעתי צריך להתיל גזירות לכל אזרח ישראלי המסרב לשרת בצה"ל (אלה אם כן זו מסיבה רפואית או משהו דומה לזה - מצפון לא ניראה לי!) כמובן שחשובה הדמוקרטיה, אבל אם יהיה מועמד ערבי לראשות הממשלה, האם ניתן לו להתמודד???? אנחנו צריכים לשמור על המדינה שלנו כמדינה יהודית, ובכך לעבור על הדמוקרטיה, אין ברירה!

faith2

New member
ומה עם חופש המצפון?

אדם רשאי להחזיק בכל ערכים שבהם הוא מאמין ולפעול דרכם. יש אנשים שקשה להם עם מדיניות הצבא...הם רואים בצבא מה שאחרים לא רואים בו, יונתן היה יכול להוציא פטור על בסיס בעיות נפשיות, אבל הוא לא עשה את זה...כי האמין בדרכו עד הסוף, אפילו השופטים האמינו שהוא פצפיסט בכל ליבו, קשה לו ללכת בדרכי הצבא, אז למה לשלוח אותו למאסר?...המצפון עולה על החוק היבש.

yossi018

New member
כל הצבא הוא קרבי???

אם יונתן לא רוצה לשרת בקרבי הוא אינו חייב לשרת בקרבי, אבל מה עם שאר המקצועות שהצבא צריך??? אנשי מחשבים, תכנאים, ספרים, טבחים וכו'....

התגובות שלך מראות

שאתה בכלל לא יודע מה זה פציפיסט. אני מציע שתיגש לספריה ותקרא קצת בנושא, ואז תגיב.

לא דמוקרטיה

דמוקרטיה סלקטיבית. ישראל כבר מראשית ימיה הכניסה את עצמה לבעיה מהותית. היא הייתה מדינת היהודים, אבל גם מדינה דמוקרטית. ושני הישויות האלה עומדות בשני צדדים מנוגדים של הסקאלה. ולו רק בגלל ההבדל הבסיסי שמנהיגי הדת (כל דת) הם נבחרי האל ומנהיגי הדמוקרטיה הם נבחרי הציבור. נעזוב לרגע את הדעה שלי על מנהיגים ודמוקרטיה ונתרכז במצב הפרדוקסאלי הישראלי. אין ספק שמדינה יהודית לא יכולה להיות דמוקרטית ומדינה דמוקרטית לא יכולה להיות יהודית. למה? כיוון שדמוקרטיה במהותה היא שלטון העם, ומדינת דת מתרכזת רק בבעלי הדת הזו. אם ישראל הייתה מורכבת מיהודים גרידא אז מילא, אולי מדינה דמוקרטית יהודית הייתה יכולה להתקיים. אבל במצב שבו אחוז די ניכר הם לא בעלי הדת היהודית, ואחוז ניכר אף יותר לא מגדירים עצמם דתיים (זה שהדתיים רועשים לא אומר שיש להם איזשהו רוב במדינה) הדמוקרטיה היהודית כושלת. הפתרון ע"פ יוסי לבעיה הסבוכה הזו היא פשוט להתעלם מהמיעוט הערבי הגדול היושב בארץ ישראל ולנהל דמוקרטיה סלקטיבית. כלומר, כן כן המדינה דמוקרטית אבל רק תושביה היהודים יזכו להינות מפירותיה. יוסי בעצם מציע חזרה לעידן בו הדת נותנת את הטון. ואני חשבתי לתומי שהתקדמנו מהמאה השישית... מה הלאה? אולי פשוט נבטל את הממשלה ונציב את עובדיה יוסף בתור סמכות כוללת? נהרוג את המוסלמים כי הדת שלהם לא מתאימה לשלנו, לעזאזל עם הדמוקרטיה אה? נכון, הדמוקרטיה המודרנית רחוקה משלמות. היא מנוהלת ע"י מנהיגים תאבי בצע אשר שולטים בכל ביד רמה, מגדירים את עצמם כנבחרי הציבור כשלמעשה הם נבחרי המאיון העליון, כפופים להם. במקום שלטון העם מתקבל מצב בו פעם בארבע שנים אנחנו מכניסים פתק לקלפי, בוחרים את הרע במיעוטו. ולאחרונה, גם על זה וויתרנו. אבל אם יעמידו מולי את הדמוקרטיה על כל מגרעותיה מול מדינת הלכה אני אבחר בדמוקרטיה בלב שלם. אנחנו נמצאים בשטחים ושולטים על אנשים שאפילו לא אזרחי הדמינה שלנו, הצעד הבא הוא להתנתק מערבי ישראל ואח"כ פתאום העולים מרוסיה לא יהיו דתיים מספיק, ואז היהדות הפרוגרסיבית תשלל, ואז אנשים שמדליקים אור בשבת, ואז כולנו. הסלקטיבציה תלך ותצטמצם, ואתה עוד רואה במועמד ערבי לראשות הממשלה כקץ כל הקיצים? (ולהזכירך בבחירות של 96 היה) באמת.... קודם תגדיר לי מיהו יהודי, ואז נראה אותך מיישם את זה על קדושת המדינה שלך... וואי, ואף לא מילה אחת על המתקרבן הזה יוני בן ארצי. איזה הישג!

y l 18

New member
זיבלת ת'שכל הרבה אבל....

יהודים חילוניים לא יסכימו איתך והם רואים עצמם כיהודים ולא רק מבחינה דתית " יהודי" זה לאום זה שיוך של מסורת של אלפי שנים וזה לא קשור אם אתה מאמין בה' או לא. אני מכיר הרבה חילוניים שלא מתביישים במוצאם האתני היהודי ובגורל המשותף של כל העם הזה חילוניים ודתיים כאחד. וכאשר הלאום הזה שבניגוד לשאר הלאומים לא הייתה לו מדינה בשום מקום. מצליח להקים מדינה ללאום ובכל זאתלא להתעלם מלאומים אחרים כמו דרוזים וערביםעלינו להיות גאים בזה ולא להלעיז ולא לערב את הדת. מדינת ישראל תמיד תהיה ותישאר מדינת לאום יהודי דמוקרטית המכבדת בני מיעוטים מדינת ישראל היא לא מדינת הלכה- אבל יש פה ציבור דתי גדול שיש להתחשב בו ובבקשה ממך עשי הבחנה בין דתי לחרדי דתי- תומך בדמוקרטיה וחרדי לא. נראה שאת פשוט מערבבת שנאה לחרדים עם השמאלניות והרגשות החמים שלך ל"עם השני"

והנה אני הולכת לזבל הרבה יותר

BRACE YOURSELVS הבהרה: על הסקאלה הפוליטית אני נוטה לכיוון האנרכו קומוניזם יותר מכל. למי שלא יודע אנרכיה היא צורה של חוסר במנהיגים ובשלטון, ושלילת חלוקת העולם למדינות. אני חושבת שלאומנות היא מחלה ואחת הסיבות שאני לא משרתת בצבא היא שאני לא מוכנה להלחם על גבולות שאני לא מאמינה בקיומם. אבל כיוון שהדיון פה לא נוגע בקיום או בחוסר קיום של מדינה אלא באופי שמדינה קיימת לוקחת על עצמה, הרשתי לעצמי לחבוש את כובע תומכת ה"מדינת כלל אזרחיה", לשם האיזון. אז במקום שאני אכבול את עצמי כל פעם מחדש ואסייג את עצמי אני מבהירה שהרבה ממה שנאמר כאן לא תואם את השקפת העולם שלי, אבל אנרכיזם זו אוטופיה ובינתיים צריך להתמודד עם המצב הקיים. אז מדינה שוויונית היא צעד קטן בכיוון הנכון. היהדות אינה לאום, היא דת. מדינות שנחשבות יציבות מבחינה פוליטית מרחיקות מעצמן סממנים דתיים. למעט ה"IN GOD WE TRUST", שכתוב בשולי הדולר האמריקאי (ובכלל אינו מנוכס לאף דת באופן ישיר כי כל הדתות מאמינות באל, או בכמה אלים) מדינות מערביות מסרבות להתבסס על מאפיינים דתיים. ברוב המקרים (אני לא מכירה את כולם לכן לא רוצה להכנס להכללות) מחלוקות מדיניות קשות מתבססות על דת. הסכסוך בין הודו לפקיסטן על חבל קשמיר נובע מכך שפקיסטן היא מוסלמית והודו היא הינדואיסטית ברובה ואילו חבל קשמיר מורכב ממוסלמים ושייך להודו. כך גם בבוסניה בה הקתולים נלחמים נגד המוסלמים, וגם באירלנד (קתולים מול פרוטסטנטים) וכך גם בהרבה מחלוקות אחרות. המסקנה המתבקשת היא שעל אף שאנחנו חיים בעידן שלכאורה נאור יותר, אנחנו עדיין מפרידים את עצמינו זה מזה באמצעות הדת. בישראל המצב אינו שונה, אנחנו כובשים את השטחים בשם קדושת הארץ היהודית, ועל זה המחלוקת. ולכן בדיונים פוליטיים הנוגעים לסכסוך הערבי ישראלי אין מסתור מפני עירוב הדת בדיון. יהדות אינה לאום, או מוצא אתני, זוהי דת. ישנם יהודים מלאומים שונים (מרוקאים, ספרדים, צרפתים, גרמנים רוסים וכו') ומתרבויות שונות (בוכרים, כורדיסטאנים, אשכנזים וכו'). אפשר להתייחס לישראליות כלאום, למרות שאין בהיסטוריה הישראלית הקצרה מספיק כדי להחזיק לאום מגובש. למדינות אחרות לקח אלפי שנים להתבשל במקום מרוכז אחד כדי לגבש מסורת, תרבות, שפה, ומנהגים משותפים. אם נמשיך את האנלוגיה הבישולית היהודים התערבבו ונמתחו ופוזרו בזמנים הקריטיים של התגבשות הלאומים, לכן אין לתמוה על כך שהעוגה הזו לא יוצאת טעימה, או יציבה במיוחד. התרכזנו כאן מכוח הפחד והיראה, ברחנו לכאן ונכפתה עלינו לאומיות. היהודים הרגישו זרים בקרב ההילולה הלאומית של המאות ה18 וה19, ולאור המאורעות הקשים של אמצע המאה העשרים חיפשו מקום בו יוכלו להרגיש בטוחים ושייכים. אבל המציאות הקודרת הכתה בפנינו. אין לנו בסיס משותף. ההגדרה ל"מיהו יהודי" הלכה ונתעמעמה עם השנים והמסקנה היא (לטעמי) שהצטופפות תחת הדגל היהודי היא אבסורדית ומגוכחת. היהדות אינה מהווה בסיס משותף חזק מספיק כדי לאגד את יושבי המדינה הזו. ואפילו לא התחלתי לדבר על המיעוט הגדול והקריטי שישב כאן לפני שהחלטנו לברוח. הגיע הזמן להמשיך הלאה, להתנער מההגדרה היהודית הרופפת ולהגדיר את עצמינו ע"פ קריטריונים עולמיים ומתקדמים יותר. מדינת כלל אזרחיה על פני מדינת היהודים. לא עוד כפיה דתית ופילוג אלא מדינה שוויונית שלא תקבל התקף לב כל פעם שערבי מציע עצמו לראשות הממשלה. הגיע הזמן להפסיק לכפות את היהדות ולהתחיל לגבש לאום מכורח העובדה שאנחנו כולנו יושבים באותו מקום, ומדברים את אותה שפה. הדת רק מעכבת אותנו. אני לא אומרת שנבטל את הדת, חלילה, אלא רק נפחית מערכה כגורם מגבש. כל אחד יחיה על פי האמונה שלו, אורתודוקס כאורתודוקס, מסורתי כמסורתי, חילוני כחילוני וכן הלאה. למה לפחד? למה להיכנס למגננה מטורפת כל פעם שאוטובוס מחליט לסוע בשבת? אי אפשר לומר שמי שאינו מאמין בה' הוא יהודי כי אין דבר כזה יהודי, לפחות לא באופן המוחלט שהיה קיים לפני אלפי שנה. הזיקה ליהדות מתחלפת אט אט בזיקה לישראליות ואת זה אנחנו צריכים לטפח. לכן זה טוב ויפה שמדינת היהודים דואגת למיעוטים ערביים, אבל הייתי מעדיפה שמדינת ישראל תתמוך בתושביה במקום לעטות איזו כסות פילנטרופית מתועבת ולעשות למיעוטים טובה. אנחנו דואגים להם כיוון שהם ישראלים כמוני וכמוך. בכל אופן- אני לא שונאת חרדים, אני חושבת (נחזור רגע לגישה האנרכיסטית) שכל אחד יכול וצריך לקיים את המסורת שלו. הבעיה היא שהאורתודוכסיה ניכסה לעצמה את היהדות והכתירה את עצמה לגורם היחיד שמוסמך להחליט מיהו יהודי ומהי יהדות. אוטובוסים בשבת ולחם בפסח זו קטנוניות מהמעלה השניה, אבל כאשר מדובר בחיי אדם (ע"ע הכיבוש היהודי) אני לא מוכנה לשתוק ולתת לקומץ דתיים לאומיים פנאטים לקבוע עובדות סהרוריות בשטח. זה נורא נחמד שיש דתיים התומכים בדמוקרטיה, אבל כפי שנראה כאן רובם מעדיפים את היהדות על פני הדמוקרטיה כשזה נוגע לעניינים מהותיים.

faith2

New member
ממש לא...

דווקא אני חושבת שאת יותר מדי חכמה לנערה בת 18...

A m i r 17

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo31.gif

ללא ספק בושה מצד המדינה ששלוחים לכלא אנשים רק בגלל שהם מתנהגים כמו בני אדם ולא כמו מכונות מלחמה!!! אני ממש לא מסכים את הפסק דין הזהואני חושב שזה אחד המקרים היותר מטומטמים שהמדינה החליטה לעשות בזמן האחרון כנראה שעכשיו כל אחד שיש לו קצת מוסר ומצפון צריך לבקש סליחה על זה

AXER

New member
כל הכבוד על פסק הדין! ../images/Emo123.gif../images/Emo45.gif

חשוב מאוד שהמדינה תנקוט צעדים חריפים נגד סרבנים, בשביל שלא יהיה גל של פציפיסטים, שחורי שלום שיחשבו שצבא והמדינה זה משחק ילדים שהם יכולים לעשות מה שבזין שלהם בזמן שאנחנו חיים בצל של סכנה מתמדת של טרור ומלחמה והאחים האחרים שלהם קורעים ת'תחת בצבא, ומגנים על התחת של כולנו. הם צריכים להבין שגם לדמוקרטיה יש קווים אדומים שלא חוצים. כל הקטע הזה של הסרבנות בתקופה האחרונה רק מבייש את המדינה ועושה לה שם רע. הסרבנים הם חבורה של אגואיסטים פלצנים שחושבים שטובתם האישית היא לטובת הכלל, אבל הם טועים ובגדול שהרי הם רק גורמים לפילוג בעם, נזקים תדמיתיים חמורים ביותר והחלשה של צה"ל, של המדינה בעצם. אז אוקי הם לא ישפכו דם של הפלסטינים של הערבים, אלא דם שלנו, דם יהודי, ישראלי. הם מפילים את כל כובד העשייה בצה"ל על האחים שלהם ולא לוקחים חלק בנטל. אז אני רוצה לשאול על איזה מצפון הם מדברים לעזאזל??! כי אני לא בטוח אם יש להם דבר כזה.

AXER

New member
גם אני נגד מעשה ההתעללות והבזיזה.

אם הם אכן נכונים, אבל אני לא חושב שלסרב להתגייס זה הפתרון,אלא להפך, כשאר אתה בתוך המסגרת הצבאית אתה יכול לשנות הרבה יותר מאשר אתה מחוץ לה. אז אם הם כ"כ דואגים בקטע הזה שירוצו להתגייס! אני מחזיק להם אצבעות!. שבת שלום לכוווווולם
.

faith2

New member
אמיר איפה אתה חי?

המערכת הצבאית לא מתייחסת למה שיש לחייל הפשוט להגיד! לידיעתך חייל שנכנס לשטחים ומסרב לעשות פקודה מטעמי מצפון נשלח למשפט!

AXER

New member
בישראל..

מה שאת אומרת בעצם זה שפוקדים על החיילים להתעלל בערבים?! תעשי טובה.

faith2

New member
ממש לא פוקדים עליהם להתעלל...

אבל לחייל הפשוט אין בכלל זכות דיבור במערכת. לי ולך אין את הכוח לשנות את המערכת.

shabluELLA

New member
אז זהו ש...

לא צריכה להיות לו זכות דיבור...! הוא חייב לעשות את מה שאומרים לו!! אל תשכחי את אזרחות!! הזכות לחיים ולביטחון הם מעל הכל! אז כל פקודה שנותנים לך היא (בדרך כלל) למען ביטחון המדינה והתושבים!! אם לכל אחד הייתה זכות דיבור הוא היה עושה מה שבא לו תתארי לך איפה היית נמצאת...!

למעלה