"אינטרנט עכשיו" ז"ל

י.ש.

New member
"אינטרנט עכשיו" ז"ל

חברת אריגנט הפסיקה להפיק ולמכור את כתבי העת פולס - אינטרנט עכשיו ואמנות דיגיטלית. במכתב למנויים הם מסבירים את צעדם בשינויים הגלובליים המשפיעים על תוכן מודפס בעולם כולו. הם מצטטים את יו"ר הוושינגטון פוסט מה-11 בדצמבר 2005 " העתיד של החדשות הוא באינטרנט. העיתונות המודפסת היא עולם הולך ונעלם". אין לי ספק בקשר לחלקו המכריע של האינטרנט בקשיים למכירת עיתון מודפס. אבל עדיין קיימים עיתונים מודפסים ואפילו עיתוני חדשות, מצליחים, שידעו להתאים את עצמם לתקופתנו הפוסט מודרנית החייה בצילו של האינטרנט. הסתמכות על האינטרנט כגורם לסגירת עיתון מודפס אינה מציגה להבנתי את התמונה במלואה. כבר דנו בעניין העיתונות המודפסת מול זו המופיעה ברשת. מה דעתכם?

שינוי במקום של המדיה המודפסת

ללא ספק שעיתונות האינטרנט משנה את היחס והמקום של העיתונות המודפסת. זה בדיוק מה שקרה כשבאה הטלויזיה ודחקה את רגליו של הרדיו מהמשבצת הבידורית. אני מניח שהעיתונות הכתובה תאבד את מעמדה כ"עיתון שמחר יעטפו איתו דגים" ותמצא נישה יותר ברת קיימא. קל יותר ונגיש יותר לקרוא ידיעה חדשותית קצרה על המסך, אבל כשמדובר בכתבת עומק שמתפרשת על כמה עמודים, אני מעדיף לקרוא אותה על נייר. כמו הרדיו בזמנו, אני מאמין שגם העיתונות הכתובה תמצא את מקומה בסופו של דבר.

לא חושבת שזה "או זה או זה"

האינטרנט הוא מקום מיוחד עם הרבה עוצמה. זה לא אומר שאני לא ארצה לקרוא יותר עיתון לעולם!
יש משהו קסום גם במלה הכתובה על ניר, ששום מחשב לא יוכל להחליף, לדעתי, לפחות עבור מי שאוהב לכתוב ולקרוא.

למעלה