הארה ותכנות
בזן הצורת תכנות הזאת נקראת "קארמה", לא קארמה רוחנית של לפני מאה גלגולים הרגת בן אדם ועכשיו מישהו הורג אותך, אלא פשוט סיבה ותוצאה. אז כל התוצאות שלך בחיים ברגע הזה נגרמו מסיבות מהעבר שלך. כל תוצאה הופכת בזמנה לסיבה חדשה שיוצרת תוצאה חדשה וכו'...
אז הסביבה שגדלת בה, הדת, המשפחה ההורים, וכל מה שהיה סביבך, היו סיבות. מול אותן סיבות אתה חווית חוויה כלשהי מתישהו בעבר ולמדת לשמור חוויות נעימות ולהמנע מחוויות לא נעימות.
אותו תכנות שאתה מדבר עליו מכיל הרבה שכבות של הגנה מפני חוויות בלתי נעימות.
לתאר את השתלשלות הקארמה/תכנות של מצב מסויים זה מורכב מדי.
אתה צריך להבין שכל פעולה שאדם עושה, לפי ידיעתו ברגע ביצוע המעשה זו הפעולה הטובה ביותר עבורו. גם אם הוא יגיד שהוא יודע שהוא פוגע בעצמו ושזה רע או לא נכון עבורו, הוא בעצם נמנע מלהתעמת עם רגש פנימי שלו שמאוד מפחיד אותו. אז בשיקול הדעת הלא מודע שלו הוא רואה: התעמתות עם רגש שאני לא יודע להכיל או לעשות משהו שאני לא רוצה? והוא לרוב בוחר לברוח מהתעמתות עם עולמו הפנימי, רגשות.
כשאדם לא מבין את שפת התכנות הזו של עצמו, הוא ימשיך להיות מתוכנת. ויפעל מתוך קורח המציאות.
כל בני האדם מתוכנתים! יש כאלה ששמו פחות הגנות מפני עצמם ויש כאלה שעולם הוא מבצר או אפילו בונקר תת קרקעי שלא ראה אור שמש כבר עשרות שנים.
במציאות כמו שכולם כבר שמעו הרבה פעמים, אין באמת כלא, השמש מגיעה היישר לעין שלנו. בפרקפטיקה מעטים האנשים שיודעים לחיות ללא הכלא הזה.
בדרך הפנימית או הרוחנית, איך שתרצה לקרוא לזה, יש שני דרכים. דרך אחת שבאה להבין את הכלא, לקבל אותו, ולאט לאט להפתח ולהוריד חומה חומה. והדרך השניה פותחת לך את העיניים מלראות שאין כלא.
תהליך אחד הוא פסיכולוגי ואורך לנצח. דרך התהליך הפסיכולוגי אי אפשר באמת להתשחרר מהכלא לחלוטין, אלא רק להגדיל את מרחב החופש שלך, להרגיש חופשי יותר ויותר מיותר ויותר דברים, אבל זה אף פעם לא יגיע למצב שלם שבו אתה פשוט חופשי.
הדרך השניה הי דרך להארה/התעוררות, שבה על ידי טכניקות שונות אתה מגיע למצב של "אין מחשבה". כל החומות קיימות רק במחשבה. ללא המחשבה אין חומות. זו דרך המדיטציה, הדרך הרוחנית. ואתה מגיע למצב של חופש מוחלט ושלמות ברגע.
2 הדרכים לא מנוגדות אחת לשניה. אין דרך אחת נכונה.
יש אנשים שמוכנים להתמסר לחלוטין לתרגול המדיטציה ו"לקפוץ מעל התהום". הרוב המוחלט של האנשים לא מוכן לזה עדיין. קראתי שלשום על פסיכולוגיה אקזיסטנציאליסטית, ונכתב שמה שלכל בני האדם יש 4 פחדי יסוד: פחד ממוות, פחד מחופש, פחד מבדידות ופחד מחוסר משמעות. בשביל לקפוץ מעל אותה תהום צריך להיות מספיק איתנים וחזקים כדי להתמודד עם חופש מוחלט, עם חוסר משמעות של כל העולם שיצרת לעצמך בראש במשך כל חייך ובעצם עם מוות של כל החיים שבנית ובדידות מכל החברה שעדיין מאמינה באותה אמת שקרית. אם אדם מוכן להתאמת עם אמת זו הוא יהיה מוכן להשתחרר.
כל עוד אדם לא נמצא שמה הוא יצתרך לעבוד לאט לאט ולהתחיל להפתח לעצמו ולהגדיל את הכלא שלו עד שירגיש חזק מספיק.
גם אחרי שאדם מתעורר מראיון הכאלה, התכנות עצמו עדיין קיים פשוט האדם חופשי משפת התכנות שקיימת בראש שלו. אם הוא ישמור על ההפרדה בינו ובין שפת התכנות הוא ישאר חופשי, אם הוא לא ישמור על ההפרדה הוא חוזר לכלא. מה שכן, אחרי כל התעוררות כזו, החזרה לכלא שונה לחלוטין, הרבה חומות נעלמות ומתנפצות מכל התעוררות. ולכן התהליך במציאות נבנה ונמשך לרוב שנים רבות גם אחרי אותה הארה ראשונית.
מקווה ששפכתי קצת אור על הארה ותכנות
