`תובנות שלי
ותובנות מהכתבה - 1. תחילה זקוקים לרצון (שבוער בעצמות) 2. הגדרת המטרה. 3. לראות את המטרה המושגת בעיני רוחנו. 4. לעשות בעצמנו למען המטרה, כל מה שביכולתנו ואף יותר - ממש להתאמץ למען. 5. זמן וסבלנות - לקחת אוויר, להרגע, להמשיך להתעניין,להחכים,להיות בעינינים אבל - להיות סבלניים,אופטימים ומאמינים שמה שעשינו טוב, יביא תוצאות.(אין כאן הרפייה וייאוש) התוצאה יכולה לבוא תוך כדי עשייה (אצל ברי המזל שבינינו) אך היא תבוא גם אצל חסרי המזל - משום שההשקעה נושאת פרי אך לעיתים זה לוקח זמן. מצרפת לך כאן הגיגים שלי בעניין מטרות לא מושגות שהגיתי בתקופת הלחימה. מטרות שלא הושגו - איפה טעינו, מה לא ראינו, מה לא ידענו, מה עשינו לא נכון,לא חכם, לא מספיק טוב? מטרה שלא השגנו - האם היא בהכרח כישלון? מטרה שלא השגנו - האם היא נתפסת בתודעתנו ככישלון או שתוצאותיה מביאות לתודעתנו מחשבה אחרת ותפיסה והתייחסות שונה למה שמתגלה לנו כתוצאה מהרצון והדרך בה פעלנו על מנת להשיג את אותה מטרה ולא הצלחנו. מה עמד לנו לרועץ, עם מה התמודדנו,עם מה נצטרך להתמודד שוב ואיך אם נרצה להשיג שוב את אותה מטרה. מטרה שלא הושגה - *אפשר לומר שקודם כל התמודדנו. (גורם הפחד מהלא נודע נחשף,עכשיו הוא פחות מאיים) וגם חשפנו או נחשפו בפנינו גורמים ונושאים שלא לקחנו בחשבון ושעלינו לטפל בהם קודם, בדרך להשגת אותה מטרה שעדיין לא הושגה. *אפשר גם לומר שלמדנו . למדנו על עצמנו,על היכולות שלנו ועל אלו שאין לנו עדיין ועל מה שיש לנו עוד לעשות על מנת להשיג את אותה מטרה שקראנו לה - מציאות חדשה. העולם לא נברא ביום אחד, לא כל מטרה מושגת בזמן קצוב וידוע מראש ובשביל להשיג את אותה מטרה של מציאות חדשה יש צורך שיתמלאו תנאים או מטרות קודמות על מנת שנהייה ראויים. *פעם נוספת אני רואה הקבלה בין מה שקורה לנו בחיינו כעם במדינה לחיינו הפרטיים והעצמתנו האישית. חייה פולק מאמנת אישית בחיפה. ************