אינטרס אישי.

משה205020

New member
אינטרס אישי.

עלה לי רעיון, אני לא יודע אם הוא קשור לפורום הזה או לא.
הגעתי למסקנה שרוב האנשים רוב הזמן לא פועלים לפי האינטרס האישי שלהם. הם לא עושים את זה כדי לפעול לטובת הכלל. הם עושים את זה מכיוון שככה הם מתוכנתים ככה על ידי ההורים שלהם ועל ידי אמצעי התקשורת.

מה אתם חושבים?

gabpaz

New member
אתה לא מחשב או רובוט

אנשים הם לא מחשבי או רובוט. להגיד את המילים "ככה אני מתוכנת" זה להוריד את כל האחריות האישית שלך מהחיים שלך.
נכון, עד לרגע מסויים החיים של אנשים "פשוט קרו", באופן אוטומתי לחלוטין. אבל ברגע שעולה השאלות הפנימיות לגבי אושר, סבל, חופש, מה אני יכול לעשות, למה? וכו'... אז, נכנס המקום שבו אפשר לבחור אחרת. אחרים לא תכנתו אותך. אתה תכנתת את עצמך! את כל התכנות הפנימי שלך אתה יצרת כדי להגן ולשמור על עצמך בפני דברים שאיתם לא ידעת להכיל או להתמודד באותו זמן נתון שנתקלת בהם. ברגע שתדע איך להכיל ולהתמודד עם המצבים השונים בחיים שלך היום, תוכל להתחיל לראות את אותן חומות הגנה שיצרת ולנפץ אותן כשתיהיה מוכן.

בבסיס כל התכנות עומד "I", אני כלשהו, אותו אף אחד לא יצר עבורך. זהו הבסיס הקיומי שלך במחשבה. הוא קיים רק במחשבה שלך. אתה מאמין בו, מטפח אותו, מחזק אותו, והוא נראה לך כהדבר היחידי שבאמת קיים בעולם הזה. אבל אתה לא יודע באמת מזה אותו "I". אם כן ספר לי, תראה לי אותו.

כל עוד ה"I" הזה קיים אתה עדיין עובד לפי שפת תכנות כלשהי.
ברגע שתבין את האמת מאחורי ה"I" שלך, אתה תיהיה חופשי מהתכנות שעברת במשך השנים. התכנות עדיין יהיה קיים, יבואו דחפים, רצונות, רגשות, מחשבות, אבל הן יהיו כמו עננים בשמיים, רק יבואו וילכו ואתה תראה אותם עוד לפני שהם מגיעים ותראה אותם חולפים מבלי להגיב אליהם. מבלי להתרגש. אז תיהיה אדם חופשי. לא משנה איך תוכנתת עד היום.

ינוקא1

New member
לגבי המשפט :

להבין את כוונתך :

"ברגע שתבין את האמת מאחורי ה"I" שלך, אתה תיהיה חופשי מהתכנות שעברת במשך השנים. התכנות עדיין יהיה קיים, יבואו דחפים, רצונות, רגשות, מחשבות, אבל הן יהיו כמו עננים בשמיים, רק יבואו וילכו ואתה תראה אותם עוד לפני שהם מגיעים ותראה אותם חולפים מבלי להגיב אליהם. מבלי להתרגש. אז תיהיה אדם חופשי. לא משנה איך תוכנתת עד היום."

אז אם תבוא לידך עכשיו כוסית על ותפתה אותך. האם אתה תראה אותה חולפת מבלי להתרגש ?

או אם תראה משהו שאתה מאוד אוהב (אצלי למשל זה כדורי שוקולד) אך אתה יודע שזה לא בריא לך - זה לא משפיע עליך ?

נניח בא מישהו ברחוב ומקלל אותך ומבייש אותך לעיני חבריך - אתה לא תתרגש מזה ?

gabpaz

New member
תשובות

אתה יכול להבחין בדחף להתסכל עליה, אבל הדחף הוא לא אתה ואתה יכול לבחור אפילו לא להזיז את העיניים ולהסתכל עליה. אם תבחר תוכל אפילו לשכב איתה אבל עדיין לא תתרגש מזה. זאת אומרת, החוויה הפיזית שהגוף יעבור לא תחלחל לתוך המיינד שלך בו היא תתעצם ותהפוך למיוחדת. מגע של יד עם שד נשאר רק המגע. תצתרך לנסות כדי להבין.

אם תראה את כדור השוקולד, תבחין במה קורה לך כשאתה רואה אותו, רוק מוגבר בפה, תחושת חלל בחזה, נשימה קצרה יותר לדוגמא, אבל כל אלה הם לא אתה! אתה תראה אותם ולא תצתרך להגיב אליהם. אם אתה יודע שזה לא בריא לך אז לא תאכל. מאוד פשוט. זה לא ירגיש לך "קשה" או "מאבק", אלו יהיו רק תחושות והשוקולד יהיה רק שוקולד חחח

ולגבי השאלה האחרונה אני יביא סיפור קצר

אם אדם חוצה נהר בסירה וסירה אחרת, ריקה, מתנגשת בשלו, גם אם הוא חם מזג הוא לא יכעס מאוד.

אבל, אם הוא יראה אדם בסירה הוא יצעק עליו שישוט הצידה. אם הצעקה לא נשמעה הוא יצעק שוב, ושוב ויתחיל לקלל. וכל זה כי יש אדם בסירה.

למרות זאת, אם הסירה היתה ריקה הוא לא היה צועק ולא היה כועס.

אם תוכל לרוקן את הסירה שלך שחולפת בנהר החיים, אף אחד לא יתנגד לך. אף אחד לא ירצה לפגוע בך.

כך הוא האדם המושלם:
סירתו ריקה.

ינוקא1

New member
גם אני יכול לספר את כל הסיפורים הללו.

אבל בשורה תחתונה -

תשכב או לא תשכב ?

תאכל או לא תאכל ?

תכעס או לא תכעס ?

ואם בשלושת הפעמים תשובתך היא "כן" , אז השאלה הנשאלת היא האם אתה מתוכנת או לא מתוכנת ?

gabpaz

New member
ואם בשלושתם התשובה היא לא? :)

פה חוזר מה שכתבתי בהודעה אחרת. כשאדם מרגיש שלם עם עצמו כרגע במצב שהוא לא יוכל להיות שלם יותר או שלם פחות לא משנה מה יקרה או לא יקרה בעתיד. עולה השאלה, למה אני עושה את מה שאני עושה? ברגע שכל רגע ביום מכוון לעבר הכיוון שלך תוכל לראות את כל המצבים שכתבת, ואם הם משרתים את הכיוון חיים תבחר לעשות אותם ואם לא תחבר לוותר עליהם.

ינוקא1

New member
אם על שלושתם התשובה היא לא

ושום פיתוי לא מזיז לך ואתה נשאר "צלול" בכל מצב , ללא כעסים וללא פחדים וללא תאוות , אז אני צריך לנסוע אליך ולנשק את כפות רגליך.

אבל לדעתי עדיין אין הדבר כך

יש הרבה הרבה מרווח בין תיאוריות לבין מעשים.

gabpaz

New member
מזה משנה מה התשובות שלי?

התשובות שלך הן אלו שמשנות! כל אחד נמצא עם החיים שלו והחוויה שלו. בתוך תוכו כל אחד יודע את האמת שלו, האם אחרים מאשרים או לא זה לא רלוונטי בכלל.

מה יעזור לך למצוא אדם לנשק את רגליו? מה זה יעזור לו?

אם חלק מהתשובות שלך עדיין "כן" פשוט תחקור, מי זה שרוצה לאכול את השוקולד?
מי ער לכעס?
מי זה שנמשך לבחורה? מי קורא לה "כוסית"?

מי המאסטר של הגוף הזה?

עזוב את כל הדיונים כאן! הם לא משרתים אותך, רק מחזקים את המחשבות שלך. המחשבות שלך הן בדיוק אותו דבר שמעוור אותך מלראות את הדברים כמו שהם, ללא המחשבות שלך :)

רק תחקור
מה אני?????

ינוקא1

New member
חקרתי הרבה שנים "מי אני".

אבל התשובות שלך הן כן משנות , כי אתה יכול להגיד את הסיפורים הללו עד מחר , השאלה היא האם במציאות היומיומית זה יעבוד.

את התשובות שלי כבר עניתי לעצמי מזמן , אחרי שגם אני האמנתי בתיאוריות כמו שאתה מספר , והתפכחתי מהן.

אני עדיין חושב שיש בהן ערך , אבל הן לא אמת מוחלטת וצריכים לתפוס אותן בפרופורציות.

אביא לך דוגמה פשוטה -

הרבה אנשים מעשנים סיגריות ורוצים מאוד להיגמל.

אז לפי דבריך זה צריך להיות פשוט מאוד - אני לא הסיגריה , אני לא ההתמכרות לסיגריה , ההתמכרות לסיגריה היא רק תחושה , הכל בעצם רק מחשבה , מי זה שרוצה את הסיגריה , מי ער לסיגריה וכו' וכו' וכו'.

אז לפי דבריך מה הבעיה "להשתחרר ???"

מסתבר שזו כן בעיה !!!
וגם אם אנשים מתרגלים מדיטציה שנים , עדיין מסתבר שזו כן בעיה עבורם.

ויש עוד אינסוף "התמכרויות" כאלו -

אנשים למשל שמכורים לאובססיות למינהן (למשל - שטיפת ידיים מאות פעמים ביום , תלישת שערות ועוד ועוד) , אנשים המכורים לפורנו , אנשים המכורים לכעס ויודעים שזה מזיק להם ועוד ועוד ועוד. גם מקרים כאלו יוצא לי לראות בקליניקה.

וזה מאוד נחמד אם כל אלו יחקרו במדיטציה "מי אני" , אך האם זה יעזור להם להשתחרר ???
לדעתי לרוב המוחלט התשובה היא חד משמעית - לא !!!

אני כן חושב שזה יכול לקדם , אבל לא יותר מכך (אלא אם כן מישהו יחליט כמו בודהה שהוא עושה זאת שבעה ימים ושבעה לילות עד שהוא מוצא פתרון . . . אולי).

אתה אומר "התשובות שלך הן אלו שמשנות! כל אחד נמצא עם החיים שלו והחוויה שלו."

אז לפי התשובות שהגעתי אליהן , רובינו כן מתוכנתים , חקירה של "מי אני" איננה תרופת קסמים לשחרור מהתכנות (ויתכן מאוד שהתשובה לחקירה "מי אתה" או "מי אני" זה בסך הכל אוסף התיכנותים שלנו). אני גם רואה בפורום דוגמאות חיות לכך שחקירה זו יכולה להיות תכנות בפני עצמה עם תשובות קבועות . . .

כדי לצאת מהתכנותים (וזה אפשרי) , מה שצריך זה קודם כל לא להאמין לאף אחד , צריך הרבה אומץ וביצים של שור , צריך הרבה מקוריות ותעוזה - ובעיקר לסבול הרבה שנים.
אבל רוב האנשים הם מתוכנתים - וישארו כאלו.

gabpaz

New member
אם יה לך הרבה תשובות עדיין אין לך תשובה!

לשאלה "מה אני?" יש רק תשובה אחת, תשובה מוחלטת, לא תשובות מתשנות, לא תלויות בדבר!

זוהי לא תאוריה. זו מציאות. מציאות מעבר למחשבה שלך. אך תנסה להבין! רק תשאל!
אם אתה יודע, זה יהיה לך ברור כשמש, אם אתה לא יודע, אתה עדיין תחשוב אם אתה יודע, מה אתה יודע וכו'.

התכנות עצמו קיים. אבל הוא רק פרי מחשבתנו! אנחנו יוצרים אותו כל רגע. כלא בלתי נראה. הוא לא קיים בלעדינו.

ינוקא1

New member
אם יש לך תשובה אחת , היא לא תשובה.

לשאלה "מי אני" ישנן תשובות רבות , תשובות יחסיות , לא תשובה קבועה , תלויה בכל דבר.

זוהי לא תיאוריה זו מציאות. מציאות מעבר למחשבה שלך. אך תנסה להבין ! רק תשאל !
אם אתה יודע זה יהיה לך ברור כשמש , אם אתה לא יודע אתה עדיין תחשוב שכל האמת בכיס שלך.

התכנות עצמו קיים , אבל הוא רק פרי מחשבתינו ! אנחנו יוצרים אותו כל רגע. כלא בלתי נראה. הוא לא קיים בלעדינו.
ומה כן קיים בלעדיך ?

lightflake

New member
נו באמת... ינוקא אין לך מושג על מה אתה מדבר

את התשובות היחסיות כולנו מכירים וזה מקור סבלנו
מה שגבריאל מדבר עליו זה אמת ! תפסיק להתפלסף

ינוקא1

New member
מה שאתה אומר זו אמונה דתית.

אינך יכול להוכיח שהתשובות היחסיות הן מקור סבלינו , ואינך יכול להוכיח מהי האמת.

בוא ונגיד תשובה לשאלה "מי אני ?" :

אני = גופי + מכלול תחושותי + מכלול רגשותי + מכלול מחשבותי.

האם יש לך אפשרות להוכיח שזה לא נכון ?

אולי במקום לומר "נטי נטי" כתשובה לשאלה "מי אני " תגיד "גם וגם" ?

gabpaz

New member
איפה נמצא האני?

איפה נמצא האני? בגוף? בתחושות? ברגשות? במחשבות? כל אלה באים והולכים ומשתנים מרגע לרגע מיום ליום. והאני נשאר זהה. הפלא ופלא.

הכל בא והולך... מה הדבר שלא בא ולא הולך?

ינוקא1

New member
היכן נמצא המחשב ?

האם הוא נמצא בכבל החשמלי ? במעבד ? במסך ? במקלדת ?

אבל כשתחבר את כולם ביחד תקבל מחשב.

אז אולי גם האני נמצא מחיבור ביחד של שכלך +רגשותיך+ גופך ?
מה דעתך ?

gabpaz

New member
בדיוק!

כמו שמחשב שלעצמו לא קיים רק חיבור כל החלקים הופך אותו קיים
כך גם האני לא קיים. חיבור של גוף מחשבות רגשות ותחושות יוצרות אני.
אבל האני שלעצמו לא קיים. ברגע שאתה מזדהה עם הגוף, מחשבות, רגשות, דחפים, תחושות, אתה מסלף את המציאות. שהן לא אתה.
אז אם נחזור לדוגמאות שהבאת מעל לפני כמה הודאות
כשאתה כועס על אדם שקילל אותך אתה מזדהה עם מחשבה כלשהי שהיא היא "אני"... ומה שהאדם עושה מתנגש עם המחשבה שלך על עצמך ואתה כועס.
כשאתה רואה אישה ואתה נמשך אליה ומדבר איתה ורוצה לשכב איתה. אתה מזדהה עם התחושות בגוף שלך כ"אני". כנ"ל לגבי השוקולד.
ברגע שתראה שכל אלה ריקים מהאני, אתה תיהיה חופשי מכל אלה.
אל תהפוך את לפילוסופי ומסובך. האני הוא לא סך המרכיבים אלא הוא הדבק שהופך את כולם לשלך. הוא החוט המחבר בין כל אלה.

אני מצטער אבל זו הודעתי האחרונה בשרשור הזה. אני לא מאמין בוויכוח פילוסופי. הוא חסר טעם בעליל. אני מקווה שתפסיק לנסות להיות צודק ורק תדע את השקט הפנימי שלך שלא תלוי בדבר.

ינוקא1

New member
המחשב לא קיים ???

אז איך אנחנו מתכתבים ???

החיבור של הכל ביחד יצר דבר חדש.

ואם תרצה לדעת את השקט הפנימי , אז כדאי לך ללמוד לראות דברים מהרבה כיוונים ולא מאחד. וזה לא סותר מדיטציה.

lightflake

New member
אתה תקוע באותו מקום

לא מדובר על תשובה שקשורה למחשבות בכלל, בטח לא מילים
אתה ורועי תקועים באותו לופ, הבעיה שאתה מאמין שאתה באיזושהי דרך רוחנית, רועי לפחות לא באשליות כאלו

למעלה