אינסטלציה

berberon

New member
אינסטלציה

לאחרונה נתקלתי בקטע שונה מבחינת אינסטצליה בבניה ברמות מנשה. אין בבית בכלל צנרת. כל הצנרת נמצאת מחוץ לבית ונכנסת לבית ישירות למיקומים הרלוונטיים כגון מטבח, שירותים, מקלחת.... נוצר מצב שאם יש בעיה עם צינור מסויים, ניתן לסגור את הברז בכניסה לאותו איזור והשימוש במים בשאר הבית לא נפגע. מעבר לכך, התיקון של הבעיה לא דורש הרמת מרצפות למעט אם הבעיה ממש ב-40 ס"מ שבהם הצינור כן נכנס הבייתה וגם אז זה בקיר ולא ברצפה. לא ברור לי עדיין אם זה רלוונטי גם למים הקרים וגם לחמים אבל לקרים בטוח. האם זה משהו מקובל? מוכר? אני לא נתקלתי בזה...

mol3

New member
זה ממש לא מקובל ולא אסתטי

היום כשיש צנרת במתעלים, עם חנוכיות לחלוקה וצנרת מושחלת, אין כל סיבה להרים מרצפות בכל תיקון. ובכל מקרה, אם מקפידים על צנרת איכותית ותקנית וחול ים, בלי חומרי סיד במילוי, אין סיבה לנזילות גם 30 שנים. אם עושים עבודה גרועה יהיו נזילות כבר אחרי 5 שנים. מה שתואר בשאלה נשמע רע ואני בטוח שנראה רע עוד יותר.אין כל סיבה שהבית מסביב יהיה עם צינורות.

berberon

New member
צינורות

לא רואים את הצינור. הוא יוצא מתחת לאדמה, יש ברז ואז הוא נכנס לקיר. אני אנסה לארגן תמונה.

calya

New member
גם אם מה שאתה מתאר הוא הגיוני

(לא נשמע לי ככה... לכל ברז כניסה לקיר משלו) הייתי אולי שוקלת את זה לאיזה שיני מקומות אסטרטגיים בבית (נגיד, כיור המטבח ומקלחת אחת) כדי שאם תהיה נזילה יהיו ברז + מקלחת אחת פעילים. כל השאר נשמע לי מיותר ויקר.

זהבה נ

New member
מזכיר לי את מרכז פומפידו בפריז שם הצנרת

חיצונית וגלוייה ראיתי גם בתים שעוצבו כך מבפנים במיוחד שתעלות המיזוג גלויות ולא מוסתרות מתועשות כאלו... עניין של פרקטיות, טעם ותכנון האם תכנון של קוים נקיים ללא הפרעות עם צינורות, תעלות וכדו'.

משה פרל

New member
מקובל, אסתטי ורק למים קרים מן הסתם.

נתקלתי בזה כמה פעמים וגם הבית שלי צונרר ככה, לא רואים את הברזים והצנרת קרובה לבית כך שלא מפריעה לגינה. היתרון הוא לא לתקלות בצנרת אלא באביזרים, כיורים וכ"ו. החיסרון הוא מחיר מעט גבוה יותר בגלל הצנרת הארוכה. מרכזיה זאת שיטה מצוינת אבל דורשת מקום בבית ויכולה לסבך את קוי הצנרת ולטעמי פחות אסתטית בחשבון הסופי.

למעלה