איסור נגיעה...

shani.so

New member
איסור נגיעה...

שלום לכולם! אני עדיין לא יודעת אם עלי לשמור על איסור נגיעה או לא. והייתי רוצה אם אפשר לבקש את עזרתכם,ולשאול אותכם למה עלי לשמור על האיסור? אם תוכלו לענות לי ולעזור לי אני אשמח. תודה שני

תראי, אני...

אני ממש לא רבנית או משהו כזה וגם יש לי בעיה בהסברים כי אני כל מה שאני עושה מבחינה אמונית - רוחנית - דתית הוא משהו שיש לי עמוק בלב אני לא מסבירה לעצמי הסברים שכליים כאלה למרות שבחיים מגדירים אותי כבחורה שכלית זה כנראה נמצא אצלי עמוק מידי... בכל מקרה אני מאמינה שעצם זה שיוצאים ולא נוגעים זה קשה מאוד קשה אבל יש לזה בסוף תוצאות מאוד טובות ומועילות כי כשמתחתנים חשוב שתהיה קרבה טובה ויפה ועצם זה ששמרתם את כל המגע הגופני לזמן הכי הכי הזה ולא בזבזתם אותו על התקופה שהייתם חברים זה פשוט כיף. אתם באים לחיי הנישואים שלכם מלאים רצון ענקי להיות ביחד על כל המשמעויות של זה. כי אם כבר התחבקתם, התנשקתם וכו` וכו` לפני.... אז כבר איזה רגעים קטנים ביחד ירגשו אתכם? הרי כבר עשיתם את זה לפני???!!! זאת דעתי למרות שעוד אף פעם לא היה לי קשר רציני ואני מאוד רוצה ומבקשת גם מהאל במרומים שיעזור לי לשמור על הרצון הזה לשמור. לא לגעת לפני. אני כל כך רוצה, ואני מפחדת שזה לא יקרה כי לא חסר סיפורים על כאלה שלא החזיקו מעמד. סתם שתדעי מחברות שלי נשואות ובכלל שהרבה יותר קשה לשמור אחרי שמתחתנים, כי בעצם חצי מהחיים שלך את אסורה לבעלך. אבל אז כל שבועיים יש התרגשות מחדש. זה פשוט מחייה ומעניק לקשר התחלה חדשה כל פעם. מעניין לראות מה אחרים יכתבו גם... לילה טוב!

יש בכלל...

ב``ה שלום שני. יש בכלל דבר כזה איסור נגיעה? אם כן אימרי לי בבקשה איפה. אני לא מכיר דבר כזה, ולדעתי זה ``הקפדה`` לא איסור. מה רע לנשק מישהי או משהו בסיגנון? כל עוד זה לא גובל ב``פלילים`` זה לא איסור אלא ``חומרה`` שלא יבוא לידי ``פלילים`` (אבל בינינו מי שומר על זה היום?) בהצלחה לך. Kיציק

ויליאם

New member
מה????!!!!!! ה` ישמור אני בשוק

אני פשוט לא מאמין עליך מזה מי שומר על זה???? א` אני שומר על זה ולא רק על זה וב` מלאאאאאאאא שומרים על זה ולא רק על על קשר עם בנות גם שומרים זה שאתה אולי מכיר כאלה שלא שומרים זה לא אומר שאף אחד לא שומר אני מכיר מלא ששומרים ואני ממש מתפלא עליך ותדע שהבחורה כאן ששאלה שיהיה על המצפון שלך שאולי בגללך היא תיגע בבנים ותהיה איתם בקשר ליפני החתונה בואנה איציק זה ממש לא מתאים לך בחייך סליחה שאני כותב את זה כאן בצ`אט לא ענית לי והייתי חייב להגיב

שוק??

אין צורך להיות בשוק ויליאם, אני חושב שאיציק צודק וחוץ מזה בקשר למה שאמרת שזה הורס את טוהר הנישואין, זה ממש לא נכון! מה זה קשור בכלל? למה אתה חושב שזה הורס?? זה דבר טבעי! וזה לא אמור להרוס כלום! ביי,

ST

New member
כן...

ועוד איך הורס (לא מנסיון, ברוך ה`). זה ברור תחשוב לבד... ותקרא את מה שזרזיר כתב (אם עוד לא קראת)... הוא מסביר את זה הרבה יותר טוב ממה שאני אוכל להסביר.

shani.so

New member
איציק יקר...

איציק... רק שתעד לך שאני מכירה מלא אנשים ששומרים עלזה (כמו שגם ויליאם אמר), אני פשוט רציתי לדעת למה אנשים שומרים על זה ואם אני צריכה גם לשמור. ואני חושבת שכן צריך לשמור ואני בעצמי אשמור וכדי גם לך לחשוב על זה קצת יותר ברצינות!!!. ד``א- תודה לכל מי שענה לי... שני נ.ב. איציק- ממתי אומרים שמשהו ``שיקר אותי``??? דבר עברית, או שאולי אתה לא יודע ואז כדי לך ללמוד...(המלצה שלי) ואם אתה רוצה להתחיל ללמוד כבר מעכשיו אומרים ``שיקר לי``! ב-ה-צ-ל-ח-ה שוב אני -שני-

ויליאם

New member
אני רוצה להגיב ולהוסיף על מה ששגי..

היי שני! מה קורה? OK אז ככה אבישג כתבה שהיא מרגישה בתוך הלב שזה לא בסדר וזה גם חלק מאווווד מאוווווד חשוב מהעינין אבל לפי מה שהבנתי מהמכתב שלך את רוצה סיבה מעשית וטכנית למה את צריכה לשמור אז א` זה קצת קשה כשיש לך חבר ולא לגעת בו לא? ב` הסיבה שאת צריכה לשמור היא בגלל הנישואין שלך נכון זה נשמע מצחיק את הרי לא מתחתנת מחר אבל את לא היית רוצה שבעלך יהיה החבר הראשון שלך ז``א שהוא לא היה עם שום אשה ליפני זה(והכוונה ``היה`` לא ל...) כשאת מגיעה לחתונה וכבר היו לך חברים שנגעת בהם ליפני זה זה פוגע בשלמות הנישואין בטהר שלהם ולא נראה לי שאת רוצה להרוס ת`חיי נישואין שלך בשביל כמה רגעים של נגיעה שאגב בסוגריים הם בגיל הזה (עד גיל 18 קשר שהוא לא לחתונה) רגעים של היצר הרע בלבד ולא ממש קשור לאהבה אבל זה כבר ממש נושא אחר. אגב אני מאוד מעריך את זה שליפני שאת בוחרת אם לגעת או את רוצה לדעת בדיוק למה זה לא בסדר גם אני הייתי ככה ז``א רציתי חברה אבל ידעתי שזה לא טוב אז פשוט שאלתי והגעתי למסקנה הנכונה וב``ה ניצלתי מזה כולי תקווה שתשתכנעי ממה שכתבתי (מותר לסיים מכתב לבנות כמו שמסיימים בדר``כ? ז``א באהבה,ויליאם כנראה שאם זה בפורום אז כן) באהבה ובתקווה,ויליאם נ.ב מה שכתבתי כאן על הנושא זה כ``כ על קצה המזלג פשוט גרגר אחד של חיטה מתוך אסם שלם שיש בנושא הזה אז אם זה מעניין אותך תכתבי לי לאי מייל ואני אשמח מאוד לעזור לך כפי שעזרו לי כשהייתי יותר קטן..

כפיתוש

New member
עוד תגובה קטנטונת.

ב``ה תשובות ממש יפות, ויליאם ושגי, כמעט שאין לי מה להוסיף, כל מה שעלה לי בראש כשקראתי את ההודעה של שני, ראיתי אח``כ בהודעות שלכם, וגם דברים שלא חשבתי עליהם. רק נשאר לי להוסיף, שזה אמנם איסור מהתורה, אני לא יודעת מקור, אבל אם תרצי אנסה לברר, אבל אם רוצים לשמור על החיים שלנו, ורוצים חיים יותר טובים ואיכותיים, אין לנו דרך אחרת לנהוג אלא לפי דרך התורה, ובמקרה הזה רואים את זה במוחש. תסתכלו היום על זוגות נשואים, בהכללה- אלו שלא עברו על איסור נגיעה לפני החתונה, ושמרו קודם לכן, וגם אחרי כן על כל מה שצריך, חיים הרבה יותר טוב. תסתכלו בסקרים של אחוזי הזוגות שמתגרשים... לא חבל להרוס חיים ב... -(הביטוי שהייתי כותבת זה בהינף יד, כמה שזה נשמע קצת... תרתי משמע) שגי, שני וכולם, מאחלת לכם בהצלחה כפיתוש. נ.ב גם אם קשה למישהו לקיים, פשוט תחשבו מה תקופה קצרה של `אושר` מהתלהבות תשפיע לכל החיים, ותחשבו אם זה שווה את זה. ולפחות לדעת גם שזה ממש אסור.

כפיתו`ש..

ב``ה שלום כפיתו`ש זה לא איסור!!! אין דבר כזה איסור נגיעה!! זה החמרה של רבותנו (תמיד שאלתי מי צריך אותם לעזאזל?) ובמידה וזה כן איסור, והרב ששאלתי אותו שיקר אותי אז תגידי לי בבקשה איפה זה כתוב, תודה Kיציק

תלתלי

New member
צר לי לאכזב ...

בס``ד ``ואל אשה בנידתה לא תקרב`` (שמות, שם...) איציק, כל הנשים היום טמאות, ולכן אסור מהתורה לגעת בהן. שלך באהבה, תלתלי.

יפה אמרת!

ב``ה תלתלי שלום לך. אמרת יפה וציט`טת יפה את הפסוק רק לא שמת לב לדבר אחד פשוט. ואל ``אישה`` המשמעות של זה שהיא ``אישתך`` ולא לכל בחורה, ובמידה ותענה לי, זה כן על כל בחורה, אז התשובה נתונה לך מראש חתן וכלה שעדיין לא התחתנו, הגיע לברית מילה של אחין של הכלה, וכיבדו אותם לקחת את התינוק מהאימא של התינוק ולמסור אותו לאבא, הכלה לקחה את התינוק מאחותה, נתנה את זה ל``בעלה`` המיעד, והוא מסר את זה לגיסו לעתיד, ואם ``אל אישה לא תקרב...`` אז זה הולך גם על המקרה הזה והרב שהיה בשטח, אפילו עודד אותם (או שצריך לשלול לו את ההסמכה) לכן חמוד שלי, לפני שאתה ממהר לצט`ט פסוקים, תבדוק לפני! שלכם ובשבילכם באהבה Kיציק

הבהרה

פעם ראשונה שאני כותבת כאן תגובה, אבל הרגשתי צורך להגיב. הספור עם הברית אינו סותר שום דבר. מותר לבחור להגיש משהו ביד לבחורה. אני לא חושבת שיש בזה איזו שהיא בעי`ה הלכתית. איסור נגיעה לא כולל את זה. האיסור להגיש ביד - הוא רק בין בעל לאשתו בזמנים מסוימים, וזה אכן אחד מההרחקות, ולא קשור לספור שלמעלה. מישהי

זרזיר

New member
אני אישית שומר נגיעה ומאמין...

שזה חשוב. דבר ראשון את צריכה להפריד בין הצד ההלכתי לבין הצד הרוחני או ה``השקפת עולמי`` של איסור נגיעה. אני אשתדל להסביר את שניהם לפי מיטב ידיעתי ויכולתי.(איני מתימר להיות רב או פוסק ואפילו לא מבין גדול בענין). קחי בחשבון שלא רק קשה לי להסביר את זה, עוד יותר קשה לנסח את זה בכתב. דבר ראשון איסור נגיעה הוא הלכה (וכמו שתלתלי ציטטה:``ואל אשה בנידתה לא תקרב``). הבעיה עם ההלכה הזאת היא שיש אנשים שחושבים שזה לא כי ההלכה לא כל כך ברורה. הבעיה היא שעזרא תיקן שנשים לפני החתונה לא יטבלו ולכן הן נידות כל הזמן. ברור שזה איסור תורה לגעת בנידות. הבעיה היא שבגלל שכולנו טמאים בכל מקרה ואין לנו דרך להיטהר לא ברור האם זו הלכה ברורה או סיג.(למרות שכל(או לפחות רוב) הפוסקים הגדולים בדורנו פסקו שזה איסור תורה). (אני לא בטוח במאת האחוזים לגבי כל הקטע ההלכתי..) עכשיו לצד ה``השקפת עולמי`` (שאצלי לפחות הוא חשוב בדיוק כמו הצד ההלכתי אם לא יותר). דבר ראשון יש את דרך ההסתכלות על האישה. אצל הרבה בנים(ואני בוש ונכלם להודות בזה)- ובעיקר בציבור החילוני, בנות נתפסות הרבה יותר לפי יופים החיצוני וכמקור להנאה גופנית מאשר לפי תכונותיהם ( ומוכרת הסצנה הידועה (והמגעילה) בה החבר`ה יושבים על הברזלים ושורקים לכוסיות). בת היא בראש ובראשונה בן-אדם (או בעצם בת-אדם) עם מחשבות, רצונות, שאיפות, עומק,תכונות וכו` שאולי שונים מאצל בנים אך יחודיים בפני עצמם. (זה אולי נראה ברור מאליו ומיותר לציון, אבל עצוב לי להגיד שאני לא בטוח שזה ככה עצם כולם). אני שומר על איסור נגיעה עם כל הבנות, עם ידידות שלי עוד יותר, ועם החברה שלי (כשתהיה לי) אני מתכוון להקפיד עוד יותר. בעיני קשר עם חברה הוא דבר קדוש. בעיני זה לא מלחמה תמידית של הרצון שלי לגעת בה(למרות שאני בטוח שיהיה כזה) לבין השמירה על ההלכה. מכל הסיבות שהזכירו שאר העונים לך ומעוד. בעיני נגיעה לא שיכת בשלב החברות. עד שנוצר קשר בל ינותק בין שני אנשים, בין 2 נשמות. קשר של אהבה, של חברות נפש, של התחברות מלאה, קשר שמתבטא בחתונה ומחויבות לחיים. קשר שרק בשלב הזה שלו שיכת ההתחברות הסופית- השלב של נגיעה... ובעיני, כל נגיעה לפני שלב החתונה היא נגיעה שטחית למטרות הנאה (ויכול להיות שברגע הנגיעה היא נובעת מאהבה אמיתית וכנה אבל בטווח הרחוק זה לא כך) תחשבי על ההתרגשות שיגרום לך מעשה פשוט כמו החזקת ידו של בן זוגך. קל וחומר דברים שמעבר... כמו שהרב שלי היה אומר: ``הנישואין הם לא השיא של הקשר, אלא ההתחלה...`` קשה לי להסביר... (ותוסיפי לזה את שעת הלילה המאוחרת) מקווה שתרמתי במשהו, זרזיר. נ.ב. אני פה לרשותך אם את צריכה משהו...

למעלה