אינסטולוס

Alober5

New member
אינסטולוס

שלום כולם, ברשותי אייפון חמש ועשיתי לו JAILBREAK, אך כשאני מנסה להוריד את האינסטולוס ומכניס את הכתובת הנכונה זה אומר לי שהשרת בשם הזה לא נמצא, ניסתי גם בוויפי וגם מהאינטרנט של אורנג וזה לא עובד, מישהו יכול לעזור לי?

LRa

New member
יש מלא אלטרנטיבות, חלקן אף יותר טובות...

Alober5

New member
אז מה להוריד

איזה תחליף לאינסטולוס הכי מומלץ?

noa_f

New member
אינסטולוס ומחליפותיה לא נדונות בפורום הזה

כי הן עוסקות בתוכנות לא חוקיות.
תוכנות בתשלום שמישהו פרץ אותן כדי שיהיו לא בתשלום - אינן חוקיות ודיסקוס שלהן פה הוא מעבר על חוקי תפוז.

LRa

New member
לא בדיוק. יש בתוכנות האלה גם תוכנות חינמיות

שכבר לא זמינות בחנות...

noa_f

New member
יש אייקון מתאים לזה:

AYELET1

New member
האמת היא שיש סיבה אחת לדון באינסטולוס, וזה

נוגע לגרסאות של תוכנות שאינן זמינות למערכות הפעלה "קדומות".
מערכת הפעלה כזו יכולה להיות למי שלא מעוניין לשדרג את המערכת שלו (וזה לגיטימי מאד!) אבל גם למי שיש לו למש אייפון 2 ויכול לשדרג רק עד 4.2.1.
במקרה כזה לא ניתן להוריד למשל יישום פייסבוק (שלדעתי הוא מיותר אך עלתה דרישה כזו מ"הקהל").
אין לי מושג למה הברנש הנ"ל רוצה אינסטולוס אבל יש סיבה לדון בו.

כדאי רק להזכיר למי שמעוניין "סתם" להתקין תוכנות פירטיות, שמעבר לעבירה על החוק, הוא בוחר בגרסאות שפעמים רבות הן פחות יציבות ושעובדוות פחות טוב.

LRa

New member
מה קשור? יש מלא תוכנות, למשל VLC שכבר אי

אפשר להוריד מהחנות ודרך התוכנות האלה אפשר.
מה גם, כפי שאיילת ציינה, יש תוכנות שהגירסאות החדשות שלהן גרועות, למשל dropbox, video tube... והתור משתמש אתה רוצה גירסא ישנה של תוכנות אלה...

AYELET1

New member
אבל VLC הוצאה לבקשת היוצר

וזה אשכרה הפרת זכויות יוצרים להמשיך ולהשתמש דרך האינסטולוס!

BravoMan

Active member
האמת שזו דווקא שמירה על זכויות יוצרים

הבעיה עם VLC וחנות של Apple היית התנגשות עם רישיון GPL, בגלל מגבלות הפצה ושימוש ש-Apple כופה גם על מפתחי תוכנות שלא מעוניינים להגביל את המשתמשים כמו מפתחי VLC.

אני לא רואה בעיה בהפצתו דרך חנות חלופית.

דווקא הפצת היישום של Facebook, גם אם הוא חינמי וגם אם הצורך לגיטימי בוודאי נוגדת את הרישיון של היישום שאוסר על גורמים לא מורשים להפיץ אותו...

AYELET1

New member
התלבטתי קצת לגבי עניין ה-VLC

הפייסבוק זה שטח אפור.

למעלה