אינטלקטואלים סיניים

Mei11

New member
אינטלקטואלים סיניים

בדיון שנערך לאחרונה בין כמה מחברות הפורום התקשיתי להגן על האינטלקטואלים הסינים כי רוב הדברים שהם עושים לא זוכים לחשיפה מחוץ לסין ומחוץ למחלקות ללימודי סין באוניברסיטאות. אז הנה דאנווי נחלצו לעזור, וכאן הם מסקרים את הסוגיה שמעסיקה את האינטליגנציה הסינית (את חלקה, לפחות) - כיצד נראה צאו שואה-צ'ין, מחבר יצירת המופת "חלום ההיכלות האדומים". חוץ מזה מדובר שם על שני ספרים חדשים שכתבו על היצירה הזו ועל סוגיית הסופים - הספר, כפי שנכתב על ידי צאו, אינו גמור והיו נסיונות רבים לסיים אותו, וזה ממשיך עד היום. וכל זה הוא לא דיון שולי בין כמה פרופסורים, אלא נושא שמופיע בעיתונים רציניים. רק להזכיר - הטענה שלי היא שיש אינטלקטואלים סיניים, ולא שהם עושים משהו חשוב.

guanyin

New member
עפ החלק השני של הטענה אני מסכימה

לגבי החלק הראשון, אני אצטרך לקרוא את הכתבה כנראה...

renjintso

New member
כשדיברנו על אינטלקטואים

אני חשבתי על אנשים מסוג אחר, האינטלקטואלים המעורבים חברתית/פוליטית. הם עושים משהו מ א ד חשוב, ואני חושבת שיש להם השפעה שקשה להתעלם ממנה (לא טורחים להכניס לכלא מישהו חסר חשיבות). בענייני תרבות סין קצת מזכירה לי את רוסיה, לפחות בעיסוק בקלאסיקות שלהם - שירה קלאסית, 3 הממלכות, המסע למערב, וגם החונג לואו מנג. גם אם רוב האנשים לא קראו את היצירה השלמה, כולם יודעים עליה, ויש להם מה להגיד, ובעיקר כולם יודעים לבחור צד : לין דאי יו או סואה באו צאי. זה לא רע, ואפילו קצת מרשים. מתי בפעם האחרונה איזשהו דיון ספרותי בישראל התקיים מחוץ למוספי הספרות המשמימים או כתבי עת ספרותיים משמימים עוד יותר?

למעלה