אינסולין

Maya1907

New member
אינסולין

האם נכון שאינסולין בגוף כמותו קצובה והוא מתבזבז......

מה פתאום?

אם אין מחלה, יש לנו אבר שנקרא לבלב שתפקידו לייצר ולהפריש אינסולין לפי הצורך לאורך כל החיים. עד 120.

Maya1907

New member
אינסולין המשך

איזו מחלה למשל ?
האם תת פעילות בלוטת התריס יכולה לגרום לאינסולין להגמר.....

אנדקרינולוגית אחת אמר לי שהאינסולין בגוף הוא לא עד אין סוף והוא יכול להגמר,.

אני סובלת מתת פעילות ולוקחת אלטרוקסין וכניראה שיש לי השימוטו.

כי היא בפרוש אמרה לי שכמות האינסולין בגוף קצובה.
ואף שלחה אותי בהקשר לכך (לפי בקשתי) לאיזו בדיקה בענין זה, אינני זוכרת איזו בדיקה....
ואמרה שהאינסולין אצלי בסדר , אבל זה א אומר שלא ייגמר, גם לא אומר שכן ייגמר.....

תודה . מאד מענין אותי. שכחתי שמה , היא היתה מאד מיוחדת הקדישה לכל חולה מעל ומעבר , הכל ענין אותה , חיפשתי אותה לפני זמן מה באחת מקופות החולים ונאמר לי שנסעה לעבודת מחקר בתחומה בנושא.

איזו מחלה? סוכרת

לא תת פעילות ולא פעילות יתר. פעילות יתר עלולה להעלות את רמות הסוכר ובמקרה כזה ישנה דרישה ליצור יתר של אינסולין כדי למנוע עליה זו. הדבר מהווה איזה הכבדה על הלבלב, מאידך, לא משאירים פעילות יתר לא מטופלת. אבל תת פעילות ממש לא. ואני לא יודעת מה זה המושג של כמות קצובה של אינסולין. ישנה תפיסה שאנחנו נולדים עם מלאי של תאי ביטא בלבלב שאמורים להספקי לנו לכל החיים. בגלל שהם לא תאים שמתחדשים בצורה נמרצת (פעם חשבו שבכלל לא, אבל כעת יודעים שיש פונטציאל מסוים להתחדשות), מן הסתם כמותם יורדת עם השנים, אלא שאנחנו נולדים עם עודף מלאי ולכן ירידה נורמלית של מספר תאים אלה צריכה להשאיר אותנו עם מספיק אינסולין עד ליום מותנו. ישנם מצבים שמהווים מעמסה על הלבלב וגורמים לשאירית החלקית של תאים אלה לא תפקד מספיק טוב כך שמתגלה סוכרת אצל אדם שמועד לכך.
אני אל יודעת למה זה כל כך מעסיק אותך לעומת זאת.

Maya1907

New member
אינסולין - הסבר

חחח... שלום................. זה מעסיק אותי כי אחרי שהאנדקרינולוגית לשעבר שלי , שהיא חוקרת היום בארה"ב הסבירה לי ואף עשתה לי איזו בדיקה משהו כמו כמות האינסולין או משהו עם ייצור האנסולין (?) כתבתי פוסט בפייסבוק בנושא הזה בענין זלילת סוכר ומתוקיםם וחשיבה שלי שצריך לאסור על ייצור סוכר תעשייתי שהוא בעיני סם ממכר מסוכן עם נזקים אדירים לבריאות
, וכך התפתח דיון וויכוח סביב הענין שייצור אינסולין יכול להפסק....

אחרי ההסבר שלך משהו קצת יותר ברור לי....

תודה על ההסבר.....

ומי מועד לסכרת ? (בהמשך להסבר שלך אלי) האם לא כולנו ?

הנושא הזה עלה עם האנדרוקרינולגית שלי כאשר הסוכר שלי התחיל לטפס ועבר קצת את הגבולי.....

מאז כבר שנים , לקחתי עצמי בידיים אין עוגות אין שטויות, (ועוד הרבה דברים) ולא רק הסוכר אלא עוד הרבה דברים התאזנו לי.....
בשביל מתוק יש פירות ופחמימות מלאות שצריך לפזר לאורך כל היום והגוף לא צריך יותר מזה.....

למעלה