אינסטינקט

benjyt

New member
אינסטינקט

שלום. ברצוני לדעת האם החלק האינסטינקטי של האדם עובד בזמן התקף אפילפסיה. למה אני מתכוון: נניח אני נמצא במטבח ליד סיר חם. פתאום מתחיל לי התקף והיד שלי ללא שליטה זזה קדימה ונוגעת בסיר. האם הכוויה תקרום לי להזיז חזרה את היד ולצאת מההתקף, או שאני בכלל לא ארגיש את החום אלא רק כאשר אצא מההתקף ואז הנזק עלול להיות חמור? תודה.

ממממממממ לא

אם ההתקף שלך כולל אובדן הכרה מלא האינסטינקטים לא קיימים, דוגמא: לצערי חטפתי התקפים (בתקופת הצבא ) בשני מצבים: 1. פרכסתי עם כוס ביד - דבר אשר יצר חתכים במפרק היד וביד עצמה רק שהתעוררתי חשתי בכאב 2. פרכוס שני נפלתי כשהיד נחבטה על תנור חימום (למזלי לא ספרלה) כוייה דרגה 2
מיותר לציין שבכול המצבים הנ"ל לא היתי מאוזנת (למעשה לא ידעו מה יש לי ) והיתי לבד

אם יש אאורה

יש מספיק זמן להתרחק,שוב,תלוי בסוג האפילפסיה. אם אין אאורה אני מבינה שיש בעיה.

דינה מסכימה איתך לגבי האאורה ../images/Emo45.gif

אם הזמן התחלתי לזהות סימני התקף (האאורה) זה אכן הקל על חיי
אה ומיותר לציין שאבחנו את המחלה התחילו לטפל בה כמו שצריך ......

יוהלי

New member
מה זה האאורה?

אני מכירה את המושג הזה מהצד הרוחני , איך זה מתקשר לעיניינינו? יוהלי

חייםלוי

Member
מנהל
אאורה היא תחושה מוקדמת שמבשרת התקף

אמל כל אדם האאורה מתבטאת בצורה שונה. לפעמים זה טעם מוזר בפה, או ריח שמריחים פתאום. אצלי היו אאורות לאורך הרבה מאד שנים גם כשג\כבר הייתי מאוזן. האאורות התבטאו בתחושת חולשה מוזרה בידיים.

אצלי אאורה מתבטאת

בהתכווצות בשרירי רגל ימין וכאב ראש אדיר בצד שמאל (סכין שחודר ממש) ואז מגיע ההתקף.

tropical888

New member
אם את מאבדת הכרה אז ברור

שהאינסטינקט לא יעזור פה. אבל אם יש לך רעידה ביד או ניתוק בלי איבוד הכרה תוכלי להרגיש את החום ומיד גם להזיז את היד.

למעלה