אינטרו + שאלות

Kapachka

New member
אינטרו + שאלות

הי.
חדשה כאן.
הסיפור שלי הוא קצת ארוך ומורכב. בת 42 מאחורי 4 הריונות ב-5 שנים האחרונות, ילדה אחת מקסימה בת 3.5. לפניה שתי הפלות טרימסטר ראשון, התברר שבגלל קרישיות יתר. פעמיים הידבקויות ברחם - צלחנו גם את זה. כל ההריונות היו טבעיים (אחד בהזרעה טבעית), ההריון האחרון נקלטנו רגע לפני שהתחלנו IVF. מהרגע הראשון משהו שם לא ישב לי טוב. בבדיקת צ'יפ גנטי גילינו בעיה גנטית - סיכון גבוה לפיגור ואוטיזם
. הפסקתי את ההריון בשבוע 21.

ואז התברר שזה מורש ממני, ולכל עובר יש סיכון של 50% לרשת את הפגם הגנטי הזה שמגדיל את הסיכון לפיגור ואוטיזם.
אז אנחנו עושים IVF+PGD. בבדיקות ההורמונליות חטפתי חום - FSH של 19!!!! רזרבה שחלתית נמוכה? כיוון שנקלטנו מספר פעמים טבעי זו אפשרות שבכלל לא עלתה על דעתי.

מפה לשם, לפני בערך שבועיים התחלתי IVF בתה"ש.
מיום ראשון של מחזור לקחתי גלולות 6 ימים, יומיים הפסקה, אחכ 3 ימים של דקפטטיל, 4 ימים של מנופור 300, והיום הייתי בבדיקות ו... כלום! רק זקיקים קטנים. זה אומר שהגוף שלי לא מגיב? קיבלתי הנחיה להזריק היום 375 מנופור + צטרוטייד ואני מגיעה מחר בבוקר שוב לבדיקות.
הבודקת אולטרסאונד אמרה שזה נורמלי אחרי 4 ימי הזרקות, אבל החרדה שלי לוחשת לי באוזן שהיא סתם מנסה להרגיע אותי. וזה לא עובד.

מצטערת על האורך, קצת שפכתי כאן. אבל הדרך ארוכה וקשה, ואני כבר עייפה...

Kapachka

New member
פספסו לי את הביוץ

אוף אוף אוף!! הייתי שם בשישי בבוקר למעקב נוסף, חזרו אלי בצהריים שעפי האולטרסאונד וההורמונים כבר בייצתי.
מה שלא כתבתי כאן בהתחלה זה הפשלה שהייתה בתחילת הסבב. התקשרתי ביום הראשון של המחזור, האחות הנחתה אותי להתחיל גלולות ולהגיע אחרי 6 ימים . כשהגעתי אחרי שישה ימים התברר שהייתי אמורה לקחת את הגלולות בוקר וערב - אף אחד לא אמר לי את זה!!! אז כמובן שלקחתי את זה פעם ביום. אז כשיצאנו לדרך לא כל כך סמכתי עליהם, ועכשיו אחרי שפספסו לי את הביוץ בכלל התערער לי האמון.
זה נפוץ כל הפספוסים האלה במערכת הציבורית?
הלוואי והיתה לי אופציה לעשות בפרטי אבל בגלל ה-PGD אני חייבת לעשות בבית חולים...
עכשיו מחכה לתור לרופא ולמחזור כדי להתחיל שוב.
אוווווווףףףףףףף!

londi81

New member
בייצת עם צטרוטייד?

זה לא ממש סביר
אני הייתי מבקשת לשוחח עם רופא שיסתכל על התיק

Kapachka

New member
לא...

הייתי על גלולות 6 ימים, אחרי זה יומיים הפסקה, 3 ימים דקא + 4 ימים מנופור.
אחרי זה הגעתי וראו זקיקים קטנים + משהו עכור בגודל 12. אמרו לי להמשיך עם המנופור (והגדילו מינון) + צטרוטייד, ולהגיע למחרת.
הגעתי למחרת ואמרו שלפי ההורמונים והאולטרסאונד שכנראה בייצתי כבר, והמשהו העכור הזה כנראה היה הזקיק שבייץ.
זה סביר? או שהיה כאן מעקב לא מספיק טוב?
גם היתה פשלה בתחילת הסבב שהנחו אותי לקחת את הגלולות וכשהגעתי אחרי 6 ימים על הגלולות התברר שלא הנחו אותי לקחת בוקר + ערב, אז לקחתי רק פעם ביום.
כל הסבב הזה בתחושה לא טובה של התנהלות חפיפניקית.

londi81

New member
לעניות דעתי - בוודאי שיש כאן בעיה של מעקב

את לא אמורה לבייץ בשלב הזה, והרופא/ה צריכים להבין את הגוף שלך ולהתאים לך את הטיפול המיטיבי. זה לא סביר שפתאום תבייצי (למרות שכמובן זה קורה) - זה מצב שאנחנו אמורים למנוע אותו

Kapachka

New member
מחר אני שם לפגוש רופא. למישהי פה יש נסיון מוצלח מתה"ש?

בינתיים החוויה שלי שם מהחצי סבב הזה די מזעזעת.
למישהי יש עצות איך להתנהל שם טוב יותר? פשוט תחושת ברדק וחפיפניקיות בינתיים....

טוליתי

New member
אחרי 4 ימים עם מנופיור,

לא סביר שתהיה צמיחת זקיקים.
אל תצטערי על ה fsh. לרוב התגובה להורמונים היא הקובעת..
מצטערת על הדרך שעברת. הלוואי שתפוצי במהרה.

Kapachka

New member
תודה טוליתי

ננסה להבין מה קרה אצל הרופא מחר, איך קרה שפספסו את הביוץ. מקווה שיש להם הסבר טוב מעבר לחפיפניקיות.

נועה312

New member
אולי רק הפרוגסטרון גבוה?

יש מצבים שבהם חושבים שבייצת בגלל פרוגסטרון גבוה ובהם מומלץ בסבבים הבאים לקחת סטרואידים במינון נמוך לפני ביוץ כדי להוריד את הפרוגסטרון.

Kapachka

New member
לא יודעת, הן לא אומרות ערכים

זה עוד דבר מתסכל - הן לא מנדבות מידע, צריך למשוך מהן וגם אז הן מקמצות בהסברים.

למעלה