איפה הגבול

איפה הגבול

בין פוסט מודרניזם לדברים אחרים? לא יודעת בדיוק, אבל הסיפור הזה הוא הזדמנות לבדוק ואולי ליהנות

רפרם

New member
המממ...

לא ראיתי בסיפור מוטיבים פוסט מודרניים (וכאן אולי ניאו יוסיף: זהו אינו סיפור טרחן ומשעמם ולכן אינו פ"מ). את יכולה להמשיך את הקו?

גופמן

New member
סיפור חסר פואנטה או אין גבול

האמת, יכול להיות שאמא שלי אמרה לי משפט זה לפני שנים הרבה. אני לא בטוח בכך, שכן זה נשמע מסוג המשפטים שאמהות משננות לבניהם, אולם דוקא מפיה של אמא שלי, לא הגיוני שמשפט כזה בהכרח ייצא. לכן או שלא שיננתי משפט זה כיון שאימי לא אמרה לי אותו, או שפשוט לא הייתי משנן ראוי. שנים חלפו, וכך גם נהרות. הגעתי לארץ המובטחת, והתקבלתי בה בצורה נאה להפליא. מובן שלא תיקשרתי עם אף איש או אישה. למצער, הזמן עבר. ובסופו של דבר, אחד מידידיי החדשים הסביר לי את הבעיה. הוא ייחס את המשפט לאימו ואמר לי: "אם אין לך משהו חיובי להגיד, אתה יכול פשוט לשתוק." ואני אפילו מצליח לעשות זאת בעשרה אחוז מהמקרים. אבל, נו במת. אנחנו אנשים עסוקים, וכבר חשבתי שכיון שאנשים הגיבו, שהסיפור הזה שווה תגובה. נו במת. נו במת. או לחלופין, שימו לב שימו לב! ביקורת חיובית, או לחלופין הצעה קונסטרוקטיבית, אף פעם לא הבדלתי בין השניים לא כל שכן השתמשתי בהם: מנהל יקר, אם אתה רואה סיפורים שכאלה, שמקומם יפה להם בפורומים אחרים, אנא נווט אותם לשם והרחק מטווח עינינו, הלאות בלאו הכי. וניאו, בחייך אתה לא יכול להגיב לכל דבר, אנחנו חושבים שאתה מתיחס רק לדברים ראוים. איפה זקיפות הקומה המודרניסטית המבחינה בין תרבות גבוהה או למצער תרבות לבין טוב לא ניכנס לשמות תואר.

רפרם

New member
אכן, צדק במקלדתך

רק עכשיו אני מבחין שסיפור מבריק זה אכן מתפרסם בפורומים רבים. הגדילו לעשות בפורום המכונה "אמנות 45" ושמו את הסיפור התמוה בשורה העליונה של הפורום (המכונה בלע"ז טעג לאעיין). אך מכיוון שמלים חסרות משמעות כבר נכתבו תחת סיפור זה, ומכיוון שהמודרניסט המפואר שלנו נתפס בקלקלתו כשהוא קורא בעיון את הסיפור הלז, אשאיר את ההודעה על פיה, למען יראו ויראו.

זו היתה אמא של טמפר,

החבר הסנאי של במבי. ובאופן שוביניסטי למדיי, זו אפילו לא היתה חוכמה שלה, אלא של אביו של טמפר: "-טמפר! -כן אמא... -מה אבא אמר לך הבוקר? -אם אין לך משהו נחמד לומר, מוטב שלא תאמר כלום". אבל אני מתפלאת דווקא על הביקורת של הפוסמודרניסטיים, במקרה הזה. אתם מבחינים בין תרבות גבוהה לאחרת? נכנסים בכלל להגדרות של מהי תרבות? אלה לא הגדרות של הממסד האקדמי, מערבי, שבע, וכן הלאה?

גופמן

New member
גאולה

אז סחתיין שקירבת גאולה לעולם. ובאשר לשאלתך על תרבות. נו במת. לא כל שטות שמישהו כותב נופל תחת הגדרה של תרבות. ומעבר לזה, כן אולי זה תרבות. אבל זו תרבות מהסוג שאין לי ממש זמן וכוח להיחשף אליה. וכיון שאני חלק מהממסד האקדמי, המאוד מערבי אז כן. למרות שלרוב אני משתדל להיות רעב. האוכל יותר טעים כשאתה רעב. וזה גם עולה פחות. ובאשר לתרבות גבוהה ונמוכה עוד מילה. ודאי שאנו מבדילים בינן. וכמו אנשים נאורים אנחנו מעדיפים את התרבות הנמוכה. תרבות גבוהה היא אכן התרבות שהממסד האקדמי מתעסק בה, תרבות נמוכה זו תרבות שאנו רצינו להתעסק בה והממסד לא הרשה לנו. יימח שמו. והייתי מקלל את כל המודרניסטים באשר הם, אולם זה לא ייאה לקלל.

למעלה