אינסולינומה

gali80

New member
אינסולינומה

ושוב אני מודאגת ומתלבטת... הולכת לעשות טסט של 72 שעות צום כי האנדוקרינולוג שלי רוצה לשלול אינסולינומה. מישהו יכול להסביר לי איך בדיק זה מתבצע ? איך הם ישללו את הנ"ל? מה צריכות להיות התוצאות כדי שאדע שזה שלילי? ואם גם ככה יש לי צניחות סוכר אם אני לא אוכלת יותר מ5 שעות רצוף- איך אחזיק 72?????????? ואם תהיה לי צניחת סוכר אחרי כמה שעות זה אומר שיש לי אינסולינומה? אני בהיסטריה! אין דרך אחרת לשלו אותה? סיטי או משהו?

זה לא חייב להמשך 72 שעות

מטרת הצום היא לתעד היפוגליקמיה. אם הבנתי נכון, לא תועדה היפוגליקמיה במעבדה אף פעם, אלא רק במד סוכר ביתי. וזה לא בהכרח אמין. חשיבות התיעוד היא במדידת רמת האינסולין בזמן היפולגיקמיה. רק אם האינסולין מוגבר בזמן היפוגליקמיה יש בסיס לחשוב שיש אינסולינומה. אם כפי שאת אומרת, את מפתחת היפוגליקמיה תוך כמה שעות, זה לא יקח 72 שעות ולכן אטת לא צריכה להיות בלחץ. אולם אני גם סוכרת מההודעה הקודמת שאמרת לשא הצליחו לתפוס את זה בצום של לילה. הצום הוא פשוטו כצשצעו: צום, לא אוכלים שום דבר, ניתן לשתות מים. ולא כל היפוגליקמיה היא אינסולינומה, לכן נורא חשוב למדוד אינסולין בזמן ההיפוגליקמיה. ולא אין קיצור דרך, לא ניתן לאבחן את זה רק עם CT, חייבת להיות אבחנה ביוכימית קודם כל.

gali80

New member
אם ארגיש.....

רע אחרי למשל 8 שעות מה עלי לעשות? פשוט לאכול? הבנת נכון- היפוקליגמיה לא תועדה במעבדה אף פעם כי בצום הסוכר תקין. כל המדידות נעשו במכשיר ביתי. מה שקורה זה שאחרי כמה שעות ללא אוכל ולעתים מאמץ אני מתחילה לחוש רעד, זיעה, סרחורת וטשטוש בראייה. אם אני מספיקה אז אני גם מודדת סוכר לפני שאני "טורפת" אוכל (מה שעוזר לי לצאת מהמצב) כמו מה זה נשמע לך?

את תהיי בהשגחה

אם תרגישי רע, תודיעי על כך לצוות, מיד יקחו לך דם, יבדקו אותו במד סוכר ואם הוא נראה נמוך הוא ישלח למעבדה לאישור מידי. במידה ולא תהיה זו היפוגליקמיה, לא יאפשרו לך עדיין לאכול, אם תאושר ההיפוגליקמיה ירשו לך לאכול וזה יהיה סוף הצום.

למעלה