אינסטלציה

קורן401

New member
אינסטלציה

האם אחד מהאנשים עשה בביתו פקסגול בבית? ויכול להמליץ אם כדאי ללכת על המערכת או לעשות את המולטיגול שהוא בלי מרכזיה הרבה אומרים שאחרי זמן אי אפשר למשוך את הצינור דרך השרוול האם זה נכון?

רשר

Well-known member
מנהל
יכולת משיכה של צינור מים חמים תלוי במתקין

אם שמר על מינימום כיפופים ועבד ברדיוס נכון בכל כיפוף לא תהיה בעיה למשוך צינור גם אחרי הרבה שנים, כמובן שביטון הצנרת חייב להתבצע ע"י מתקין הצנרת ולא ע"י סתם אחד הפועלים שמתרוצצים בבנין כי לאחר הביטון לא ניתן לראות בעיות והוא דווקא מקשה על החלפה כי הוא מקבע לחץ כיפוף וכדומה,

azaria

New member
אי אפשר לקבע רק קטעים ישרים?

זה ישאיר את הכיפופים חשופים (אולי לכסות בקרש בין ההנחה להין הנחת הריצוף כדי שלא יינזק) ויאפשר גמישות כלשהי במשיכות ובהשחלות. גילוי נאות: אני לא מבין בבניין לכום. לא לקחת את הרעיון הזה בתור המלצה. זו בסך הכל שאלה לבירור.

רשר

Well-known member
מנהל
כל זה יכול להיות נכון אך לא בבנין

חייבים להגן בבטון כי כל דרך אחרת מובילה לנזקים, אין כל בעיה לבצע רדיוס נכון: ראשון במאוזן עד שהצינור מתחת לקיר, ושני במאונך לעליה לנקודת היציאה בתוך הקיר, למקצרים הבאים ישר ועולים עם רדיוס אחד ממתין הרצף שדוחף את הצינור כדי לא לחתוך קצת מהמרצפת ואחר-כך לך תמשוך צינור משרוול לחוץ, או שבא מתקין הדלתות וקודח ברצפה מעצור לדלת דרך הצינור,

קורן401

New member
ביטון הצנרת

הביטון נעשה רק על ידי המתקין של הצנרת אלב לא קיבלתי הסבר ממך מה עדיף לעשות

bel1bel

New member
אני עשיתי פקסגול

האינסטלטור שהתקין הוא זה שביטן כמובן. רק הזמן והתקלות (מקווה שלא יהיו) יוכלו להגיד אם השתלם. אני הבנתי שחוץ מיכולת המשיכה של הצינור,פקסגול נחשב גם כמבודד מעולה,וזה חשוב בהובלת מים חמים. חוץ מזה,העובדה שמדובר בפטנט ישראלי וייצור בארץ (תעשיות גולן) שיכנע אותי להתקין.

קורן401

New member
bel1bel

אני יודע שזה ייצור ישראלי אני גם מתלבט בין שני סוגי הצנרת שלהם מולטי גול ופקסגול אגב האם יש לך יותר ממרכזיה אחת בבית? כי לי הוא אמר שאני צריך שתיים ולא שזה יעלה לי יותר כסף אם מישהו יקפוץ פה ויגיד שהוא רוצה להרוויח אני רק רוצה לדעת מה יותר כדי לעשות

בינא

Member
"פקסגול" היא השיטה הטובה ביותר להולכת מים

במבנה למגורים. יתרונות הצינור: 1) אינו סופח אבנית ולכן הקוטר ישאר אותו דבר לאורך שנים. 2) קדח הצינור חלק מאוד ולכן זרימת המים תהיה חלקה. 3) לצנור "זיכרון תרמי" ולכן בהולכת מים חמים הוא אינו מפסיד חום לקיר. 4) אין בעיה של הוצאת הצינור מהצינור המתעל שלו, כל זמן שבוצע ברדיוס הנכון לפי ההנחיות של החברה וניתן לבדוק זרת כבר בהתקנה לפני הביטון. 5) לכל קומה מבצעים מרכזיה ואם יש צורך, גם מרכזיית משנה באותה קומה, אם המרחק בין חדרי השירותים גדול ומצדיק זאת המרכזיה מאפשרת לכל ברז לקבל את ההזנה שלו ולכן יש השוואת לחצים מתמדת...מה שאומר שאם מישהו מתקלח ואחר מוריד את המים בניאגרה, זה שמתקלח לא ירגיש בהבדל בגלל שפתאום חסרים לו מים קרים. 6) שיטת המרכזיה יוצרת מצב בו אין מחברים בתוך הקירות, מתחת לרצוף או בתקרות כי חיבור אחד של הצינור יהיה במרכזיה והשני בברז. 7) היות ויש רק 2 חיבורים ושניהם גלויים, אין מצב של נזילה בתוך הקיר למעט שימוש בפקס גול לאינטרפוץ, אבל אז רצוי להשתמש באינטרפוץ שמאפשר גישה למחברים. 8) מחברי "פקסגול" הם פטנט רשום המונע מצב של שליפה של הצינור מהמחבר ובכך, עם סגירה טובה של המחבר, נמנעות נזילות 9) השימוש במרכזיה מאפשר שליטה נפרדת עם ברז על המים הקרים לחוד, המים החמים לחוד והמים העולים ויורדים מדוד השמש ובכך, אם יש תקלה אין צורך לסגור את המים לכל הבית. 10) מניסיון של 18 שנים עם אותה מערכת "פקסגול" ועם אותם צינורות, המערכת פועלת כראוי, מים חמים ומים קרים ופעם אחת כשביצענו שינוי, לא הייתה שום בעיה של שליפת הצינור או החזרתו למקומו. 11) הצנרת עומדת בתקן הגרמני (דין) המחמיר ביותר בעולם. כל צינור נבדק במפעל לפני שיוצא לשוק בלחץ של 16 אטמוספרות וטמפרטורה קרובה לרתיחה. 12) ה"פקסגול" עמיד ב-100 מעלות, בלחץ של 10 אטמוספרות ל-10 שנים. 13) יש גם "פקס סולרי" העמיד בשמש ויכול לשמש לחיבור הקולטים עם הדוד והדוד עם הקולטים, אבל בכל מקרה יש להגן עליו עם בידוד "ענביד" כדי לשמור את החום במערכת שלא יתבזבז. לסיכום: מומלץ מאוד להשתמש ב"פקסגול" כולל המרכזיות כמובן ולהיזהר מחיקויים שאינם מגיעים לרמת ה"פקסגול".

קורן401

New member
בינא

תודה על התשובה אני בונה קומה אחת אבל כנראה כמו שאמרת יש לי מרחק ביו חדרי השרותים וחדר הכביסה +מטבח כנראה שבגלל זה הוא רוצה להרכיב שתי מרכזיות כמו כן החברה מגיע לעשות בדיקה כולל בדיקת לחץ ונותנים אחריות 10 שנים(שער הגולן)

פקסגול מעולה ואין איתו בעיות כל שהן

חלוקת המים נכונה יותר שמירה על חום המים החום לא הולך לאיבוד כאשר אתה מתקלח וסוגר בכדי להסתבן המים נשארים חמים ואתה לא מקבל לכמה שניות מים קרים כמו בצנרת ללא השחלה .

קורן401

New member
בינא

עוד שאלה בארון החלוקה של הפקסגול אין ברז לכל צינור בנפרד? במקרה של תקלה אני צריך לסגור את כל הבית? ואז להחליף צינור

קורן401

New member
כל העבודות לבית

למה זה מיותר אם יש נזילה באחד הצינורות זה אומר שאני צריל לסגור את המים לכל הבית עד שיבוא לתקן או שיש פתרון אחר

בפקסגול עושים חנוכיה לכל מקלחת

רק אינסטלטורים עצלנים עושים חנוכיה אחת לכל הבית . הרי אמרתי כבר מי שרוצה יש חנוכיות עם ברזים לחלוקות

יתרונות וחסרונות בפקס(פסגול)

הצינור הפקס הוא צינור שחור פלסטי וכיום הצינורות הפלסטי הם הנפוצים בשוק . צריך לדעת איך לבחור את ההתקנה שלהם . ישנם כמה סוגי התקנה . 1. חיבור מצינור לצינור ע"יי T או ע"יי חיבור מנקודת המים לחברתה.. 2. חיבור עם מרכזיה , כלומר המרכזיה בקוטר 3.4 צול (צינור 20) וממנה יוצאים צינורות לכל נקודה בנפרד חצי צול (צינור 16). חלוקה זו עדיפה מפני שהיא מחלקת את זרימת המים יותר טוב מהחיבורים שאמרנו בסעיף 1 . 3. חנוכיה עם ברז לכל צינור , דבר המאפשר במקרה של נזילה בברז אחד , להשתמש בשאר הברזים בבית מבלי לסגור את כל המים לדירה. לכל הצינורות הללו ניתן גם להוסיף שרוול ,אשר תפקידו הוא למשוך את הצינורות במידה ותרצה להחליפם. אני אישית ממליץ על סעיף 3 וגם על השרוול לצינורות. בהצלחה

למעלה