אינטימיות מתפוגגת

eli202020

New member
אינטימיות מתפוגגת

שלום
אנחנו זוג בני 32, 10 שנים ביחד מתוכן נשואים 5 שנים. יש לנו 2 ילדים, בני 4.5 ו-3 חודשים. אוהבים מאוד, ועם השנים פתוחים ומבינים יותר אחד את השניה, קשובים יותר, מתקשרים טוב יותר ובקטע הזה באמת שאין תלונות.
אך בשנים האחרונות (באופן צפוי, מאז לידת הבכור) חלה דעיכה באינטימיות שלנו כזוג שבאה לידי ביטוי בתדירות יחסי המין. אני רוצה זאת יותר והרבה, והאישה בכיוון ההפוך לגמרי. הדבר הפריע לי מאוד מה שגרם לי לנסות ליזום יותר פעמים, לשכנע ולהתלונן, מה שכמובן לא עזר אלא גרם בדיוק להיפך (מה שלא ידעתי בזמנו), עברו השנים ואני הבנתי שאני צריך ללחוץ פחות על מנת לא להרחיקה ממני עוד יותר, לתת לה להתקרב אליי וליזום בעצמה, מה שבאמת הניב תוצאות.
לפני כשנה נכנסה להריון שני, ידעתי שאני בפתחה של תקופת יובש, השלמתי עם המצב ואמרתי לעצמי שאני אמשיך בשלי, לא אתלונן, לא אזום, אתן לה לבוא אליי בעצמה. כמות הפעמים שעשינו זאת במהלך ההריון נכנסת בכף יד אחת, גם אם נוסיף לזה את ה3 חודשים שעברו מאז הלידה. שנינו לא יוזמים, אני לא רוצה להעלות שוב את הנושא מה ששוב יתפרש כתלונה מצידי. אני מנסה לשכנע את עצמי שאני לא באמת רוצה, למרות שאני ממש כן. אני נמשך אליה הרבה יותר מבעבר ותמיד מציין זאת בפניה, מחמיא לה המון, לא כי צריך אלא כי אני באמת חושב ככה, אך איני מקבל מחמאות בעצמי, תמיד אומר לה שאני אוהב אותה, אמנם מקבל "גם אני אוהבת אותך בחזרה" אך היא אף פעם לא תאמר זאת ראשונה. זה אמנם נשמע קטנוני, אך אין זה לגטימי לצפות להדדיות בקטעים כאלה?
יש תקופות שאני אומר לעצמי, אם היא לא תפגין חיבה, גם אני לא, ואז אנחנו נכנסים לתקופה ארוכה שאפילו נשיקה על הלחי או חיבוק לא קורים בינינו.
מאמין שבראשכם עוברת המחשבה שאני פשוט צריך לדבר איתה על הדברים, אבל כאמור אני מתאפק שלא. לא רוצה שוב לצאת זה שזה מפריע לו, זה שמתלונן.
האם עשיתי לא נכון עם הנסיון לקחת צעד אחורה? האם לקחתי את זה רחוק מידי? האם אני שוב צריך לפתוח את הנושא הזה בפניה? האם למרות הכל אני צריך לנסות ליזום בעצמי שוב ושוב ושוב? או שאני צריך להמשיך לתת לה את הזמן שלה, עם כל הלידה/הנקה/הורמונים וכו'..
עוברות בי מחשבות על יחסים אינטימיים מהצד, עם ההיכרות שלי איתה אני חושב שגם אם היא תדע מזה היא "תעלים עין". אפילו שוחחתי עם כמה בחורות מאינטרנט (נשואות מתוסכלות גם הן), אבל אני לא מסוגל ולא באמת רוצה לעשות את זה. רוצה לענג את אשתי ולא אחרות, רוצה שהיחסים בינינו יחזרו להיות כבעבר (אם זה בכלל אפשרי).
אשמח לשמוע ממכם רעיונות, מה לא עשיתי בסדר ומה לעשות מכאן והלאה. תודה מראש.

נומלה

New member
שינה קודמת לסקס

בראשי עוברת המחשבה שאשתך מותשת. שבמקום לדבר על כמה אתה רוצה סקס, אתה צריך להגיע הביתה שלוש פעמים בשבוע בשעה 3:00 לשלוח אותה לישון שלוש שעות בזמן שאתה מטפל בילדים ובבית.

זו דינאמיקה מבאסת נורא

ושכיחה מאוד מאוד.
סקס יוצר ילדים וילדים הורסים סקס

&nbsp
תראה, קירבה פיזית-אינטימית-מינית דורשת השקעת אנרגיה, ונותנת המון בחזרה.
אבל ברגע שמתרחקים צריך מאוד להתאמץ לחזור, והמאמץ חייב להיות משני הצדדים.
זה קצת כמו כושר, כל פעם שמפסיקים נורא קשה לחזור לזה שוב. ובהתחלה כל מה שמתחשק זה פשוט לשכוח מזה..
&nbsp
גם אני 5 חודשים אחרי לידה וחייבת לומר שלשנינו מתחשק פחות, אבל שנינו גם משתדלים לקבוע זמן אינטימי (אפילו בצורה מאולצת) לפחות פעם בשבוע. למה? כי שנינו מבינים שזה חשוב לזוגיות שלנו.
&nbsp
אישתך במקום אחר. היא שקועה בתוך הקושי שלה, העייפות, השינויים בגוף, העומס של תינוק חדש. אין לה חשק להפנות אנרגיות למקום המיני איתך.
&nbsp
במקומך הייתי עושה איתה שיחה. אומרת לה שאני מבינה שהיא רק 3 חודשים אחרי לידה ושבתור גבר אתה בקושי יכול לדמיין מה עובר עליה בכל הרמות.
אבל, אם אתם רוצים להמשיך להיות יחד אתם חייבים להפנות אנרגיה לרמה האינטימית-מינית ביחסים שלכם. ולכן עוד כ3-4 חודשים אתם מתחילים ללכת יחד לטיפול מיני (אלטרנטיבי או קונבנציונלי) או לסדנת טנטרה זוגית רצינית או לקורס עיסוי רציני או לכל דבר אחר שיתן זמן איכות זוגי ודגש על קרבה פזית.
אתה חייב לשים את זה כעובדה מוגמרת ולא כמשהו שניתן לדחייה או ויכוח.
אתה גם יכול להעביר אליה אחריות לגבי איזה טיפול או סדנה אתם מתחילים לעשות.
&nbsp
בהצלחה!
&nbsp
נ.ב.
סקס מהצד זו דרך מצויינת להתרחק עוד יותר מבת הזוג שלך ולגרום לנתק סופי.

אתה פשוט גם נוקט גם במניפולציות וגם בסנקציות

וזה לא עובד. וזה לא רק שלא עובד, זה מחרב יחסים.
יש גבול עבה בין ללחוץ לקבל סקס גם כשזה לא מתאים- שזה מאד אגואיסטי, לבין לעזוב את הנושא לגמרי ושאם היא רוצה- היא תבוא אליך- שזה משדר חוסר איכפתיות, חוסר אהבה וחוסר קירבה ריגשית. זו מניפולציה, ולא מהסוג היקר. והיא חזרה אליך כמו בומרנג.
ואולי הפחד שלך הוא לצאת נודניק שמתלונן כל הזמן, אבל עם תלונות יש דווקא מה לעשות, עם סנקציות בסגנון של היא לא מראה לי חיבה אז גם אני לא אראה לה- אין מה לעשות, חוץ מלהפעיל סנקציות בחזרה.
ושוב יש גבול עבה מאד, בין לדבר לבין להתלונן. אתה קצת מתבלבל פה במהות המושג "שיחה".

מריוס זכריה

Member
מנהל
מסכים עם כל מה שנכתב מעליי

לחצת יותר מדי - ראית בעצמך שזה עובד רע.
אגב - שים לב להבדל בין ללחוץ לבין לחזר בעדינות.
(שמעתי אתמול מישהו שאמר שהמשחק המקדים שלו זה "יאללה תקומי").

לא ללחוץולא להתלונן היה רעיון טוב, אבל לא ליזום בכלל - קצת פחות. בכל זאת זה היה סביר.

אחר כך עוד יותר התרחקת - וזה יצא גרוע. כבר הסבירו לך למה.

בקיצור, כמו שכתבו, נעת בין שני קצוות (לחץ ותובענות - לעומת ניתוק וריחוק) ולא באמצע, שהוא המקום הנכון: קירבה, עדינות, חום, תקשורת, סבלנות, אבל כם התמדה (עדינה...).

ואכן, עכשיו יהיה קשה יותר לחזור. אבל אפשר.
תחזר אחריה בעדינות. תהיה חבר שלה. תהיה שותף. תקשיב לה הרבה. שתף אותה בדברים שלך, אבל רק במינון שהיא מסוגלת ורוצה להכיל. ותהיה סבלני.

לגבי שיחה פרונטלית, אני כידוע מאמין מאוד בשיחות. דווקא במקרה הזה פחות. זה עניין של התנהגות, לא של דיבורים.
אבל לא הייתי "אוסר" על שיחה. אם אתה זוכר שהעיקר הוא המעשים, אז שיחה אחת לא תזיק, בתנאי שהיא לא בלחץ, לא בכעס, ולא חוזרת על עצמה שוב ושוב (שיחה אחת=1 שיחה).

ולהזכירך, בין מצב של "אין סקס בכלל" למצב של "זיון מהסרטים", עוברת קשת שלמה של מצבים, הכוללת חיבוק, ליטוף וכולי, לא כ"משחק מקדים" לעיקר, אלא כדברים שעומדים בפני עצמם. לא תמיד מוכרחים להבקיע גול (אלא אם כן אתה ביורו). קצת חימום על הספסל שומר יופי על הכושר.

סטנגה Joe

New member
אז ככה

שמעתי לא פעם על התופעה שכשפורצים הילדים האישה נוטה לאבד עניין בסקס ואת החשק.
כן ,ברור. זאת הכללה אבל כנראה לא הכללה נדירה.
לדעתי מה שחשוב לזכור הוא ששני הצדדים אחראיים לחלק האינטי בזוגיות.
הגישה הפוליטיקלי קורקט שבה כל מה שהאישה עושה זה בסדר והגבר צריך לשבת בחושך ,לא לנשום ולהמתין אולי במקרה מתישהו דברים ישתפרו לא נראית לי.
על מנת שדברים ישתפרו חייבים לעשות ,לדבר ,ללבן אולי אפילו ללכת לייעוץ.

גארוטה

New member
אם אתה יוצא

מהמוסך (הכל בגלל מריוס
), אחרי שהחליפו לך מצבר והאוטו לא מניע אז אתה חוזר ומתלונן... להתלונן ולשכנע אשה לסקס זה הדבר שהכי מוריד את החשק ובטח לא מניב תוצאות ומצד שני, חוסר היוזמה, מרגיש כמו עונש...לא נענית לתלונות שלי אז עכשיו אני אפסיק ונראה אותך...
במקום לשחק משחקים של גנון, שזה בדיוק מה שעשית, במקום להתלונן ולשכנע או לחילופין לשבת בפינה ולצפות שיקרה יש מאין, תתחיל בלהקשיב לה, בלשמוע מה היא רוצה ואיך, להבין למה איך, לדבר על רצונותיך אבל לא בצורה שלילית (תלונות) אלא באופן חיובי, אמפטי ומפרגן והתוצאות לא יאחרו להגיע.

headoverheels

New member
ככה זה התחיל אצלנו

ואחרי ארבעה ילדים ועשר שנות הורות יש פעם שקשה מאוד לגשר, מהצד הנשי אני חושבת שאם תהיה איתה בקשיים שלה וחוסר השינה ותכיל אותה ותעזור היא תהיה פחות מותשת ויותר בעניין, בהצלחה רבה!

עונה לך בתור אשה ואמא

שצודקת נומלה.... שינה קודמת לסקס
וגוף עייף רק רוצה לשקוע.

מה לעשות שהעניין הזה עם הילדים לא מחולק באופן שוויוני בשנים הראשונות.
רק אנחנו סוחבות הריון (סליחה, לשמוע אותנו מקטרות זה בכלל בכלל לא מתקרב אפילו)
רק אנחנו יולדות (לו אתם הייתם צריכים ללדת כבר היה בעולם רחם מלאכותי)
ורק אנחנו מניקות (או שואבות)

והחיבור של אמא לתינוק קטן שונה מהחיבור של אבא (חלילה לא מנסה לצייר היררכיה) ומטלטל פיזית, הורמונלית ורגשית. כשבמקביל גם המערכת הזוגית מתערערת ואיתה כל המרקם המשפחתי.

אתה רוצה אינטימיות?
טייק אווי
מסאג' ברגליים
לימונדה טבעית
נעים בגב
אני רצינית לגמרי. לגמרי.

אנחנו בסוף ההריונות (כשהייתי ע נ ק י ת) היינו יושבים על הספה ועושים קיצי. מגע, מכל סוג, עדיף בעיני על אי מגע. ויש המון המון אפשרויות למגע מעבר לסקס עצמו.

תן לה אויר. יש פורנו בעולם. ויד ימין. ויש תקופות בזוגיות.
תחזר אחריה, אל תתן לה להרגיש שהיא חייבת.
הקמת משפחה באה עם מחירים. זה אחד מהם. שניכם משלמים אותו.

ולגבי הנשואות המתוסכלות.... טוב, אלה החיים שלך.
אבל ככה לא מחזירים אינטימיות, ככה רק מגדילים את המרחק.

A לוןA

New member
כן לא שחור לבן

זה לא
או
להיות נודניק שלוחץ לסקס מתלונן ומקטר
או
לנתק מגע ולהפגין קרירות
&nbsp
&nbsp
&nbsp
נסה למצוא את שביל הזהב (בנוסף לכל העצות הבנאליות של פנו לזה זמן, תוריד מעליה מעמסה וכו')

אמרלדה

Active member
גם אני מסכימה עם כל מה שנאמר מעלי. אבל כדי לשפר את האיזונים,

אדגיש בפניך את החלק שלא הודגש מספיק, לטעמי.

להפסיק לדבר, לבקש, לרצות, לנסות וכולי - זה להתרחק.
זה כל כך להתרחק, עד שזה במידה רבה לעזוב את הזוגיות, מבפנים.
אז כל מה שכתוב על הרגישויות שלה או הרגישויות שצריך להרגיש כלפיה
נכון, אבל גם נכון שהדרך שלך היא רק הקיצוניות השניה, היא לא דרך
אמצע שמתחשבת בשניכם ויכולה להביא לפתרון.

אני לא זוכרת מי כתבה כאן למעלה - נדמה לי שהמדהימה - שפשוט
תודיע לה שתוך 3 חודשים העניין הזה הולך לטיפול, כי ככה אי אפשר להמשיך -
זה מעולה. ניג'וסים ובקשות חוזרות ונשנות רק הרחיקו, שתיקה רק הרחיקה,
זה הזמן לומר: אני אוהב אותך מאוד, אבל בלי סקס - לא בבית ספרי. בואי, נתמודד עם זה יחד.

תשובה

זו בעיה מאוד נפוצה. למעשה, אני חושב שכך זה אצל הרוב המוחץ של הזוגות בשלב הזה של החיים.
&nbsp
כמה הערות, לאו דווקא לפי סדר החשיבות:
&nbsp
כרגע אשתך מותשת, פיזית ונפשית, מהלידה ומהטיפול בתינוק. היא לא חרמנית, ולא תהיה בחודשים הקרובים. למעשה, זה עלול להמשך כמה שנים, מכמה סיבות - יתכן שהתינוק לא יישן לילות שלמים אפילו עד גיל שנתיים, וכל עוד היא עייפה באופן כרוני, היא תהיה פחות חרמנית. יתכן שהיא חווה, או תחווה, דכאון לאחר לידה, וגם זה פוגע בדחף המיני.
&nbsp
מעבר לכך, היא עכשיו אמא לילדים קטנים, והדבר הזה מצריך אנרגיה פיזית וריגשית, וזה בא על חשבון הקשר הזוגי. בגדול, מרגע לידת הילד הראשון, ועד שהילד האחרון יהיה בערך בן חמש, אתם בשנים של מעט סקס. יש שמועה רחוקה עטופה בסוודר, שאיפשהו באמצע שנות הארבעים שלהן, נשים נהיות יותר חרמניות, אבל בכנות, אני לא יודע אם זה יעודד אותך כרגע :)
&nbsp
אמרת, שאתה רוצה שהדברים יחזרו להיות כפי שהיו בעבר: מה היה בעבר? האם לפני הילדים עשיתם יותר סקס? האם אז גם היא יזמה, או שרק אתה? אם התשובה לשתי השאלות האלה חיובית, אז יש מקום לאופטימיות, כי זה מרמז שאכן הילדים הם הגורם.
&nbsp
לגבי הדינמיקה שהתפתחה ביניכם, גם זה, למרבה הצער, מאוד נפוץ. מצד אחד, היא לא בעניין, ואתה צריך להתחשב. מצד שני, לך יש צרכים, ולא במקרה קוראים להם ככה - אלה דברים שאתה צריך :) אתה מרגיש חרמן, וקרוב לודאי שזה עושה אותך כעוס, ובנוסף אתה מרגיש דחוי, כי סקס גורם לגברים להרגיש אהובים (בניגוד לרוב הנשים, שקודם צריכות להרגיש אהובות, ואז רוצות סקס).
&nbsp
אז מה אתה כן יכול לעשות? לא הרבה: אתה יכול לאונן הרבה, בתקווה שזה ישחרר חלק מהלחץ. אבל זה רק מטפל בפן הפיזי, לא באספקט הריגשי של הסקס. אתה יכול לבקש ממנה, אם זה משהו שהיא מוכנה לעשות, שתעשה לך ביד מעת לעת, מבלי "להשתתף" באופן פעיל יותר. אתה יכול, וצריך, בלי קשר לכלום, לעזור בבית כמה שרק אפשר. מישהו אמר לי פעם שהמשחק המקדים הטוב ביותר זה לעשות כלים :)
&nbsp
האם אתם מדברים על זה? האם היא אמפטית למצבך? מה היא אומרת על כל זה?
&nbsp
אשתי ואני פעם דיברנו על הפנטזיות שלנו. אני אמרתי שהפנטזיה שלי היא לצרף בחורה. היא אמרה שהפנטזיה שלה היא שאני אעזוב אותה בשקט :)
&nbsp
&nbsp

למעלה