איסוף מטבעות

eureka

New member
איסוף מטבעות

מישהו מכיר חנויות למכירת אלבומי מטבעות?

11moti

New member
מנצלש-אש"ן מילון מ1940 מעניין אותך?

מצאתי מילון אנגלי עברי של ד"ר ולדנשטיין שהוצא ב1940 והודפס ע"י דפוס מצפה בת"א פלשתינה. האם תצרפנו למילונך? ואם לא האם יש משהוא אחר המגלה עניין??

בוודאי שכן!

ותודה רבה מראש. ואני מנצל את ההזדמנות, להשלים תשובה לדגני על נתן שיפריס. הערב חגגנו יומולדת לאבא של אשתי. לאמא שלה יש עדיין את אוסף המילונים של סבא ז"ל, שהיה כזכור המזכיר המדעי של הארקדמיה ללשון עברית במשך כשלושים שנה. ניגשתי לחפש את המילון למונחי התכניקה, כדי לבדוק אם יש עוד פרטים על נתן שיפריס. מה שמצאתי היה המהדורה השניה של המילון שיצאה לאור 17 שנה אחרי המהדורה הראשונה, בתש"ו - 1946. ההקדמה של ח"נ ביאליק למהדורה הראשונה מופיעה בו גם היא, ומתוכה למדתי שאת המהדורה הראשונה כתבו נתן שיפריס ויחיאל גרינפלד, בשיתוף ח"נ ביאליק ויוסף טישלר. שיפריס הקדיש במהדורה השניה "חלקי בעבודה זו מוקדש לזכר רעייתי, רבקה בת שלום בצלאל צדיקוב, שנפטרה בי"א אדר, תרפ"ח". בעוד אני מדפדף ומעתיק את הפרטים שאלה אשתי מה אני מחפש. מלמלתי משהו על נתן שיפריס, והיא אומרת "אה, הוא למד איתי בכיתה". עניתי בנימוס שלא ייתכן, הוא כבר כתב מילונים ארבעים שנה קודם. מה הסתבר? לנתן שיפריס (שאמא של אשתי הכירה אישית, מביקוריה אצלו עם אביה) היו שני בנים: פרופ' עובד שיפריס ז"ל, וחן שיפריס יבדל"א. לחן יש בן ובת, לבן קוראים נתן ע"ש סבו, והוא באמת היה בן כיתה של אשתי. איזה עולם קטן.

אבא של נועם- חן שיפריס זה כמובן ע"ש

חיים נחמן..., מנהל היום כמדומני את המכון הוולקני, הומצאו על ידו כל מיני וזני פלפל ועגבניה מיוחדים. וגם- מחסידי ודוברי עוזי משולם...

בעניין של עוזי משולם -

לא הוא, אלא אשתו ושני הילדים. גם את זה ידעתי, וגם את זה שהוא שהמציא את הפלפל הצהוב וכל חבריו הצבעוניים. על ח"נ לא ידעתי, ונחמד לשמוע.

ואי, זכרתי את הגב' שיפריס

אצל עוזי משולם, אבל לא קישרתי אותה לאדם הזה למרות שבשם שיפריס ישר נזכרתי בה, חסידת עוזי משולם זה עוד קטן עליה ונדמה לי שהיא היתה גם הדוברת שלו. אגב בתקופה ההיא האזור שלנו היה כמו כמו בשטחים, מלא חיילים הסתובבו, היו על גגות של בניינים, לא נתנו לעבור למכולת, יהוד היתה במצור ובכניסות היתה שמירה וכל מי שנראה להם תימני עבר בדיקה מדוקדקת. זו היתה תקופה ממש מוזרה ולא נעימה.

נתן שיפריס? באמת עולם קטן...

עומד להתחתן בעוד כחודש עם אחות של אשתי. וחן שיפריס כבר בפנסיה ולא מנהל יותר את מכון וולקני. ויש לו ארבעה ילדים - שני בנים ושתי בנות. נתן הוא השני.

יובל שלום,

אני נזכר במשפט שכבר נכתב כאן בעבר - כמה בד צריך יתום בשביל לתפור זוג מכנסיים? אי אפשר להציע לך לא קניה ולא מחיר, בלי לדעת בדיוק באיזה אוסף מדובר ומהם בדיוק הפריטים שבו. כל פריט ופריט באוסף כזה יש לו (או אין לו) ערך כספי מוגדר. לעניין הזה - קרא את המאמר בנושא "כמה זה שווה?" - ניתוח של שאלת השאלות" שכתב חברנו רן, (למעלה, בסרגל המאמרים) ותבין לבד עד כמה קשה לתת הצעת מחיר כשיודעים במה מדובר, על אחת כמה וכמה כשלא יודעים כלום. הדרך היחידה שעומדת בפניך, לדעתי, היא לסור לאחד מסוחרי הבולים, או לאספן בולים שמבין היטב, ולהעריך את שוויו הקטלוגי של האוסף שלך. זו תהיה עבורך תחילת הדרך בנסיון למכור את האוסף. אתה יכול למשל לגשת לדורון בר יעקב, ממרתף הבולים באלנבי 94, ואפילו לומר לו שנשלחת מהפורום שלנו. הוא אמין ומקצוען אמיתי, ותוכל להעזר בו ללא כל חשש. קח בחשבון שדווקא בשנים שציינת יש פריטים רבי ערך, שיכולים לשנות מקצה לקצה את שווי האוסף כולו. בהצלחה, אריק.

והכי חשוב שכחתי:

מזל טוב לגיסתך ולנתן שיפריס. מי יתן ויהיו להם חיים טובים, מאושרים וארוכים. הוא עוד מתעניין בארכיאולוגיה? ומתעטש בקול גדול? איני מכיר אותו, אבל מי שהכירה אותו בילדותו אומרת שהוא היה ילד נחמד, אם כי יוצא דופן.

../images/Emo51.gifעל העצה.

ידעתי שהפורום הזה הוא מקום טוב להתחיל בו. את החבר שיפריס אני לא מכיר יותר מדי - פגשתי אותו פעם אחת בלבד. הוא נראה כמו שתיארה זו שהכירה אותו...

wimpi

New member
מלון עברי-יידיש-רוסי, מחפש תאריך...

ערב טוב למשכימי הקום שמדובר על מלונים (האיות הנכון) אני מבקש להציג ולשאול כמה שאלות: יש לי מלון שנכתב על ידי א.בן-יהודה, לא כתוב תאריך, אך: יש הקדשת מזכרת (דפוס, לא כתב יד) לבתו בת השבע שנפטרה בתאריך: "ביום כ'ט אב א' תתל'ב לגלותנו". ניסיתי קצת לחשב עם ה-1240, אך לא הצלחתי..בורות זמנית/רגעית. אם אפשר בבקשה לעזור... *מה שידוע לי שחתומים "אליעזר וחמדה בן-יהודה", הם התחתנו ב-1892. אני משער שהוא לא החל בכתיבת המלון ביום פטירתה של היקרה לו, אך התאריך ייתן לי תאריך "החל מ-" ועד 1922, יופ פטירתו. וקצת רגשנות, פשוט כיף להסתכל במלון , לראות מילים שלא ידעתי את קיומם וחבל.. אנדקוטה קטנה ממקור ראשון של זוגתי: לפני כמה שנים היא גרה בירושלים, ביום קניות מסויים היא עמדה בתור עם בתו של אליעזר בן-יהודה, דולה. בדיאלוג בינה לבין הקופאית טרום מילוי טופס לשליחת המצרכים לביתה שאלה דולה: האם ניתן לשלם באמחאה, מען דירתה הוא "אחד", ומספר השח-רחוק שלה הוא "שני"....הקופאית שאלה אותה אם היא עולה חדשה..... לילה טוב, וחלומות פז מתן

אצל סוחרי הבולים והמטבעות

הנה רשימת סוחרים מתוך אתר התאחדות בולאי ישראל, רובם מוכר גם אלבומי מטבעות. אם יש לך זמן אני ממליץ לעשות סיבוב סקר קצר בין מס' חנויות. טווח המחירים והאיכויות גדול. אם אתה קצר בזמן - תן לאצבעות ללכת במקומך.

למעלה