איני יודע אם התקיים דיון כזה...

Flickerman

New member
איני יודע אם התקיים דיון כזה...

אבל רציתי לדבר על בעיית האלימות בביה"ס. בתור התחלה, אני צריך לספר לכם מעט על "חוויותי" מביה"ס. אגב, דגש קטן.. אני מדבר על קבוצות של בנים, ואינני מתיימר להיות מומחה בקבוצות של בנות... קודם כל, כפי שכולכם יודעים, ביה"ס הפך להיות מקום אלים, בערך כמו כל החברה שלנו... כיום, זריקת קללות אינה דרך נדירה, ולהיפך, היא דרך דרושה על מנת להתקיים בחברה בית ספרית. גם מכות קלות דרושות ואף "מומלצות" כדי להתקיים בקבוצות הבנים. אך זה לא מסתיים בזה. כיום, כל אחד חייב להביא כלי נשק על מנת להגן על עצמו. שימו לב, זה לא חייב להיות אקדח, או סכין מטבח באורך 70 ס"מ, מספיק אולר קטן של מחזיק מפתחות או כל דבר בעל שפיץ חד. למעשה, רק בודדים לא לקחו כלי נשק (ואני הייתי בניהם). יש כמובן את בעיית ההסתכסכות. יש רבים שמחפשים לריב עם אחרים, על מנת להראות איזה "גברברים" הם. אפילו אלה שיש להם יכולת להמנע מריבים, לפעמים נופלים בפח, ומגיעים לתגרות. למזלי, אני נצחתי ברוב התגרות... הבעייה בתגרות אלה, שאם אתה מנצח, זה רק אחרי שהשפלת כהוגן את היריב שלך, וכמובן, כמו שכולם יודעים, היריב הזה ירצה לנקום, בכל דרך כלשהי... עוד כלי נשק, שאפשר להשתמש בהם במהלך המכות, הן שולחנות וכיסאות. אתם מבינים??? דברים המיועדים ללימודים בלבד, ואלה משתמשים בהם לתקיפת אחרים. יש הרבה סיבות לאלימות הזאת, שאינני יכול להצביע עליהן במפורש. אולי מפני שאינני יודע ממש להגדירן... אך חייבים לעשות משהו!! בעבר, כך הסתבר לי מסיפורי אבי, לא הייתה כמעט בכלל אלימות. היום, הגענו למצב של סכינים ואולרים. ומה בעתיד? אקדחים כמו בארה"ב??? חייבים לעשות משהו! (השאלה היא מה?)

shy-1

New member
היי, לצערי אני פסימי מידי לתשובה

מעודדת, לדעתי במצב שבו המדינה נמצאת היום, אין סיכוי שתפתר הבעיה שהצגת. ולדעתי היא רק תחמיר. העצה היחידה שאני יכול לתת לך, זה שתשמור על עצמך. הלוואי שאתבדה. SHY

AYELET1

New member
אלימות היתה תמיד, אך רחוקה

מאד מהמימדים כיום. אני פסימית מאד, גם כן, אך בניכוד לך, שי, לא חושבת שזה בגלל מצב המדינה, מצב האינתיפדה או הכנרת. כל העולם (מתכוונת לעולם הנאור, ה"תרבותי") הולך והופך לאלים יותר- מגמה כללית! מתבטא בסרטים, משחקקי מחשב וכו´ ומעל לכל- בהתנהגות.

shy-1

New member
מעבר לאלימות שישנה בעולם כולו,

אצלנו בארץ הענין מואץ. הארץ כולה הפכה לפקעת עצבים אחת גדולה, ותאמיני לי שאם אתחיל לפרט לך, את תיווכחי בעצמך. SHY

Flickerman

New member
אכן.

קראתי לפני זמן מה כתבה מעניינת, ובה היה פירוט ארוך של הגורמים שגורמים למדינה להפוך לפקעת עצבים... יש המון גורמים לכך. לא רק טלויזיה או משחקי מחשב.

AYELET1

New member
אם הכתבה נמצאת אצלך עדיין- סרוק

אותה בבקשה, והעלה לכאן.

Flickerman

New member
אני מצטער...

אבל הכתבה הייתה לפני חצי שנה... כך שאין לי אותה בהישג יד...

shy-1

New member
היי איילת, הייתי כותב בעצמי, אך זה

המון מילים, ואין לי כוח. אבל לא צריך להכביד במילים, מאז שנת 1967(מלחמת ששת הימים), התחיל מצבה של ישראל להתדרדר, ובשנים האחרונות זה מואץ. ( הידעת שבשנת 1966 תפסן בבנין היה יהודי, והרויח יותר מפקיד בבנק, ושלא להגיד היה יותר מכובד ממנו ?). SHY

bimbo.

New member
לצערי, אני מצטרפת לפסימיות של

שי. איני רואה אור בקצה המנהרה. ביאליק אמר: "מפי עוללים ייסדת עוז". מעניין מה היה אומר היום.

למעלה