איסקרה......HELP!

איסקרה......HELP! ../images/Emo5.gif

זו הפעם השניה שאני אשאל את השאלה הזו ואני צריכה אותה דחוף אז.....בבקשה בבקשה תענה לי! בתקופת המרד הגדול היה מאבק בין מעמדות בחברה היהודית: היא התפצלה לשתי קבוצות: 1)האצולה, שגם היא התחלקה לשתי קבוצות: *אצולה דתית-כהנים גדולים *אצולה חילונית- בעלי אחוזות וסוחרים גדולים 2)האיכרים והכהנים הפשוטים. עכשיו..הרי האצולה הייתה מתונה ובעד דרכי שלום עם הרומאים, אבל מה עם אלעזר בן-חנניה שהיה כוהן גדול (השתייך בעצם לאצולה הדתית) והנהיג את מחנה המורדים הקיצונים (וכמו כן גם גרם לביטול קורבן הקיסר) ??? הוא לא אמור להיות נגדם??? (מהיותו מהאצולה הדתית?) עוד משהו.....במלחמת האחים בירושלים: אחרי שהמורדים השתלטו על העיר התחתונה, על בית המקדש, ועל העיר העליונה באים הסיקרים בהנהגת מנחם. היה מאבק על ההנהגה בין קבוצת אלעזר בן-חנניה לבין קבוצת בני הגליל שתמכו במנחם הסיקרי. מי רצח את מי? למה? כמה? מה הייתה התוצאה??? ו...באותה מלחמת אחים.המורדים הרגו את חיילי אגריפס השני או שנתנו להם לצאת ללא פגע מהעיר? תודה מראש!

הסיקאריים רצחו את אביו של אלעזר

זה גרם לגוש הקנאים ה"מתונים" יותר לצאת נגד הסיקאריים ולרצוח רבים מהם. המורדיםם הקיצוניים שהתבצרו בעיר התחתונה פרצו לעליונה בעזרת סיקאריים וביצעו טבח בכולם,גם שרפו את בית אגריפס,בין היתר. טלטול

אמממממ...

ביררתי קצת אז אני מוסיפה... אז ככה: אחרי שהקיצונים דחקו את המתונים מהעיר העליונה באו הסיקריים בהנהגת מנחם בן- יהודה הגלילי והמשיכו בטבח. הם רצחו את חנניה הכוהן הגדול (מה גם שעדיין לא מובן לי הקטע של מעורבות אלעזר בן חנניה לצג הקיצונים, כאשר הוא בעצמו משתייך לאצולה הדתית והוא אמור להיות יחד עם המתונים) ושרפו את הארכיונים בהם נמצאו שטרי החובות. כעת, יש מאבק בין שתי קבוצות המורדים, כאשר מנחם נהפך ל"עריץ בלתי נסבל" ומקומם את תומכי אלעזר נגדו, ואלו רצחו אותו. תומכי מנחם בן יהודה הגלילי סולקו מהעיר בכוח, חיילי אגריפס יצאו מהעיר ללא פגע, וכאשר יצאו הרומאים מן העיר (עם הבטחת המורדים שיצאו ללא פגע) טבחו בהם המורדים.

למעלה