אינטרנט אלחוטי? עזרה!!!

2סיקו

New member
אינטרנט אלחוטי? עזרה!!!

יש לי לפטופ עם כרטיס אלחוטי G\B של EDIMAX שעובד מעולה עם הרשת הביתית שלי. בנוסף יש לי על המחשב FIREWALL של ZONEALARM שמונע התחברות לאינטרנט ולכן יש צורך להגדיר כדי שיתחבר לNET. האם יש מאמר על שלבים בחיבור לאינטרנט אלחוטי בבתי קפה, שדות תעופה וכו.. לצערי אני לא מצליח להתחבר במקומות אלה!!! אני מגדיר לFIREWALL כל מיני IP ועדין לא מצליח. מה עושים? אני כבר מיואש מזה!!! מה בדיוק אני צריך להגדיר כך שאוכל לגלוש בלפטופ במקומות ציבורים? תודה

יאיר B

New member
אני לא מבין איך זה קשור לחומת האש.

אני גם משתמש באלחוט במקומות ציבוריים (באוניברסיטה למשל). סדר הפעולות שאני עושה: 1. מתיישב בספריה. 2. מדליק מחשב. 3. מחבר כרטיס אלחוט (גם לי יש אדימקס
) 4. עולה הממשק של הכרטיס, מציג את הרשתות הזמינות ואני אומר לו להתחבר לרשת הרצויה. 5. מעלה דפדפן, הוא אוטומטית מגיע לדף שבו צריך להכניס דוא"ל. מכניס דוא"ל, הוא מאשר אותה ואפשר לגלוש חופשי. גם לי יש חומת אש - אף פעם לא הייתי צריך להגדיר כלום. אני מאמין שזה ככה גם במקומות אחרים ציבוריים (בתנאי שהרשת פתוחה כמובן).

2סיקו

New member
אז ככה:>>>>

אני עושה אותו דבר (אצלי אני מכניס את הכרטיס לפני הדלקה) בוחר ברשת הרצויה, הכל ניראה בסדר ואז שנכנס לאקספלורר הוא מציג דף שכאילו אני לא מחובר!!!! דבר נוסף: לא יודע עם זה קשור, אבל זהו לפטופ של IBM ויש עליו תוכנה שנקראת THINK VANTAGE CONNECTIONS של IBM שבעצם אמורה לעשות את החיבור לרשת אלחוטית פשוט יותר. אולי זה מפריע??? אני מחובר בבית לרשת אלחוטית, והייתי צריך להגדיר בחומת אש את ה-IP של הרשת\ואו המחשב הראשי כדי שאוכל להתחבר.

bar666xp

New member
תנסה לפתוח את כל הIP והPORT

בתוכנת זונאלרם...לרוב דפי אינטרנט עוברים בPORT 80 אבל יכול להיות שינוי הגדרות PORT ברשת שאתה מנסה להתחבר. יש גם השאלה אם הגדרתה את הרשת האלחוטית בהתאמה לבית (פרטית) שמונעת העברת מידע ברשתות הציבוריות. לדעתי נסה להחזיר לאפשרויות דיפולט את הגדרות הרשת האלחוטית או להגדיר חשבון רשת אורח/ת. אבל לאיזה רשת אתה מנסה להתחבר אולי היא לא ציבורית יכול להיות שהיא מגדרת כפרטית (דרישות מפתח VPN). ושאלה נוספת בדקת אם בסוף הליך החיבור לרשת אתה מקבל רשת מגבלת או שהחיבור מלא. יש לרשת שאתה מתחבר עליה חיבור לנט? הרבה פרטים חסרים כדי לדעת איפה מתחילה הבעיה.

2סיקו

New member
למשל חיבור בנתבג- אינטרנט חינם!!

בנתבג ניסיתי ולא הצלחתי, אני יודע שזה בחינם שם אבל עדין לא מצליח. אני טס בקרוב ומתכוון לבדוק את זה שוב. הרשת הביתית היא אכן פרטית ונעולה למשתמשים אחרים לאחרונה שהיתי בנתבג התחברתי לרשת האלחוטית ללא בעיה (היה סימן ירוק בתחתית המסך) כך שחיבור היה, אבל לא הצלחתי לגלוש, אני כימעט בטוח שזה עניין הגדרות בזונאלרם.. הוא אחלה של חומת אש אבל כנראה האינטרנט ZONE שלו מאובטח מידי!!! למשל: אם לא היתי מגדיר ברשת הביתית כתובת IP בחומת אש, אז גם כאן לא הייתי מצליח לגלוש. לא זוכר אם זה נעשה אוטמטי או לא

bar666xp

New member
בשאיפה שאני זוכר נכון המון זמן לא..

משתמש בזון.. אז ככה אם אני זוכר נכון במסך הראשי של התוכנה יש לחצן להפעלת WIZERD שבד"כ מצליח לעשות בלגן במקום אחד ולפטור בעיה במקום אחר לדעתי. מה שכן יש גם בתוכנה אפשרות לביטול זמני של הFIREWALL עד כמה שאני זוכר או דרך ההגדרות...FIREWALL SETINGS או משהו כזה שם יש IP PORT ועוד איזה 3-4 הגדרות עד כמה שאני זוכר. סורי אני לא זוכר יותר מדי מהתוכנה היא הרגיזה אותי ביגלל הצורך להגדיר PORT לכל FTP שני. ובסוף הגעתי למסקנה שבכל מקרה להאקר ממוצע זה עיקוב של 5 דקות ולא קיר בנינו יש לך IP יש לך חור/דלת/חלון הכי טוב להעביר מידע חסוי/שלא רוצים שיגיעו אליו בCD/DVD RW או כל אמצאי איכסון שאפשר פשוט להוציא מהמחשב ולשים במקום בתוח. מקסימום אבטחה זה מחשב שמשעמם את ההאקר...לדעתי האישית.

2סיקו

New member
מצאתי>>>>>>

To specify additional ports: Select Firewall|Main. In either the Trusted Zone or Internet Zone area, click Custom. Scroll to the security level (High or Medium) to which you want to add ports. Select the desired port type: incoming UDP, outgoing UDP, incoming TCP, or outgoing TCP. Type the port or port ranges you want to allow or block in the Ports field, separated by commas. For example, 139, 200-300 Click Apply, then click OK. מה יקרה עם אפתח את כולם?

יאיר B

New member
את כל טווח הפורטים שקיים?

יותר פשוט להוריד את חומת האש (זה אותו דבר בעצם...).

bar666xp

New member
לא בדיוק

התוכנה עדיין שואלת עד כמה שזכור לי על פורטים שידועים כבעיתים כמו כן עד כמה שזכור לי היא מזהה דברים שלא אמורים להתקבל כמו עידכון BIOS או פריימוורק וכדומה. ועוד כל מיניי. ותמיד אפשר לסגור אותם חזרה אחרי שרואים איזה נחוצים ואיזה לא. אבל כמו שאמרתי לי אישית היא יותר הייתה בעיה מהתועלת. ואחרי כמה וכמה בדיקות ברוב המקרים פיירוול זה עיקוב של 5-10 דקות להאקר אז מה זה שווה לי? כבר עדיף תוכנות כמו evidance eliminator (מקווה שהאיות נכון) שאין זה היעוד העיקרי שלה אבל בין היתר גורמת למחשב לא להגיב כלל לPING של 99% מתוכנות הפריצה וביכלל להיות יותר רואה ולא ניראה בגדול. בשילוב עם symantec antivirus corporet שעושה עבודה חבל"ז גם בנוגע להרבה רוגלות אני לא רואה צורך בפיירוול ביכלל ועוד בנוסף ש90% מהזמן יש פיירוול חומרה בנתבים ו/או שמאחרי NAT. וביכלל מה כבר יראה מי שיחדור למחשב שלי הרבה כלום והמון שום דבר מעניין. עם זה חשוב זה או על CD/DVD או באיזה שהוא אמצאי איחסון אחר ולא על הHD.

2סיקו

New member
דיברתי עם 012 >>>

התמיכה אמרה לי שיש בעיות עם הזונאלרם, בגדול עם יש בתוכנה חסימה לחיבור לרשת ציבורית אזי צריך להסיר אותה בהגדרות?????

למעלה