איפה אתם כולכם היום?

shellyland

New member
איפה אתם כולכם היום?

קשה להתחיל את השבוע? הנה משהו חביב שקיבלתי בדוא"ל, ואולי יעזור. בשמחות.

shellyland

New member
באמת? אין לי מושג.

יש בפורום הזה היסטוריונים גדולים ממני. אבל אם אתה אומר אני מוכנה לקחת את המילה שלך.

שלילנד

למה לך למחוק ראשי תיבות? מישהו שאל אותי הבוקר מה מבטאים ראשי התיבות כ"א . התחלתי לשלוף צרור, בסוף יצא מזה משהו כזה: כ"ף אל"ף *** כח אדם וכתב אישום וכר אדמוני וכיס אחורי וכתם ארור בעצם כיף איתך כן אני... כל כל אוהבת לא כל אחד. ממש לא. כל אחד והכ"ף אל"ף שלו. (כמו:"כל אחד והבוב שלו...") מה הכ"ף אל"ף שלכם? מישהו כבר אמר לי: "כפרה אחותי"!

Idan91

New member
בנוגע להרצל...

הייתה לי השנה בגרות בהסטוריה, כך שאני קצת יודעת... בכל מקרה- הרצל קיבל את ההצעה מתוך רצון להשתמש באוגנדה כ"מקלט לילה"- למצוא פתרון מהיר וזמני למצוקתם של יהודי מזרח אירופה בכלל ורוסיה בפרט שסבלו מפוגרומים ופרעות. בכל מקרה... הרצל העלה את ההצעה לקונגרס הציוני השישי בבאזל(ההצבעה בקונגרס הייתה אם לשלוח לאוגנדה משלחת שתבדוק אם אוגנדה "מתאימה") - בקונגרס היה רוב לטובת ההצעה. אבל אז... המתנגדים הגדולים להצעה שהיו ברובם יהודי רוסיה יצאו בסערה מהאולם, ישבו במסדרון בכעס, וחלקם אפילו פרצו בבכי (לכן קונגרס זה קיבל את השם "קונגרס הבוכים"). קרע גלוי איים על התנועה הציונית, והרצל- כדי למנוע פילוג בקונגרס הציוני ויתר על ההצעה. טוב נו... האמת שבין מה שכתוב בספר לבין מה שהמורה שלי אמרה לבין מה שכתוב במקום אחר, עדיין לא ממש ברור לי אם ההצעה ירדה באותו רגע- או שכן נשלחה לאוגנדה משלחת אשר בין כה וכה קבעה שהמקום לא מתאים...

למעלה