איפה אפשר להשיג?

סנוקרן

New member
איפה אפשר להשיג?

סרטונים טובים של ביליארד? יש מצב למצוא את ה-147 הראשון, של דייויס הבן? אנא עזרו לי זה די דחוף!

סנוקרן

New member
דבר נוסף...סליחה על הכפילות בהודעות.

איפה אני מוצא את חוקי משחק הסנוקר? בIBILLIARD הם לא מופיעים.(לפחות לא מצאתי...) שוב תודה וסליחה על ההצקה!

drums123

New member
באותו הנושא:

אני זוכר שראיתי במשחק של מרפי נגד אובריין שמרפי עשה לאובריין סנוקר, אובריין החטיא פעמיים ומרפי פשוט הכניס איזה כדור שבא לו..את הצהוב, החום, ורק אז חזר לאדומים. מה זה החוק הזה?

9ball master

New member
זה נקרא free-ball

כאשר שחקן מבצע עבירה ולשחקן הבא כתוצאה מאותה עבירה יש סנוקר אז הוא יכול לבחור להעביר את התור לשחקן שביצע את העבירה או לבחור לקחת free-ball ואז הוא בוחר כדור שיחליף את הכדור המיועד, במקרה שהזכרת הצהוב החליף כדור אדום, לאחר שהוא הכניס אותו הוא קיבל את הנקודה של הכדור האדום ולאחר מכן הוא שיחק על צבע ואז חזר לאדומים.

שאלה בקשר לפריבול

א) כשאתה אומר שכאשר יש מצב של פריבול אז בוחרים כדור שיחליף את הכדור המיועד זאת אומרת שאם נגמרו האדומים והיריב מבצע עבירה על החום כך שאני בסנוקר,אז זה אומר שאני מכה באיזה כדור שאני רוצה והוא נחשב כחום ?? ואם אני מכניס אותו אני הולך שוב על החום ?? עוד שתי שאלות שקשורות לחוקים : ב) ששחקן לא פוגע בכדור המיועד אני יודע שאפשר לבקש ממנו Shoot again זאת אומרת להכות שוב מאותו המצב, האם אפשר להגיד לו לשחק שוב מהמצב שנוצר אחרי המכה שלו ? ג) שאלה שקשורה ל8Ball : היה לי מצב שכדור של היריב היה ממש בתוך החור, הכנסתי את הכדור הזה דרך כדור שלי שגם נכנס והיה לי ויכוח עם החבר האם זה נחשב עבירה, והשאלה : אם אני מכריז על כדור מסויים לחור מסויים, פוגע בכדור שהכרזתי והוא אכן נכנס אך בדרך נכנסו גם כדורים של היריב האם זה נחשב עבירה ? והאם זה משנה איזה כדור נכנס קודם ? תודה מראש...

עניין של הכדור היריב אחת ולתמיד

כל עוד נתת מכה חוקית נתתה מכה חוקית לא משנה מה התוצאות שלה כל עוד פגעת בכדור שלך קודם ומשהו נכנס\נגע בדופן זאת מכה חוקית אם הכנס כדור שלו אבל לא את שלך עובר אליו התור אם את שניהם אתה ממשיך לשחק וזה לא משנה מה נכנס קודם

ואם הכנסתי כדור של היריב בלי כדור שלי ?

במכה חוקית זאת לא עבירה ? אלא פשוט תורו לשחק ?

avalama

New member
א ו-ב

א. כן ב. כן, בתנאי שקראו miss ושאף אחד מהשחקנים לא במצב שהוא צריך סנוקרים כדי לנצח. (אבל אז גם לא קוראים miss, ואי אפשר להחזיר את היריב לשחק את המכה שוב)

9ball master

New member
הרחבה

shoot again זה מצב שבו בוצעה עבירה והשחקן מעביר את התור אל היריב, במצב זה היריב משחק מהיכן שהכדור נעצר. המצב שבו מחזירים את כדורים כמו שהם היו לפני המכה נקרא foul and a miss, זהו מצב שרק שופט יכול להכריז ולא שחקן (כך שאם אין שופט צמוד לשולחן לא משתמשים באופציה של foul and a miss) לאחר שהשופט מכריז foul and a miss לשחקן הבא יש את האופציה לקבל את השולחן ולשחק או לבקש מהשופט שיחזיר את הכדורים למצב הקודם ושהשחקן שביצע את העבירה ישחק את המכה שוב. ניתן להכריז foul and miss כל עוד סך הנקודות האפשרויות על שולחן גדול מהפרש הנקודות בין השחקנים

avalama

New member
ועוד משהו קטן לגבי ה-free ball

לא חייבים שכתוצאה מהעבירה יהיה סנוקר כדי לקבל כדור חופשי, מספיק שלא רואים את כדור המטרה משני צדדיו. (נניח אם יש כדור אדום אחד, והכדור השחור מסתיר חצי ממנו מהכיוון של הכדור הלבן..)

3d3n

New member
youtube

עד כמה שידוע לי זה המאגר הכי גדול שמכיל סרטוני ביליארד

avalama

New member
אולי את הראשון המצולם תוכל להשיג

המקסימום הראשון הרשמי, של ג'ו דיוויס הושג ב-1955 לפני שצילמו את הסנוקר.. (סנוקר ושחור לבן לא ממש הולכים ביחד). הראשון המצולם זה סטיב דיוויס (שום קשר משפחתי) בלאדה קלאסיק.

למעלה