אתה לא מחשב או רובוט
אנשים הם לא מחשבי או רובוט. להגיד את המילים "ככה אני מתוכנת" זה להוריד את כל האחריות האישית שלך מהחיים שלך.
נכון, עד לרגע מסויים החיים של אנשים "פשוט קרו", באופן אוטומתי לחלוטין. אבל ברגע שעולה השאלות הפנימיות לגבי אושר, סבל, חופש, מה אני יכול לעשות, למה? וכו'... אז, נכנס המקום שבו אפשר לבחור אחרת. אחרים לא תכנתו אותך. אתה תכנתת את עצמך! את כל התכנות הפנימי שלך אתה יצרת כדי להגן ולשמור על עצמך בפני דברים שאיתם לא ידעת להכיל או להתמודד באותו זמן נתון שנתקלת בהם. ברגע שתדע איך להכיל ולהתמודד עם המצבים השונים בחיים שלך היום, תוכל להתחיל לראות את אותן חומות הגנה שיצרת ולנפץ אותן כשתיהיה מוכן.
בבסיס כל התכנות עומד "I", אני כלשהו, אותו אף אחד לא יצר עבורך. זהו הבסיס הקיומי שלך במחשבה. הוא קיים רק במחשבה שלך. אתה מאמין בו, מטפח אותו, מחזק אותו, והוא נראה לך כהדבר היחידי שבאמת קיים בעולם הזה. אבל אתה לא יודע באמת מזה אותו "I". אם כן ספר לי, תראה לי אותו.
כל עוד ה"I" הזה קיים אתה עדיין עובד לפי שפת תכנות כלשהי.
ברגע שתבין את האמת מאחורי ה"I" שלך, אתה תיהיה חופשי מהתכנות שעברת במשך השנים. התכנות עדיין יהיה קיים, יבואו דחפים, רצונות, רגשות, מחשבות, אבל הן יהיו כמו עננים בשמיים, רק יבואו וילכו ואתה תראה אותם עוד לפני שהם מגיעים ותראה אותם חולפים מבלי להגיב אליהם. מבלי להתרגש. אז תיהיה אדם חופשי. לא משנה איך תוכנתת עד היום.