אינטרס אישי.

ינוקא1

New member
אתחיל מהסוף -

המינימום מבחינתי זה שעה וחצי מדיטציה ליום - מדיטציה מסוגים שונים.

בעבר גם מדיטציות מהסוג שלך.

השאלה כאן היא מאוד פשוטה -

נניח ואתה לא תאכל במשך יום - האם לא תסבול ? לא תרגיש רעב ? זה לא צורך קיומי ?

אז אם יש לך חיסרון כזה שאתה בכל יום צריך למלא אותו ואחרת תסבול , אז איך מבחינתך "הכל שלם" ולא צריך כלום ?

ופגשתי כמה סוגים של נזירים ואנשים רוחניים -
מבחוץ הכל נראה מאוד מרשים , והם מסוגלים לעשות כל מיני תרגולים ופרקטיקות וכו'.

אבל בשורה תחתונה אנשים נמדדים בחיי היום יום. ושם אתה רואה שגם לאנשים רוחניים יש משחקי כבוד , ויש את השריטות שלהם מכל הסוגים.
(לפעמים זה שהם "נזירים" מדברים מסוימים , הופך אותם למופרעים יותר בתחומים אחרים).

אם אתה באמת מחפש הארה , עצתי לך היא להבין כי אומנם מצד אחד אתה לא תחושותיך רגשותיך ומחשבותיך , אך מצד שני אם תחבר את תחושותיך רגשותיך ומחשבותיך זה בדיוק אתה !

ולקבל את עצמך בהבנה.
להבין ש"לא הכל מושלם".
להבין שזה בסדר גמור להיות צריך משהו.
להבין שזה שיש לנו תחושות רגשות ומחשבות , זה אנושי ולגיטימי.
להבין שאנחנו לא מושלמים ולעולם לא נהיה כאלו.
ובעיקר - להיות אמיתי עם עצמך ולא עם כל מיני סיפורי זן.
וזהו.

gabpaz

New member
תודה על העצות :)

אני לא מחפש הארה :)

ההבנה שהכל שלם כמו שהוא אלו בדיוק חלק מהדברים שאתה מדבר עליהם.
אין צורך להלחם בדבר או להוכיח דבר לאף אחד. גם לא לעצמי.

נזירים ומאסטרים הם פשוט בני אדם. ראיתי זאת במו עיני.
אני אחראי רק לחוויה שלי. מה שאחרים בוחרים אלו הבחירות שלהם.

להתפס להבנה "שהדברים הם לא אני" גורם לאנשים לחשוב על חיים פאסיביים, לבד ובמדיטציה. ההפך הוא הנכון.

lightflake

New member
האינטרס האישי

מה זה האישיות ? זה משהו שתוכנת, קודם כל ע"י ההורים ואחר כך שאר החברה
אז כל עוד אתה מאכיל את המפלצת הזו, אתה בהכרח לא דואג למה שאתה באמת

לדוגמה, הילד רוצה אהבה מההורה, ההורה רוצה שהילד יביא לו גאווה, אז הוא מראה לילד שהוא מרוצה ממנו רק כשהוא פועל בצורה מסויימת ולא מרוצה כאשר לדוגמה הציונים לא טובים... ואז אותו אדם מרגיש בתוכו שהוא "לא מספיק טוב" והוא צריך לרצות דמויות שמזכירות לו את ההורה כדי שיוכל להרגיש אהוב... זה לופ שממשיך עד שאדם חוקר ורואה שהוא עבד לדמות שהוא מזהה בה את עצמו. ברגע שהוא מוותר על אותה דמות דמיונית אז הוא משתחרר ורואה שהוא לא באמת זקוק לרצות אף אחד כדי שיאהבו אותו ויקבלו אותו כי אהבה וקבלה זה הטבע שלו וזה תמיד היה כך, רק שהוא לא ראה...

lightflake

New member
אז כשאדם בוגר רוצה נאמר לעזור לאחרים

אם הוא בעצם פועל בגלל אותו תקליט מהילדות "אני רוצה להיות ילד טוב, כדי שיאהבו/יעריכו אותי" אז גם כשהוא נותן הוא למעשה פועל מתוך אינטרס אישי כדי לקבל אבל כל זה לא באמת פעולה לטובתו אלא לטובת הדמות שהוא מזוהה עמה... כך שזה מסביר מה שכתבת לדעתי

למעלה