איפה האנשים הרעים?

אפרתש

New member
איפה האנשים הרעים?

שאלות שנגה, בת רבע לארבע, שאלה אותי אתמול בנסיעה הביתה: "איפה האנשים הרעים?" "מה האנשים הרעים עושים?" השערות שהעלתה: "האנשים הרעים הם לא בארץ שלנו" "במשטרה יש כל מיני סוגים של אנשים. חלק טובים וחלק רעים". (זה כבר היה בנסיעה היום בבוקר, הרהור שעלה לה כשעברנו ליד מכונית משטרה) מה לענות ?!?! להגיד שהאנשים הרעים באמת לא בארץ שלנו? אם חס ושלום ניתקל בפשע או פיגוע - מה אני אגיד לה? ששיקרתי לה? נתתי לה דוגמאות "מה אנשים רעים עושים", אבל היא כל הזמן שאלה "ומה עוד", ונגמרו לי הדוגמאות .... אמרתי שהם באים לחנויות בלילה ולוקחים דברים בלי לשלם. גונבים מכוניות. הולכים מכות. ניסיתי לחשוב על דוגמאות בהן היא לא קורבן פוטנציאלי. אנחנו לא היינו אף פעם קורבן לאיזשהו פשע, ועד כמה שידוע לי - נגה לא יודעת על אף אחד ששדדו אותו, גנבו לו משהו, מישהו שנפגע בפיגוע.

מיוי

New member
כמה שהיא חכמה.....

היי אפרת איזה שאלות חכמות, הלוואי שאני הייתי יודעת בדיוק מה עושים כל האנשים הרעים? אני אישית חושבת שאין צורך להסתיר את הרוע שיש בעולם, וזה במיוחד קשה במדינה שלנו. מצד שני אפשר לחשוב איתה ביחד איך מתרחקים מהרוע הזה? מה אפשר לעשות כדי שלא יקרו דברים רעים? איך מזהים אדם רע שעלול להיטפל אליה וכדומה הכל כמובן במינון מאוד מאוד מועט, עם הרבה תחושה של מתן בטחון מצידכם ההורים בתור גדולים, וותיקים ומנוסים בהצלחה עם הפילוסופית הקטנה, לדעתי זה רק ילך וישתפר.... מיכל וימר מפענחת ציורי ילדים

vered4

New member
האם יש הבדל לדעתך

בגיל הזה, בין הגדרה של אנשים רעים, לבין מפלצות או יצירי דימיון רעים אחרים? כי מבחינת הבן שלי (4) הכל קיים במידה כזו או אחרת בעולמו. ואז אולי התשובות צריכות להיות דומות.

לאה_מ

New member
אולי תשאלי אותה קודם למה היא בדיוק

מתכוונת? מה פתאום עלתה לה השאלה הזו? אולי תגלי שהיא בכלל לא חשבה על פושעים... ואני הייתי נמנעת מלומר שהאנשים הרעים נמצאים בארץ אחרת (לא הייתי סותרת את זה אם זה היה רעיון שלה, אבל לא הייתי בונה על זה כמוצא ממצוקת התשובה שלי), כי עוד לא כל כך הרבה זמן היא תרצה ללכת לבד לחברה או לגן השעשועים או לבית הספר, ואת תצטרכי לעשות איתה את "השיחה" של זהירות מזרים, נכון?

אפרתש

New member
תגובות לתגובות

זה שהרעים הם מארץ אחרת זה רעיון שלה. כשהיתה רעידת אדמה, איזה אבא שהיה בגן הסביר להם על רעידות אדמה. ואז היא הסבירה את זה לי עם הפיתוח הבא "בארצות אחרות יש אש מתחת לאדמה. לא בארץ שלנו". היא תמשיך עם השאלות שלה, זה בטוח, אבל למה הכוונה שזה ישתפר? השאלות שלה הולכות להיות יותר ויותר קשות, ככה שעושה רושם שלי הולך להיות יותר ויותר קשה ... אני לא יודעת אם בעיניה האנשים הרעים ממשיים יותר או פחות ממפלצות. היא אף פעם לא נתקלה באיש כזה, אז באמת מבחינתה אולי זה משהו אבסרקטי. לפעמים כשאני שואלת אותה "מאיפה שמעת את זה?", היא עונה לי "אני חשבתי על זה בעצמי! אני לא צריכה שיגידו לי דברים כדי לדעת!". (זה מה שהיא אמרה כששאלתי אותה מי אמר לה שיש שוטרים רעים ויש שוטרים טובים, למשל). טוב, נו, רציתי ילדה חכמה עכשו אני צריכה להתמודד עם זה. ורד - ומה את עונה לילד שלך על מפלצות?

agur

New member
אצלנו ההתעניינות ב"רעים" התחילה

סמוך לחנוכה. הם עבדו בגן על מסיבת חנוכה ופתאום צץ העניין של היוונים הרעים (אלה שהרסו את המקדש והתנהגו לא יפה ליהודים) והמכבים הטובים (אלה שבנו ותיקנו) , מה שהעלה אצלה המון פחדים. לקח לנו המון זמן ומחשבה להבהיר שבכל מדינה יש אנשים טובים ואנשים רעים. אמרנו מפורשות שגם בין היהודים יש טובים ורעים, כמו בכל מקום אחר בעולם. הסברנו שלא כולם דומים. הדגשנו את הנושא שצריך לתת יחס אנושי לכל אדם ולנסות להמנע ממגע עם אנשים שעלולים לפגוע בנו. אני חושבת שמה שהרגיע אותה זה שאפשר לטייל ביוון ויקבלו אותנו שם יפה מאוד, ושישנם יוונים שבאים לישראל לטייל. אני יודעת שזה לא בדיוק המצב שאת תיארת, אבל, בהחלט צריך לדובב אותם לדבר על הנושא.

vered4

New member
נראה לי שהבעיה בגיל הזה היא להבין

שאם יש אנשים טובים ורעים בכל מקום, אז איך בעצם מזהים אנשים רעים? בגלל זה ההפרדה של המקומות נוחה להם. ככה זה ברור- כאן לא וכאן כן. בפועל, כשמנסים להזהיר מפני אנשים "זרים"- זו גם חלק מהבעיה, כי חלק מ"הזרים" נראה דווקא נחמד.

יש לה ראייה רחבה

עומר היה שואל שאלות כמו "אמא, נכון שאין אנשים רעים ברעננה"?, לקח לו עוד שנתיים להקיף בקונספט את כל הארץ

למעלה