בוודאי שכן!
ותודה רבה מראש. ואני מנצל את ההזדמנות, להשלים תשובה לדגני על נתן שיפריס. הערב חגגנו יומולדת לאבא של אשתי. לאמא שלה יש עדיין את אוסף המילונים של סבא ז"ל, שהיה כזכור המזכיר המדעי של הארקדמיה ללשון עברית במשך כשלושים שנה. ניגשתי לחפש את המילון למונחי התכניקה, כדי לבדוק אם יש עוד פרטים על נתן שיפריס. מה שמצאתי היה המהדורה השניה של המילון שיצאה לאור 17 שנה אחרי המהדורה הראשונה, בתש"ו - 1946. ההקדמה של ח"נ ביאליק למהדורה הראשונה מופיעה בו גם היא, ומתוכה למדתי שאת המהדורה הראשונה כתבו נתן שיפריס ויחיאל גרינפלד, בשיתוף ח"נ ביאליק ויוסף טישלר. שיפריס הקדיש במהדורה השניה "חלקי בעבודה זו מוקדש לזכר רעייתי, רבקה בת שלום בצלאל צדיקוב, שנפטרה בי"א אדר, תרפ"ח". בעוד אני מדפדף ומעתיק את הפרטים שאלה אשתי מה אני מחפש. מלמלתי משהו על נתן שיפריס, והיא אומרת "אה, הוא למד איתי בכיתה". עניתי בנימוס שלא ייתכן, הוא כבר כתב מילונים ארבעים שנה קודם. מה הסתבר? לנתן שיפריס (שאמא של אשתי הכירה אישית, מביקוריה אצלו עם אביה) היו שני בנים: פרופ' עובד שיפריס ז"ל, וחן שיפריס יבדל"א. לחן יש בן ובת, לבן קוראים נתן ע"ש סבו, והוא באמת היה בן כיתה של אשתי. איזה עולם קטן.