אינטרנט ומחשב נייד

אינטרנט ומחשב נייד

האם אפשר בעזרת כרטיס רשת לחבר בין מחשב נייח למחשב נייד כך לחסוך את העלות הכפולה של דמי השירות וחיפוש אחר נקודה חמה למעשה יש אפשרות לאינטרנט בכל זמן נתון ?

clarkkent100

New member
בטח.

ניתן לחבר בין המחשב נייח לנייד באמצעות כרטיסי רשת, ובכך לא רק להעביר קבצים ומידע בין שני המחשבים, אלא גם לקבל אינטרנט בשניהם. הקונפיגורציה נורא פשוטה, ואם את צריכה עזרה, את יכולה לפנות אלי בפרטי. אשמח לעזור.

איזו מהירות :)

עוד שאלה לא אישית אבל סתם מחשבה למעשה כל החברות אינטרנט הם רשת אחת גדולה.. ואם כל בית היה מחשב בן כל המחשבים ברשת עצמאית לא היינו זקוקים אותם חברות אינטרנט גדולות כמו ADSL או כבלים וכל אחד לא ישלם באופן פרטי על האינטרנט שלו אלא למעשה רק אדם אחד ישלם ? לדוגמא בניין כל השכנים יכולים להיות מחוברים ביחד ברשת ? תודה על העזרה אני יפנה אליך בשלב יותר מאוחר אחרי שאני יקנה מחשב נייד רק רציתי לבדוק בוודאות אם זה אפשרי :)

רגע עוד בירור

אז למה למעשה אנשים בעלי מחשב נייד זקוקים לנקודה חמה במקומות שונים כמו בתי מלון / מטוסים / רכבות כי אם הם יהיו מחוברים למחשב נייח הם לא יזדקקו לזה מדוע הם לא עושים זאת?

יאיר B

New member
קצת סדר בבלאגן:

כשאת מחוברת לרשת האינטרנט, את מקבלת שירות בעצם משתי חברות: יש תשתית: בארץ יש שני חברות שעוסקות בתשתית (הוט - כבלים ובזק עם ADSL). יש את הקישור לרשת עצמה: בזה עוסקות כמה עשות חברות (המפורסמות הן נטוויזן, ברק, אינטנט זהב, קווי זהב, בזק בינלאומי, אקטקום ועוד כמה). אי אפשר לגלוש ברשת בלי להיות מחובר לשני אלו יחד. מה את מתארת, של חיבור הרבה אנשים על קו אחד אפשרי, אבל יש עם זה בעיה: הגלישה תהיה איטית מאוד כי יש הרבה אנשים שעובדים על קו אחד. הקווים מוגבלים בנפח התקשורת שיכול לעבור דרכם ולכן זה לא ממש יעבוד. לגבי השאלה השנייה: אני לא מבין למה את מתכוונת. מחשב נייד צריך נקודה חמה כדי להתחבר לרשת. החיבור הזה הוא אלחוטי (למרות שיש מספר קטן של בתי מלון שמאפשרים חיבור חוטי לניידים - בעיקר בחו"ל). חיבור אלחוטי הוא גם יותר נוח מבחינת ניידות (לא צריך כבלים ואפשר להיות איפה שרוצים). אני לא מבין איך את רוצה שיתחברו למחשב נייח (אנשים לא מסתובבים עם מחשב נייח בתיק וכמו כן, גם אותו צריך לחבר לאיפהשהו, נכון?).

clarkkent100

New member
הקטע הוא,

שבבתי-מלון \ מטוסים \ רכבות אין מחשבים נייחים, לרוב, שאפשר להתחבר אליהם, וגם אם כן, לא יתנו לך לגעת בהם, ותידרש קונפיגורציה ליצירת רשת פרטית בין המחשבים על מנת ליצור חיבור לאינטרנט. לעומת זאת, אם יש לך כרטיס רשת אלחוטי, ניתן להתחבר לאינטרנט ללא צורך בחיבור כבלים במקומות שהזכרת, אך השימוש בו, לרוב, יעלה כסף.

:)

שחכתי שיש שתי חברות .. זה לא משנה! שכחו מה שרשמתי בשני!! למרות כשיש כיתה מלאה מחשבים או עסק של מחשבים הם מקימים רשת של מחשבים שהאינטרנט עובד בהם בלי תקלות אז למה צריך להיות שינוי בנוגע לאנשים פרטיים? יש התרונות בחיבור רשת בין שני מחשבים נייח ונייח ויש התרון נוסף בין מחשב נייח ונייד להעביר קבצים ומידע בין שני המחשבים לחסוך בעלויות האינטרנט - במקום לעשות אינטרנט לכל אחד מהמחשבים בנפרד וההתרון במחשב נייד עם חיבור אינטרנט למחשב נייח הוא שעכשיו מחשב נייד יכול להיות גם באמצע בג'ונגלים בטבע עדיין האינטרנט יפעל לא? אז תסביר לי למה הכוונה החיבורי אינטרנט שקיימים בבתי מלון ומטוסים ? אני לא התכוונתי לחיבור של מחשב נייח לבתי מלון או מטוסים אלא שאם יש חיבור רשת של מחשב נייח ונייד אז בעצם לא צריך את החיבורים שקיימים בבתי מלון ומטוסים

יאיר B

New member
אוי,

תראה, חיבור בין מחשב נייד לנייח יכול להעשות בשני אפשרויות: 1. עם כבל (מסוג כבל רשת מוצלב). הגבלת המרחק היא כאורך הכבל. 2. רשת אלחוטית. גם כאן יש הגבלה במרחק של הנייד מהנייח (כ-100 מטר בערך). כלומר: אתה לא יכול ללכת עם הנייד לאן שאתה רוצה (אתה לא יכול לצאת מהדירה או מסביבות הדירה). אתה מוגבל לטווח של הרשת האלחוטית. ברגע שתצא מהטווח הזה - הרשת תתנתק. לכן יש צורך בשימוש במקומות ציבוריים בנקודות חמות. הם טובות רק לטווח של כמה עשות מטרים מהנקודה. אגב, ככל שיש יותר מחשבים שמחוברים אותה נקודה - הגלישה שלהם יותר איטית (יש נפח רשת קבוע וככל שיותר משתמשים יושבים על אותו רוחב פס - הגלישה איטית יותר). במעבדות מחשבים או בעסקים שיש הרבה מחשבים, נהוג לחבר אותם באמצעות כבלים. כל המחשבים הללו "מדברים" עם שרת = מחשב גדול מאוד שהוא זה שנותן להם את הגישה לרשת האלחוטית ("מקצה" להם רוחב פס).

אוי אני קשת הבנת? חחח

באסה! תודה על המידע תמיד טוב לדעת.. לא ידעתי שהרשת מוגבלת לטווח מסויים (בתמימותי :)) עכשיו הבנתי את הצורך בנקודות חמות אז למה בפלאפון נייד יש יותר אפשרות להתחבר בכל מקום אפשרי? החיבור לאינטרנט הם אחד הדברים העיקריים שבשבילהם אני זקוקה למחשב נייד מה אתם עושים לגבי אינטרנט וניידות?

יאיר B

New member
לא...

אוי כי אני סוף סוף הבנתי מה את רוצה לעשות (אני הקשה הבנה פה
). לגבי סלולאריים: אפשר להגיד שסלולארי הוא כמו נייד: כל הסלולאריים מחוברים לנקודות חמות שלהם --> אנטנות סלולאריות. אם תלכי למקומות שאין בהם אנטנות סלולאריות - לא תהיה לך תקשורת. לכן זה כמו במחשב: במקומות שאין נקודה חמה - אין אינטרנט. אבל בסלולאריים החברות דאגו לרשת את כל הארץ ולכן בכל מקום יש תקשורת סלולארית (מעורב פה הרבה כסף, באינטרנט אלחוטי זה לא משתלם כי הניידים יקרים מאוד בהשוואה לסלולארי ויש הרבה פחות, בנוסף הארגונים הירוקים מאוד יכעסו אם ירשתו את כל הארץ בתקשורת אינטרנט...). אכן, מודם סלולארי הוא הדרך היחידה להיות מחובר כל הזמן עם הנייד. החיסרון של זה הוא המחיר (מאוד יקר - את יכולה להתקשר לחברה הסלולארית שבה את מנוייה ולשאול כמה יעלה). אני לא מחובר לאינטרנט כל הזמן (למרות שזה נראה כך
), אני נמצא כל היום באוניברסיטה שמרושתת כמעט כולה. רוב האנשים לומדים להסתדר בלי רשת אלחוטית 24 שעות (אפשר לשאול למה את צריכה כל הזמן רשת?) או משלמים הרבה כסף לחברות הסלולאריות. יש עוד כל מני פתרונות שונים בדמות מכשירי בלקברי למשל, שנועדו לקריאת אימייל, אבל גם זה לא זול במיוחד.

פשוט מאוד...

מה שאנחנו (או לפחות אני) עושים זה לחפש מקומות שיש בהם נקודות חמות, חלקן בחינם וחלקן בתשלום, מתחברים וגולשים.אם אנו צריכים לעזוב את המקום בו יש נקודה חמה במקום החדש נחפש נקודה אחרת. אם אנחנו באמצע במדבר ומאוד דחוף לנו להתחבר לאינטרנט, ניקח משכנתא ונתחבר דרך הרשת הסלולרית (החיבור הזה פשוט מאוד יקר). חוץ מזה אפשר גם להתנתק מהרשת לכמה שעות כדי לנסות זה מאוד נחמד.

למעלה