איפה אפשר למצוא מידע

אם בהולנד

אז אני מניחה שכל סוכנות אימוץ, או גוף המתעסק באימוץ, יוכל לענות על כל שאלה, ולתת את מלוא הסיוע וההכוונה בתהליך, ללא קשר לנטיות המיניות של הזוג המבקש. אני מנחשת שעל הזוג המבקש להיות אזרחים הייתי מתחילה לחפש בגוגל / דפ״ז או לשאול בעירייה אם בישראל - אז אין לי מושג. אולי כי זה לא מעוגן בחוק האימוץ.

een ogenblik

New member
האם בהולנד יש מקבילה ל

kind en gezin הבלגי? (אני מניחה שיש, בישראל זה השירות למען הילד). הם מהווים את המקור הטוב ביותר למידע על תקנות אימוץ פנים הולנדיות. אם לא מוצאים אותם, אז עמותות אימוץ שונות יתנו מידע בהתאם לארצות בהם הן פועלות. הבעיה באימוץ בינלאמי היא שתלויים במדיניות מדינות היעד, וזו בדרך כלל אינה ידידותית לזוגות גייז. עם זאת, ידוע לי שהולנדים מאמצים בארה"ב, והעמותות הרלוונטיות יודעות היכן לפעול ברחבי ארה"ב כדי לאשר אימוץ לזוגות גייז.

Fair game

New member
האים זה תקף גם לפונדקאות לגייז?

בקשר לאימוץ-האים כל זוג מקבל אישור אוטומטית או שזה תהליך כמו בארץ וצריך להוכיח יכולת כלכלית לדבר עם פסיכולוג עובדת סוציאלית וכו

een ogenblik

New member
למה לא לברר

במקום רשמי? (נדמה לי שזה רישמי מספיק) מה הסבירות שגולש כאן מישהו סמוי היודע ספציפית תשובה לשאלה כזו מנסיון אישי? אם היה אחד כזה גלוי, כבר היינו יודעים עליו, כפי שידוע שאני אם מאמצת באימוץ בינלאומי בבלגיה. ההגיון אומר שהחוק מאפשר אימוץ לגייז ממש כפי שהוא מאפשר אימוץ לסטרייטים, אבל בנושאים שכאלו, ההגיון אינו מספיק, וצריך לברר תשובה ספציפית במקורות רישמיים או רישמיים למחצה. פורום, עם כל הכבוד, אינו אפילו רבע רישמי. כי לצד התיאוריה יש מעשים, ואלו עלולים להיות שונים לגמרי (לטוב או לרע) מן התיאוריה. ההגיון גם אומר שצריך לעבור מבדקים שונים כדי לקבל אישור לאמץ. אילו מבדקים ורמת העומק של הבדיקה אינן משהו שפורום ישראלי על תרבות הולנד אמור לשלוט בו. גם בארץ יש הבדל תהומי בין מה שצריך להכיח מול הרשויות הישראליות באימוץ פנים ארצי למה שצריך להוכיח באימוץ בינלאומי למדינת יעד עלומה, אבל ההדיוט שאינו מצוי בעולם האימוץ לפרטיו אינו יודע זאת.

אותו דבר כמו לכל זוג אחר

אותם מבחנים, אותם תנאים, אותן דרישות. ואת השאר אוחן אמרה יפה. ואני מוסיפה על דברי מקודם - נראה לי גם שלא מספיק להיות אזרח. צריך גם להיות תושב - במיוחד בנושא הזה בו הולנד (וכמדומני קנדה) כמעט בודדה בעולם בהבנה שנטיה מינית היא לא סיבה לשלילת זכות ההורות מאדם. אם השואל חי בהולנד - אני חוששת שיהיה הרבה יותר פרקטי לברר במסגרת הרשויות ההולנדיות מאשר בפורום. אם השואל לא חי בהולנד, לא נראה לי הגיוני שיהיו לו זכויות אימוץ בהולנד גם אם הוא אזרח הולנדי ושוב - לפי הבנתי, לא משנה מה נטייתו המינית. ויותר מידע תיאורטי לגבי גורמים לייעוץ מעשי תוכל למצוא פה

een ogenblik

New member
תמיד מדובר על תושב בלבד

הכיוון הזה נשאל פעמים רבות בפורום אימוץ פה בפרדס. האם אזרחות זרה יכולה לעזור בקיצור זמני המתנה, או הוזלת עלות האימוץ. לא משנה על איזו אזרחות מדובר, התשובה די אחידה. כדי לקבל את אישור המדינה האחרת לאימוץ על המאמץ להיות תושב כדי לערוך את הבדיקות הרלוונטיות. בישראל, למשל, אזרח זר יכול לאמץ אם הוא תושב, אך אזרח ישראלי אינו יכול לאמץ אם לא היה תושב לפחות שלוש שנים מתוך החמש האחרונות. בבלגיה, למשל אחר, אין חובת אזרחות על פי המדינה, אך לא כל ארגון אמוץ מוכן לטפל במי שאינו אזרח. אבל תושבות הכרחית מבחינת שתיהן.

הגיוני לעניין זוגות סטרייטיים

אני לא יודעת אם זה נכון גם לגבי זוגות גייז בהולנד - בגלל העובדה שרובן המוחלט של מדינות העולם לא מאפשרות אימוץ לזוגות חד מיניים, ולכן נראה לי הגיוני שתושבות זמנית לא תספיק לצורך אימוץ כזה ז"א - זה עלול להיות בעייתי אם זוג הומואים שנמצא בהולנד מתוקף אשרת עבודה (שמבוססת על חוזה העסקה) או אשרת לימודים (שמבוססת על לימודים) כבר כמה שנים, מתחיל תהליך אימוץ ובמהלכו נפסק חוזה העבודה/הלימודים ופג תוקף האשרה ועליהם לשוב למולדתם, בה אין להם אפשרות להמשיך את הליך האימוץ...

een ogenblik

New member
אישור לאמץ הוא תמיד פנים מדינתי

מי שאינו תושב אינו יכול לאמץ במדינה. יכול להיות שמדינה קובעת סייגים נוספים, כמו סוג התושבות, אבל התושבות חייבת להתקיים. אזרחות לבדה אינה מספיקה. מכיוון שאימוץ הוא הליך ארוך, אני מתקשה להאמין שתושבות מוגבלת בזמן מאפשרת למישהו לפתוח ולהשלים תהליכי אימוץ, גם אם המדינה אינה מעמידה מגבלות על סוג התושבות. אם היינו עוזבים את בלגיה לאחר שכבר קיבלנו את האישורים לאמץ, והיינו עוזבים למדינה אחרת, היינו צריכים להשלים את האימוץ בפרק זמן בו אנו עדין נחשבים לתושבי בלגיה, או שהיינו צריכים להתחיל הכל מהתחלה במדינה החדשה בה היינו מתגוררים. האישורים במדינה אחת אינם תקפים למדינה שניה, ולכן אי אפשר להמשיך אימוץ שהתחיל במדינה אחת למדינה האחרת. זה תקף לזוגות סטרייטיים ממש כפי שזה תקף לזוגות הומולסביים.

למעלה