איסלנד

• פותח הנושא giJad
  • פורסם בתאריך

giJad

New member
איסלנד

אני מתכנן לטייל שם בערך חודש וחצי בטרמפים קמפינגים והרבה טרקים.. ויש לי כמה שאלות
דבר ראשון אתם חושבים שזה הרבה מידי זמן?
ודבר שני בנתיים אני טס לבד (מעוניינים להצטרף?) ואין לי בעיה אבל רציתי לדעת אם אני הולך להתקל שם בעוד תרמילאים או שאני יטייל באמת לבד רוב הטיול?
ואני אשמח אם למישהו יש המלצות על איזה מסלולים מיוחדים שהם מעבר ללוני פלנט..

תודה

Wing Chan

New member
קודם כול, תכין את הג'ובות...

סקנדינביה היא לא בדיוק זולה וגם אם התרגלת למחיר מחייה בסיסי אירופאי, אפילו במערב אירופה - צפון אירופה, בכללה איסלנד, היא הרבה מעבר לזה. לינה בהוסטל הכי מעופש ופשוט, למשל, תעלה לך באיזורים כמו נורבגיה ואיסלנד לעיתים גם 190-200 ש"ח ללילה (וזה המון להוסטל).

באיסלנד עצמה עוד לא הייתי (יש כוונה בהחלט... מתי אתה טס?) אבל קודם כול, בשביל מה כרגע אתה צריך מסלולים שהם "מעבר" ללונלי פלאנט?
איסלנד, בדומה לאחיותיה (ואקח את נורבגיה כדוגמא הכי ברורה כי שם עשיתי טראקים) מלאה באיזורים שלמים שלא מאוכלסים, לכן יש גם מצב שתלך עכשיו מספר ימים בלי לראות נפש חיה. אם אתה מתכנן טראק ארוך (מעבר לכמה ימים) הייתי מציע לך לצאת עם עוד מישהו שיוצא לאותו טראק (אתה תפגוש מספיק אנשים בבסיסי יציאה), גם כי זה יותר נחמד וגם כי אם תחטוף היפותרמיה על איזה הר או שתמעד על קטע של קרחון, יהיה מישהו איתך.

כול המסלולים "מיוחדים" פשוט כי הארץ שאתה נוסע אליה מיוחדת מבחינת הנוף ותוואי השטח

giJad

New member
המחירים לא בכוון של נורווגיה

לא זול אבל גם ממש לא נורא..
אני טס באמצע יולי בערך..
מעבר ללוני פלנט זה לא בהכרח קשים יותר אני לא מתכנן לגלות ארצות ולחצות קרחונים, אבל הרבה פעמיים שומעים על מסלולים מעניניים שלא בספרים ואם כבר עכשיו אני אדע עליהם זה רק יעזור..

אבל תודה..

jeshu

New member
אין ספק שהתרסקות הכלכלה האיסלנדית עשתה את שלה.

sailor

New member
האוכל שם, כולל בסופרמרקט, בין היקרים בעולם

לינה באהל לא יקרה, באכסניות יקרה יחסית.
חוץ מהמסלולים הסטנדרטיים יש אוטובוס 4X4 מיוחד ללנדמנלוגר (Landmannalaugar) - שמורת טבע מפורסמת בנופיה ובשלל צבעי הסלעים מצפון להר הגעש הקלה.
יש גם סיורים מאורגנים ממזרח האי להר הגעש אסקיה וסביבתו - האזור בו התאמנו האסטרונאוטים של אפולו לקראת הנחיתה על הירח.

בחור ישראלי עם סנדלי שורש...

עמד ותפס טרמפים באיסלנד. אנחנו שכרנו רכב שם וטיילנו איתו ואמרתי לבחור בטיילנו יחד 'זה בטח ישראלי, בוא נעצור'.
אז ממנו אני יכול קצת לענות לך על השאלות שלך -
אם תטייל במסלולים היותר פופולאריים - כלומר הטבעת מסביב לאי וכניסה למקומות המעניינים בתוך האי - אז רוב הסיכויים שתיתקל בתרמילאים, גם כאלה שמטיילים בטרמפים, מחוץ מאלה בתחבורה בציבורית. במיוחד אם זה סביב החודשים יולי-אוגוסט (מתי אתה מתכנן להיות שם ?). היו לטרמפיסט הרבה חוויות מאנשים שהוא פגש בדרך וגם בהוסטלים.
אם יש לך חודש וחצי - זה בהחלט הרבה זמן לטייל שם ולראות הרבה מאוד דברים. אני טיילתי שם קצר- רק שבוע, אז קצת קשה לי להגיד כמה זמן אפשר לטייל שם וזה כמובן תלוי בכמה אתה מתעניין. הבחור הטרמפיסט הזה טייל שם זמן דומה.

Unaffected

New member
אם כבר שואלים,

לאיזה מחירים באמת צריך לצפות באיסלנד?
ניסיתי פעם לברר וההמרה של המטבע הייתה הזויה מדיי (ברמה של דברים שעולים אולי עשירית ממה שהם אמורים לעלות במדינה מערבית)/
איך למשל אמורים להמיר את זה? 83.990 ISK. כשאני מכניסה את זה לממיר זה מראה לי שזה שווה פחות מדולר.
אני מניחה שצריך להזיז את הנקודה,השאלה לאן...

sailor

New member
דולר שוה כ-77 קרונות איסלנדיות היום

מיטה באכסניה עולה החל מ-$15 בערך, חדר מ-25 בערך. המחירים יכולים להיות כפולים ויותר.
האוכל יקר מאד.

Unaffected

New member
תודה

מה לגבי ההמרה של הסכום שכתבתי? שוב,לפי מה שאמרת זה יוצא סכום מגוחך

W12X

New member
צריך לזכור שבדר"כ הנק' והפסיק מתחלפות

במשמעותם (בסקנדינביה)
ז"א 83.900 זה 83,900 שלנו וההפך
הבדל די משמעותי :)

למעלה