איסור נגיעה

אל חי

New member
איסור נגיעה../images/Emo24.gif../images/Emo68.gif

מישהו יכול להסביר לי מה הקטע של איסור נגיעה??????????????????????????? מה מותר ומה אסור???????????

tamarhp

New member
אסור

לבן לגעת בבת, ואסור לבת לגעת בבן כדי לא להחטיא אותו (כי כך היא גורמת שהוא יגע בה). "מישהו יכול להסביר לי מה הקטע של איסור נגיעה?" - אממ.. זה לא ברור?

danielhope

New member
מה הכוונה בלא לכולם?

שלא לכולם אסור או שלא כולם שומרים?

mgirl

New member
תשמעי

ההסבר הזה הוא קצת יומרני, את לא חושבת? ז'תומרת, אני צריכה לשמור על עצמי - בגלל הבנים?! אני מתוך עיקרון, כמובן, מכבדת את הבנים ששומרים נגיעה, ז'תומרת, אני לא אלך ואגע בהם. אבל למה אני צריכה לשמור נגיעה מבן שבמילא לא שומר נגיעה? אם הוא לא מכבד את האיסור, למה אני צריכה לכבד את האיסור-בשבילו? ואפילו - זה נורא שוביניסטי שלבנים אסור אבל לבנות אסור רק כדי לא להחטיא את הבנים.

tamarhp

New member
כעיקרון

גם לבנות אסור.. והאמת - כבר לא משנה מה הסיבה. הסיבה באה בשביל שנבין יותר, בשביל שנקבל. לא בשביל שנשפוט בעצמנו אם היא צודקת או לא, במיוחד כאשר מסתמכים על הודעה אחת של מישהו שכתב בפורום, במקום לברר אצל רבנים ולחקור בספרים. התקנה חיה ועומדת - ואין לנו זכות לערער על דברי חכמים.

אושרה1

New member
אז ככה

בס"ד האיסור אומר שאמור לגעת בכלל אפילו סתם כאפה יש את ההסבר כי זה מצווה אבל אני מכירה כאלו ששומרים את זה בגלל כי לדעתן(הרוב שחושבות את זה הן בנות) שבן נוגע בך את... איןם לך כבוד וכאלו ויש גם את הפעולה הזאת בבנ"ע על העגבניות המשומשות אני בטוחה שעשו לכם(אני אישית לא אהבתי ת'רעיון) זהו אושרה

ashkeloni

New member
עגבניות משומשות?../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ספרי...ספרי...

אושרה1

New member
אוקי אז זה בכלל לא מצחיק כמו שזה

בס"ד נשמע. זה יעני אומר שהבנות שלא שומרות נגיעה הם כמו עגבניות בשוק שכ אחד בא נוגע בודק ואם זה טוב לוקח אם לא זורק. זה מה שאומרים(אני בכלל לא אהבתי ת'קטע הזה...) אושרה

תסבירו לי באמת

מה הקטע של הבנים להתייחס לבנות כמו אל דבר מובן מאליו??? כאילו: אני רוצה חברה, מי שהכי מתחשק לי באותו רגע אני אקח אותה, אח"כ אני אזרוק בכיף, חפיף, היא לא תיפגע! אה??? מי אמר????????????????? אנחנו ממש רגישות!!! זה פוגע!!!!!!!

מה מאיפה זה בא לי???

בכל מקום שאתה הולך יש מישהו שרוצה חברה בשביל להיות COOL וזה אומר שלא אכפת לו מי זו תהיה ולא אכפת לו להעיף אותה בכל שניה שרק נראית לו!!!!!! אולי אתה לא כזה, אבל יש כאלה!

danielhope

New member
יש כאלה והרבה...

ולכן על הבנות לפקוח עיין ולבדוק את הקנקן אליו הן מתקרבות גם מבפנוכו...

tiki tiki

New member
די כמה אפשר לחרוש על הנושא?!

הבנו כבר! נמאס כל שניה לשמור נגיעה לשמור נגיעה..הבנתי שאתם חושבים שצריך לשמור נגיעה וכל אחד אמר את דעתו 1000 פעמים כבר..כמה אפשר?!

מה הקשר??

לא דיברתי על זה בכלל. שמחתי שב-ן מסכים איתי שזה מגעיל הקטע הזה להמשיל אותנו לעגבניות, כאילו אנחנו חפץ בלי נשמה!!

למעלה