איפה הגבול?

איפה הגבול?

בתור יוצא עלי לומר שהגבולות הנקראים חוקי התורה נפרצים נפרצות איתו גם נורמות מוסר מאד נשגבות ויכולת לשליטה,ואיכון עצמי.לכן,פריקת עול ורמיסה טוטאלית של דרך חיים (מפתה ככל שתהיה)מה לעשות מובילה -לכאוס והרס עצמי.אנני טוען שהמסגרת החרדית/דתית מושלמת,אלא פרזיטית ולא יצרנית ברמות שמרתיחה את הדם.ומגרעות נוספות של פוביות וניכור גלובלי,אבל על היוצא לבנות לעצמו מסגרת אלטרנטיבית (אינטנסיבית)ככל האפשר כדי למלא את החלל העמוק,שנפער במסגרת חייו החדשה.תודו!

בלבול מוח.

זה פשוט מדהים עד כמה שאתה מבלבל את המוח. שהרי ממה נפשך, אם אכן גבולותיה הנוקשים של התורה נפרצו אצלך ופרצו אתם גבולות שאתה קורא מוסריים. מה הבעיה שלך? אדם שאיננו מוסרי ומחזיק בתפיסת עולמו שהבסיס למוסר חייב להיות אבסולוטי לא יכול לדבר בשפתך. ואם לא פרצו חומות התורה את חומות המוסר מה הבעיה??? מה שמדהים פה הוא דבר אחר. אתה אומר שפריצת עול תורה איננה משתלמת משום שהיא פורצת גדירות אחרים. נלך בראש שלך ונניח ואיבוד האמונה היה עניין התלוי בבחירה, כיצד זה אתה דורש מאדם שאיבד את אמונתו לשמר תורה??? וכל כמה שאתה דורש, תדרוש שכבר לא יאבד את אמונתו. הכותב הוא חרדי שומר תורה ומצוות, שנקלע לפורום הזה במקרה ומתכוון להשתקע בו ככל שירשה הזמן.

לא הובנתי כהלכה.

אני לצדכם! ואני לא יכול לדרוש מאף אחד להאמין במה שאני לא.רק אני חושב שאדם לא יכול לחיות בכאוס.אדם חייב למצוא מסגרת חברתית (חילונית)לפני שהוא קם ועוזב! אי אפשר לחיות ללא סדר יום! זו הטענה! מסכים?

אני לדוגמה

נמצאתי בתחילת דרכי בתוהו מוחלט ולקח לי זמן לבנות סדר יום .שאני די מרוצה ממנו.(קדם אקדמי)וכו´

zepelin

New member
יש משהו בדברים, אבל קל מאוד לקבוע

גבולות וגדרות לעצמך. לדוגמא , תחליט שאתה מקיים את מצוות בין אדם לחברו. סובלנות כלפי החברה סביבך סובלנות לשונים ממך עזרה לזולת תמיכה בניזקקים, אז תגלה שהחיים שלך מאוד עשירים בתוכן, תרגיש טוב עם עצמך.

איך לא חשבתי על זה קודם!?

עם כל הכבוד...לא מדברים פה על מסגרת אוניברסלית.אלא על מסגרת אישית. ומה לעשות קשה לבנות מסגרת נורמטיבת בין לילה.עם או בלי שמירת חוק.

לכל אחד.מה לעשות.יש מבנה מנטלי...

שונה.אני מדבר על ערכים בסיסיים של סדר יום קבוע. הסוגיה המוסרית לא רלוונטית.אבל אהבתי את דרך המחשבה.בהחלט תכנים חיוביים.

תגרום בגוף הסרט

הבחור פרסום הודעה: ידה ידה ידה. שם נקודה וסיכם: תודו! אתא, רצה לברר שזה כל מה שהבחור רוצה ושמח להודות לו. עכשיו ברור? >ספל חמאה שירותי תרגום וירטואליים בעמ<

מני היקר שאל פה שאלה עניינית

אני יחדד אותו יותר . אותנו חינכו תמיד שהמדינה היא שום כלום ורק התורה היא זו שקובעת מותר לגנוב מהמדינה והמשטרה ? היא בכלל מרושעת שנותנת מכות בהפגנות השונות ... ככה חונכנו. עכשיו ברגע שאחד יוצא בשאלה צריך פשוט להבין שאם הוא עכשיו מחלל שבת זה לא אומר שמותר לגנוב ! כל זה דברתי לעצמי ואני מבקש שאף אחד לא יפגע !

למה לא אומר?? אומר וחצי!!

אומר + ערך זכויות האדם הוא איננו אבסולוטי. ומי שלא חונך עליו לא יביו את מקדשיו.. כך שאם אתה אכן מבין הרי שחונכת עליו וגדלת על ברכיו (או אולי גדלתעל ברכי ה'לחכות אחרים' וממילא...

almog4

New member
להיפך - דווקא בהלכה

עם הגבולות הנוקשים כל כך, שוכחים לעתים קרובות את האנושיות הבסיסית, את המוסר האנושי.
רוצים דוגמאות ? רק תבקשו
הנה - לדוגמה - (בשאלת רב: ) לפי רוח ההלכה מותר ואף רצוי לומר על בעל שרצח את את אשתו והתאבד "זכרו לברכה". הוא אולי לא כ"כ בסדר, אבל נשמתו - כֵּן. או - דוגמה שניה : גורמים חרדיים מתנגדים לכך שנשים יסייעו במקרי חירום ופיגועים, מחשש לצניעותן (!!) ועוד לא התחלתי להתייחס בדבריי לציווי ההומאני "לא תחייה כל נשמה" וגו'. אלה חיפושים שמצאתי בשליפה. יש בטח אחרים טובים יותר. כנראה שדווקא כשהולכים אחרי המוסר האנושי (ולא האלוהי) נעשים בני אדם.
דני

למעלה