אינקה שאלה

שששלום

New member
אינקה שאלה

להבנתי שמן הסתם תטען שאינה קיימת הפשטות היא אחד מהעקרונות החשובים יותר בהבנת תהליך המ´. כמו גם הריקנות. איך למען השם זה מתיישב עם כל דבריך אודות מ´ ? זכור - בור ועם הארץ אני לא מבים מילים גבוהות או התנסחיות מסובכות. או אנרגיות וכאלה או דברים מסובכים. שיהיה פשוט כמו שפו הדוב אומר. ואחרי שתנסח תשובה צפה ללמה.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הפשטות היא העיקר

ובזאת אתה צודק. אלא שבגלל שאנחנו מסובכים, הדרך אל הפשטות עוברת לעיתים קרובות דרך סיבוך גדול. למה הדבר דומה? לסיפור על הדרך הקצרה-ארוכה והארוכה קצרה: בדרך הקצרה-ארוכה אתה הולך בקו ישר אל המטרה. בפשטות. אלא שבדרך יש לקפוץ מעל תהומות ולחצות נהרות גואשים. אין קיצורי דרך. זוהי דרך הזן. היא מובילה ישר אל מצב הפשטות, ה Don´t know mind, אבל מי יכול לשהות במצב זה? זהו מאמץ עילאי כנגד כל הפחדים של האדם, ומעטים הם המצליחים להגיע בדרך ישרה ופשוטה זו. בדרך הארוכה-קצרה הולכים לפעמים כאילו "מסביב", אבל לשם כך יש לדעת בדיוק לאן להתכוון חזרה. לצורך כך יש סימני דרך, מצפנים, ורוב קשקשת והסברים כמו שאני מפזר כאן :). כל זה נועד כדי שאלו שהולכים בדרך יוכלו להתכוון אליה חזרה, כיוון שרוב האנשים אינם יכולים להגיע ישירות אל הפשטות. זה פשוט כואב מידי לנסות. ועכשיו הסוד הגדול: בשתי הדרכים אף אחד לא מגיע לשום מקום. אלו פשוט אופנים שונים לדבר על אותו הדבר שמתרחש בעצם מעצמו. יש כאלו שמתאים להם שיח מסוג אחד, אחרים מעדיפים לשתוק. יש רק דבר אחד ברור: בשלב מסויים האדם יכול ללכת בכל דרך שיבחר. זהו השלב בו המטרה נראית בברור מכל מקום. אז כבר לא משנה הטכניקה, המלל וכו´. המטרה מושכת את המחפש.
ואפשר גם פשוט לומר שה"סיבוך" משרת את הפשטות בכך שהוא "סותם" בסופו של דבר את הצורך לחשוב. בחר את התשובה המתאימה :)

שששלום

New member
מספר שאלות נוספות

1.עכשיו גם תרוץ להלשין עלי להנהלת הפורומים כי אני בלחץ מזה. סתתם. מכמוך באמת שאין לי סיבה להילחץ. למה בעצם כתבת זאת מאיים ומטריד אינך מסוגל לסבול ביקורת ? באיזה אור זה מציג אותך כמנחה סדנאות מ´. 2.למה רוב האנשים לא יכולים להגיע לפשטות איתך - אולי כי דבריך מסבכים את המצב ללא צורך. למה לא לחשוב שהבעייה באופן בו אתה מציג הדברים מסובכים. לא פחות ולא יותר. בינתיים אתן לך אשראי שרק דבריך מסובכים אבל אתה יודע על מה אתה מדבר. אז למה שלא תתן לאחרים את אותו אשראי שאני נותן לך ותדבר איתם כמו בבזק "מה זה פ@וט". 3.הסוד בגדול למה זה סוד ? זה ברור לכל ברדעת שמתרגל בצורה סדירה. 4.למה לחפש אם התוצאה ברורה עדיף ללכת בדרך הישירה. 5.נגיד שאתה מפריע לי בשעה שאני נוהג. לי יש משאית ולך רכב קטן. להוריד אותך מהכביש ישרת את מטרתי. למה הערתך האחרונה מסתכמת ברמה כזו ? ולסיכום למה לתת לך אשראי בהתחשב בדבריך ? מעניין איזה התחכמות תמציא עכשיו לאור ישירות דבריי. לא ימי דרול כי אם ימי התום הם אלה שיתקנו את דרכך. אני טמא מעשן אוהב בשר ואלכוהול וכאלה. אין לי כנפי מלאך. אבל לאחרים יש למרות חוסר ידיעתם האינטלקטואלית את המ´. רוצה להשאיר הכל ברמה אינ´ (זה הרבה אותיות קשה לי) בפילוסופיה ישמחו. סקרן אני האזכה לתשובה עיניינית או איומי הפחדה ועוד יש לך הטלפון שלי. הצילו. לפחות אני עקבי ביחסי כל עוד איני רואה שינוי. ואתה ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

מלאווח

New member
מרגיז אותך שלאינקה יש תשובה

על כל דבר ... ולמה זה מרגיז ומעצבן אותך עד כדי הקנטה ? כי אולי, המילה שאתה משתמש בה כ"כ הרבה, אולי אתה טועה בגדול בכל הדרך "הרוחנית" שלך... אולי אתה חי בבועה, וכל תשובה של אינקה היא דקירה נוספת באותה בועה זו שעוטפת אותך ומגנה עליך... ושלא תבין נכון... יש עניינים שאיתם אני מסכים עם אינקה, יש כאלו שבהם הוא האיר את עיניי ויש כאלו שאני לא מסכים עמם... גם לדעתי יש נושאים שהשתיקה יפה להם, כי מרגע שיעלו על הדף האלקטרוני הם יתמסמסו ולא יובנו נכונה... אבל התגובה שלך היא של "הצילו אני טובע". הרי אדם ששלוו ושלם עם דרכו, לא מופרע ע"י אמירות כאלה או אחרות, ובטח ובטח לא מגיע לרמה אישית בדבריו... אולי, רק אולי , באמת אולי, אני לא טועה הפעם מלאווח

KEiN

New member
עצור ../images/Emo70.gif אתה הומו ../images/Emo70.gif

ששששששלום- אין ספק בליבי שראית בילדותך השופעת לא יותר מטלנובלה אחת- ואתה מאד צמא לאקשן, לא שופט אותך, רק רוצה לתת לך עצה: אני יודע שאינקה הוא אדם מושחט, אבל כולנו ככה, וכולנו לומדים לבד מה היא הדרך הטובה בשביל כולנו, אז במקום לייסר את עצמך כל הזמן ב´איך אינקה חי עם עצמו´- תחייה עם עצמך- ותעזוב אותו בשקט, הוא לא שווה את האנרגיה
(אנרגגגגיייההההה) ליל"צ
(פעמים ליל"צ זה כמו ´פעמיים כי טוב´)

למעלה