איפה אלאניס עומדת?

Jagged chaos

New member
איפה אלאניס עומדת?

איפה אלאניס עומדת ביחס האהבה שלכם למוזיקאים היום?.. פעם אצלי היא היתה #1.. היום כבר לא. היא היתה אצלי בגדר אובססיה והרגל מגיל 10 וחצי.. הייתי בטוח שהיא אחת המוזקאים הגדולים EVER. היום, הדבר היחיד אצלה שבאמת עדיין אני חושב שהוא מבריק הוא supposed former infatuation junkie. Jagged little pill מן הסתם גם גדול, אבל אי אפשר בזכותו להגיד שהיא מלכה היסטורית, בכל זאת- זה עדיין אלבום ראשון. הפרפורמיות שלה היתה גדולה מבחינת SHOW רק ב-1995-1996 וב-1998 מבחינת ביצוע. מאז supposed היא כבר לא מעניינת, היא לא חוקרת ולא מתפתחת לכיוון נכון. Under rug swept זו תוצאה הכי טובה לפוטנציאל מפוספס, בחירת שירים גרועה והפקה שאשכרה מסרסת את כל השירים שלה... היא מלחינה ממש רע, יש כמה עדויות של מעריצים שאומרים שהיא בכלל לא יודעת לנגן על גיטרה, בגלל זה הגיטרה שלה בהופעות על mute וכל הלחנים שלה על פסנתר מסתכמים ב-4-5 צלילים חוזרים על עצמם, במקרה של Uninvited יצא לה מזל בגלל עיבוד מעולה של רוב קאבלו, אם מישהו היה שומע את הדמו, היה אומר שזה שיר פשוט משעמם. your congratulations עובר סלקציה בגלל שאפשר לקבל את הרעיון לשיר מנימליסטי והביצוע שלה שם מפצה על זה. זה לא אומר שלא יוצאים לה דברים טובים מידי פעם, אבל לא צריך קורדינציה בלתי נרכשת ככה שהיא לא יכולה להרשות לעצמה איזה מורה לפסנתר וגיטרה, רק בגלל שידע במקרה הזה לא יכול להזיק לה. רוב השירים שלה נטולים מכל עיבוד מוזיקאלי, והפספוס הכי גדול שלה זה ב-can't not, שהיא היתה פשוט חייבת את העיבוד של הסולו גיטרה של ניק לאשלי כמו שהיה לה בהופעות... או purgatorying שהיה עם נגיעות של אלטרנטיבי-אינדי הזוי בהופעות, ואקוסטי מרדים בסטודיו... בכלל, מאז האנפלאגד שלה נראה כאילו אין לה שום חיבור בין רגש לבין המילים לבין הביצוע הווקאלי שלה...למה לעזעזל כל שיר שלה חייב להיות שבכל פזמון היא מקליטה אלף קולות שבסוף נשמע כמו קול אלקטרוני מעובד מידי?.. ככה שבזמן שביצועים ווקאלים ולחנים זה לא הצד החזק שלה, הדבר היחיד שבאמת הרשים אצלה זו הכתיבה, שגם היא דעכה בהיסטריה מאז junkie. הכתיבה ב-Jagged היתה נפלאה ומלאה בהברקות כמו you learn, not the doctor, ironic ו-head over feet (שיר האהבה היחיד שאין בו בנאליות..). הכתיבה ב-supposed בכלל היתה פנומנלית ומלאה בפילוסופיות וכושר התבטאות מילולי ענק. הכתיבה ב-under rug swept לא בנאלית, אבל היא פשוטה עד עצבים. והכתיבה ב-chaos כבר ממש נשמעת מאולצת. אז עם פרפורמיות לא משכנעת כבר, כתיבה בתהליך של ירידה כבר כמה שנים, פוטנציאל ווקאלי שלא התממש יותר מידי פעמים, וכישרון הלחנה רע מה נשאר אצלה?.. לאורך כל הקריירה שלה היא תזכר נכון לעכשיו אצלי כאחת שהיה לה אלבום בכורה ענק, אלבום אחד גאוני וכל מה שבא בהמשך היה צולע מאוד. ואם משכללים את הכל יחד, למרות עבר סבבה, היא יוצאת סה"כ מוזיקאית מאוד בינונית. טוב, מה דעתכם?..

Rוית

New member
הממ שאלה מעניינת

דבר ראשון אני חייבת להגיד, בנוגע לכישורי הנגינה של אלאניס - זה תמיד היה ידוע שהיא לא עילוי על הגיטרה, בפסנתר היא יודעת דברים בסיסים, בחליל צד היא מזייפת לפעמים (ראו אנפלגד) ובמפוחית היא די מנגנת משמיעה. האמת - זה מעולם לא הפריע לי. אלאניס בשבילי היא .. ממ.. אישה מאוד מיוחדת.
אני מודה - אני לא שומעת אותה בתדירות כמו פעם, האמת אני לא שומעת אותה יומיומי ולא הרבה בכלל.. פעם ב.. במחשב או מכניסים את הדיסק למערכת.. אבל היום זה כבר אם בא לי לשמוע איזה שיר ספציפי או סתם בא לי לשמוע אותה, זה לא כמו פעם שהיה צריך אותה נונ-סטופ בשביל להנות מהגאונות. ההתלהבות של גיל 15 ללא ספק עברה לי. אני מעריצה אותה כאישה וכאמנית לאו דווקא כי אני מנשקת את האדמה שהיא הולכת או שאני לעולם לא אוכל להגיד עליה ביקורת שלילית. לא. אבל הכתיבה שלה בעיקר, היא מה שהעניקה לה את המעמד שלה אצלי. כלומר, היא יכולה לא להוציא דיסק בחמש שנים הקרובות, אני יכולה לא לשמוע אותה חודשים רצוף - אבל עדין אלאניס זאת אלאניס. ואצלי כבודה במקומה מונח. אני לא הולכת להוריד את הפוסטרים שלה מהקירות בקרוב
רמת ההערצה אולי ירדה, ואני חושבת שזה די לגיטימי והגיוני כי עם הזמן אנשים גודלים ומפתחים תחומי עניין נוספים, אבל מה שהיא מסמלת בשבילי, מעולם לא השתנה.. ואני חושבת שפעם דיברנו על זה והדעה הרווחת היתה שאלא אם כן היא תצא בהצהרה אנטישמית מטורפת או משהו כזה, אין ממש סיבה שבגללה נפסיק להעריץ אותה. (שכמובן "הערצה" זאת מילה שונה שמתבטאת בצורה שונה אצל כל אחד).

אני מקווה מאוד שלא תורידי את הפוסטר

אחרי שסחבתי אותו כל הדרך מירושלים לחיפה בתחבורה ציבורית!!!

טלטואשי

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מאוד מסכימה איתך. בדיוק היום חשבתי על זה. עד לפני 3 שבועות בערך כמעט לא היה יום שלא הקשבתי לאלאניס. היום אחרי דיי הרבה זמן, הקשבתי לה, ולא התלהבתי במיוחד, בדיוק מהסיבות אותן ציינת. אני רק יכולה להוסיף שזה ממש חבל, כי חשבתי שהיא תשרוד איתי עוד הרבה שנים. כמובן שההערכה שלי אליה לא נעלמה, ואני בטוחה שאמשיך להקשיב לה. אני עדיין מלאת תקווה שהאלבום הבא יעלה על כל מה שעשתה עד היום, אך אני בספק מאוד גדול. אני גם מסכימה איתך לגבי ההלחנה. אבל אני רוצה להוסיף שאני חושבת שמה שכן העלה אותה לרמה מעל למוזיקאים בינוניים הוא הייחודיות של גוון הקול שלה והשימוש שלה בו, באופן שלא נשמע כמו אף אחד, וכן גם סגנון הכתיבה המיוחד שלה (כמובן שבCHAOS הייחודיות בקול ובכתיבה התמוגגו כמעט לגמרי..).

avivs

New member
מסכים עם כל מילה.

פעם אלאניס היתה בשבילי הדבר הטוב ביותר בתעשית המוזיקה. אין עליה. הייתי בטוח שלא משנה כמה שנים יעברו, היא תמשיך להוציא אלבומים מצוינים ואני אשאר נאמן לה. אבל, לצערי, השנים עברו והמוזיקה שלה הדרדרה וממשיכה להדרדר. האלבום האחרון היה ביזיון, וכל אחד, ואני באמת מתכוון לכל אחד, היה יכול להוציא משהו פחות או יותר דומה. אני לא זוכר את הפעם האחרונה שאלבום ממש דחה אותי. מצד שני, יש אמנים שאהבתי מאוד לפני שנים, בערך בתקופה של אלאניס, אבל האהבה שלי אליהם לא השתנתה, כי הם לא אכזבו. הדוגמה הבולטת ביותר היא מדונה. אין לה אלבומים שהשפיעו עליי כמו שני הראשונים של אלאניס, אבל זין, היא עדיין עושה אחלה מוזיקה ושומרת על מעמד של מלכה כבר 25 שנה. המעמד של אלאניס נעלם תוך פחות מחמש שנים ועכשיו לא נשאר ממנו כלום חוץ מזכרון. עוד זמרת מצוינת שלא מאכזבת היא טורי. חוץ מהאלבום האחרון והדי צולע שלה, היא המשיכה להוציא בעשר השנים האחרונות אלבום מצוין אחר אלבום מצוין. והיא כן ניסתה שירים רועשים יותר, ממש על גבול הדאנס והטכנו, והיא כן יצרה כמה מהשירים המוזרים ביותר שיצא לי לשמוע בחיים. אבל טורי, לא כמו אלאניס, יודעת לקחת כל פרוייקט ולהוציא ממנו את המיטב. דרך אגב, טורי עובדת עכשיו על אלבום חדש והשמועות אומרות שהוא הולך להיות משהו חזק, כמו בימים הטובים של תחילת שנות ה90. אז בקיצור, אלאניס הייתה בשבילי פעם המלכה, השיא של המוזיקה והיצירה. אבל השנים עברו והיא הפסיקה לחדש והפסיקה להשקיע. נראה שהיא לקחה את כל מה שהשיגה בתור מובן מאליו. בינתיים העניין הציבורי סביבה הולך ונעלם ויותר גרוע מזה, גם גרעין המעריצים החזק שהיה לה הולך ומתפרק. חבל.

j u n k

New member
אוי אוי אוי

אני נכנסת עוד מדי פעם ככה להתעדכן ולקרוא מה קורה ומה הולך (ותודה על ברכות היומולדת מוואה), אבל ההודעה הזאת דורשת תגובה. אמיל אהובי היקר, זה לא שאין בדבריך הרבה מן האמת, אבל רואים שזאת תוצאה של ניתוח מעמיק מדי. לא נראה לי שחידשת פה למישהו משהו, הרי זה ידוע שהיא לא גיטריסטית מעולה , ולא פסנתרנית ענקית, וגם המפוחית היא אילתור אחד גדול אבל פאק הבחורה עושה איתם שירים מדהימים.זאת הגאונות , ובאמת שעל הזין שלי אם היא יודעת משהו במה שהיא עושה, התוצאה מטורפת באמת שמעלפת, וברור שיש לה יד בזה היא עומדת מאחורי כל שיר שלה, כן עם קצת עזרה, וזאת לא מילה גסה ממש לא, אתה תתפלא לשמוע על להקות שנחשבות להכי גאוניות בעולם המוזיקה ועד כמה הם נתקעים בעיבודים הכי פשוטים- מטאליקה, גאנז אנד רוזס וקווין, עזרה רק משפרת- החזיון הוא שלה בלבד. איך אתה יכול ללכלך עליה כל כך ולשכוח שאלאניס היא הרבה יותר מהמוזיקה שנהוג לנתח על פי כלי נגינה, היא הבן אדם שעומד מאחוריה- המילים העומק, דרך הביטוי, הקומבינציה השלמה. כן אני הראשונה להגיד שמאז שנת 2001 זה כבר לא אותו דבר. אז מה. היא לא חייבת לנו כלום, היא כבר נתנה מספיק,היא שינתה לי את החיים וזה לא נובע מאובססיה כלפיה אלא מתוך הערכה...גם אני עברתי שלב מריר ביותר בו התמרמרתי על כמה היא השתנתה, אני רוצה לראות את עצמי לא משתנה עם כל כך הרבה פרסום וכסף- בסופו של דבר קשה להשאר ילדה בת 21 שכותבת על אהבה נכזבת ושלום עולמי. הנשמה שמאחורי כל שיר ושיר בג'אגד ספוזד האנפלאגד וכל שאר השירים הפחות מוכרים באותם תקופות חקוקים לנצח, הדרך שבה היא עושה עם הידיים כדי לנווט את הקול שלה, כשהיא עוצמת את העיניים ומסתובבת ביו לרן,העליות והירידות בקול שלה, הטדהדה טדה דה טדה דהדידידה בסוף של הד אובר פיט
, הנועזות של הקליפ של ט'נק יו,הדרך בה היא מבטא את המילים. זה כל כך מיוחד, זה כל כך אלאניס. הצמרמורת שאתה מקבל כל פעם שאתה רואה הופעות שלה מ 95 ו 96, כשאתה רואה את קינג אוף פיין באנפלאגד. בשבילי אלאניס היא אייקון, וכלום לא ישנה את זה, ואני גם לא רוצה שישנו את זה, היא שינתה לאנשים את החיים, עשתה פריצת דרך מטורפת, ורק הדור שלנו יוכל להבין עד כמה היא השפיעה על דור שלם,הרוק בכלל, והתקופה של אמצע שנות ה-90. אל תיקח את זה ממנה, ואל תשכח את זה לעולם. לא לחינם הרגשת שהיא שונה- כי היא באמת כזאת, היא הביאה איתה נשמה, היא הוציאה את הלב בשירים האלה, קרעה לנו את המיתרים, ושמה את המחשבות שלנו בתוך שירים מושלמים.

Jagged chaos

New member
חס וחלילה ../images/Emo13.gif

זה תסכול שנובע מגעגוע וזהו... Junkie עדיין מבחינתי אחד מעשרת הדיסקים הטובים ששמעתי... כתבתי את זה שהיא היתה מבריקה ב-Junkie ו-Jagged (ושוב, Jagged כמו כל אלבום ראשון לא יכול להיות הביטוי המושלם לפוטנציאל...כי דיסק זה עניין כלכלי לא קל...בגלל זה רוב הכלים שם באים מהקיבורד של גל). אבל זה כמו אימא שתכין לך אוכל בנזונה שאין לה הרבה, ואז למראית עין היא סתם תתעצל ותכין לך אוכל רע... ואם תראי, דיברתי בעיקר על התהליך...ולא אמרתי שהיא בחיים לא היתה מבריקה... ב-95-99 היא היתה ממש חיה מוזיקה, ועכשיו הכל נראה חלק מג'וב אצלה.. ואת דיברת על השינוי באישיות שבא בעקבות כסף, ואני דיברתי על השינוי במוזיקה בלבד, שלא אמור להשפיע עליה.... אני פשוט לא מצליח לעשות ת'הפרדה בין פעם להיום...זה כמו שתלמיד יוציא רק 100 ואחרי תקופה 30... עם כל הכבוד למאה...מגיע לו 65....

AlanisJunkie

New member
מסכים עם רוב הדברים

והאמת שאי אפשר לבוא אליה בטענות, כי אני הראשון לדעת שאנשים משתנים - כי אני עצמי השתניתי. אלאניס מבחינתי כרגע היא חברה טובה, מישהי שליוותה אותי ונתנה לי כל כך הרבה, שאין אפשרות פשוט לזרוק הצידה ולהגיד "כבר לא צריך". מבחינתי אני עדיין רוצה לראות אותה מופיעה לייב, לצרוח את השירים שלה (הישנים יותר
, את החדשים, אני חייב להודות, אני לא מכיר), ולהרגיש שהיא ואני כבר ביחד מלא זמן, ולכן גם יש לי זכות להגיד שבזמן האחרון היא משעממת אותי. לפי דעתי אלאניס כשלה ביכולת שלה לשמר את הניצוץ, ראו ערך מדונה שמצליחה דווקא למרות שלפי כל הקטגוריות שלך אמיל היא מוזיקאית אפילו פחות מבינונית
. לו הייתי מקורב לאלאניס, הייתי לוקח אותה באלבום הבא למחוזות רחוקים ממה שמנסעים להשוות לה, לתת לרוק&רול קצת שקט בעשור הזה - אולי אפילו, בדומה למדונה, הייתי מייעץ לה להוציא אלבום דיסקו נוצץ עם טקסטים מהממים ומוזיקה אלקטרונית סוחפת.

isw

New member
לא יכולתי לומר את זה טוב יותר

וואי אמיל אתה באמת מדכא. אני לא יודעת איך אתה מצליח לגמד אותה כ"כ ועוד להישמע אמין. אז נכון, גם אני לא שומעת אותה כ"כ הרבה כמו פעם- והי זה הגיוני אחרי שמיעה רציפה של לא מעט שנים, אבל אני עדיין מכירה ומוקירה את הגאוניות- במיוחד של המילים אבל גם של המוזיקה בהרבה מקרים- ואני חושבת שאצל אלאניס- מרוב שהמילים חזקות לא צריך מנגינות שיאפילו עליהן.. לא נראה לי שאיפעם אני אפסיק להעריץ את המוזיקה ואת הבנאדם ששינו לי ככה את החיים וגרמו לי להבין את משמעות המוזיקה. ולסיום- כן אני חוטאת בזה, וכל חודש שולחת המצאה אחרת לאתר של אלאניס רק כדי שאולי אזכה בחבילת ת'נק יו שלה- אז החודש שלחתי תמונה מהטיול האחרון שלי בטורקיה והיא עלתה לאתר- איזה עפה זה! לשיפוטכם.. [זו התמונה של האגם המהמם!! דניז גולו בהרי הקצ'קר בטורקיה- מומלץ]

Rוית

New member
היי גם התמונה שאני שלחתי פה../images/Emo70.gif

התמונה של הלב מבייגלה על גופיה לבנה של בחור (הראשונה משמאל).. באמת שיש סיפור מאחורי זה
שכחתי מזה בכלל, לא היה לי מושג.. איזה מגניב

למעלה