אינטנסיביות ומנוחה

DannyBoy19

New member
אינטנסיביות ומנוחה

אני אישית נתקל בהרבה אנשים בכל מיני גילאים שעובדים בצורה מאוד אינטנסיבית לאורך הרבה זמן(יותר מחודש) אינטנסיביות הכוללת מספר סטים גבוה, מנוחה קצרה ומשקלים גבוהים מאוד(כמובן פרופוציוני לכח שלהם) הדבר הוא בלתי אפשרי לגוף ואני ממליץ שתלמדו להחליף בצורה סיסטמטית את החזרות והאינטנסיביות ומידי פעם להוריד את האינטנסיביות לשבוע או יותר(לעבוד על משקלים קלים ולהוריד את הסטים וכדומה) אישית, אני כל 6 שבועות מוריד את האינטנסיביות באופן דרסטי ולאט לאט מעלה אותה. הדבר גורם לכך שיש לי התקדמות רציפה במשקלים כיוון שאני נותן לגוף שלי מנוחה, וכמו כן, אני נמנע מפציעות תורדניות(דלקות בגידים וכדומה). בתאוריה, זה יהיה נחמד לעבוד באינטנסיביות גבוהה כל הזמן, אך הגוף לא יגיב טוב ואתם תפסיקו להתקדם במשקלים ובמהריות תפצעו.(אלא מישהו ממכם משתמש בסטרואידים?) בכל מקרה, אני יודע שאתם תקראו את זה ולא תפנימו :) אתם לא יודעים כמה זה חשוב :)

dkt

New member
לא ידעתי מזה...

עכשיו אני יודע וינסה לעשות מה שאמרת!

גלעד ק

New member
הדרגה../images/Emo150.gif

אני למשל 2 אימומחלק את עונת האימונים לכמה חלקים 1 ריצות ועבודה עם משקל גוף בלבד ן מחזורי 3 עבודה לפי rm בתוכניות שונות: סיבולת כוח מקסימלי ועוד. 4 מוריד את העומס בחדר כושר בצורה דרסטית לקראת אליפות הארץ בשחייה(כעת אני בשלב הזה אני עובד לפי תוכנית של 3 סטים 12 הרמות 40אחוז מ1 rm). 5 שבוע פגרה ואז כל זה חוזר חלילה פעם חשבתי שצריך לעבוד כל הזמן באינטסיביות גבוהה אבל אז ראיתי שאני נתקע על משקלים ורק אז הבנתי תודות לעזרה של מישהו בחדר כושר שלי שזה לא נכון .הדבר החשוב זה הדרגה גלעד ק

גלעד ק

New member
תיקון

אני למשל מחלק את עונת האימונים לכמה חלקים 1ריצות ועבודה עם משקל גוף בלבד 2אימון מחזורי והשאר בסדר

liorsion

New member
הערה בקשר למתאמני סיבולת

אם כבר עוסקים בנושא - ההערה חשובה ונכונה - ומתאמני סיבולת (ריצה, אופניים) צריכים לנוח אפילו יותר - המומלץ הוא לפחות יןפ מנוחה אחד בשבוע, וסייקלים של אימון באורך 4 שבועות - ז"א כל שבוע רביעי או חמישי בעוצמה נמוכה - חצי זמן וללא אינטרוולים, לדוגמא.

למעלה