אינטונציה

בכיף

שי כהן33

New member
תודה רבה .. איפה

איפה אפשר ללמוד את הדברים האלו לעומק ?
איך לעבוד עם הצליל של הקול? איך לשדר ביטחון עם הקול ?
איך עושים פאוזות בצורה נכונה הדגשת מילים... מנגינת הקול...

מיומניות תקשורת? תקשורת בין אישית ? NLP ?

ללמוד להשתמש נכון בקול

ברמת העיקרון ניתן ללמוד זאת בכמעט כל קורס NLP. בקורסים מסוג אחר שקשורים לתקשורת או העברת תכנים מול קהל... זה מאוד תלוי במרצה, ברקע שלו ובידע האישי שלו.

שי כהן33

New member
אינטונציה

שלום רב,
אני מאוד רוצה ללמוד לעבוד עם האינטונציה
איך לדבר עם האינטונציה בצורה נכונה...
מה זה טון דיבור (באמת שאני לא יודע מה זה)
מה ההבדל בין טון דיבור לבין עוצמתה הקול?
למשל ראיתי כמה סרטונים שמסבירים על אינטונציה והם אומרים לעלות ולהנמיך את הקול או משהו כזה והקול שלהם נשמע אותו דבר
משהו יכול בבקשה להסביר לי רק את הבסיס ??
האם יש ספר או סרטון בעברית שנותן בסיס טוב ?

בנוסף לידע שאני יקבל פה הייתי שמח לקבל המלצה למאמן
שמתמחה בתחום האינטונציה טון דיבור הדגשת מילים
ושפת גוף... בקיצור עבודה על ה93% בדגש על האינטונציה
אם זה יהיה במחיר אטרקטיבי אני ירוץ על זה ... תודה
עדיף איזור צפון חיפה אם אין אז גם איזור אחר
תודה:]

ommerl

New member
נראה לי שאתה צריך לעבוד בעיקר על חידוד חושים

אתה שואל שאלות שקשורות לחוש. קשה לתאר במילים מה זו אינטונאציה ומה זה טון דיבור. זה משהו שאתה צריך להקשיב לו.
&nbsp
יש לאנשים שונים חושים שונים שהם דומיננטיים. כנראה שאצלך הראיה והתחושה יותר דומיננטיים מהשמיעה ולכן קשה לך להבחין בהבדלים בין קול חזק לחלש ובין טון דיבור אחד לאחר.
&nbsp
הדרך לחדד את החוש היא להתחיל מהדבר שהכי קשה לך להבחין בו דרך חוש השמיעה אבל שאתה בכל זאת מצליח. זה יכול להיות שני תווים שנשמעים לך מאוד דומים, או הפרדה בין כלי נגינה בשיר שאתה מאזין לו.
&nbsp
כשאתה מוצא את הדבר הזה שקשה לך להבחין בו אבל אתה מצליח, תתחיל לנסות לשים לב להבדלים ברמת קושי קשה יותר. אם הצלחת להבחין בין המילים של השיר לכלי המוזיקה שמלווים את השיר תתחיל לחפש הבדלים בין כלי המוזיקה השונים. תנסה לזהות אותם. ואחרי שזיהית נגיד שיש גיטרה ותופים, תנסה לשים לב אם יש יותר מגיטרה אחת. ואם יש יותר מאחת איזה סוגי גיטרות יש?
&nbsp
וכן הלאה וכן הלאה.
&nbsp
כשחוש השמיעה יהיה לך חד אתה תבין בצורה טבעית מה זה טון, מה זה עצמת קול, תשים לב להבדלים דקים בדיבור של אנשים. בקצב דיבור, בטון דיבור, בעצמת קול. ולדעתי לא תצטרך אימון בנושא.

אינטונציה

היי שי,

בוא נעשה קצת סדר בעניין: כאשר רוב האנשים מדבר על טון הקול הוא מדבר על היחס בקול שלו בין כמות הבס (הצליל המהדהד שיוצר את עומק הקול) לקול ה"רגיל" שלו (שהוא הצליל ששומעים ביחד עם הבס).

ככל שיש לך יותר בס בקול, כך הקול שלך יותר עמוק. ככל שיש לך פחות בס בקול, הקול שלך יותר גבוה. זה הבסיס. בעיקרון קול סמכותי (או רדיופוני) נחשב קול שהוא יחסית מאוזן (לא גבוה מדי ולא נמוך מדי).

כשמדברים על אינטונציה מדברים על השינויים שאתה מבצע בטון הקול תוך כדי דיבור. אינטונציה קבועה נחשבת כמונוטונית ומשעממת. אינטונציה מגוונת מדי נחשבת לדיבור בצורה מוזרה ומציקה. גם כאן, המאוזן הוא האידיאלי.

אם אתה רוצה עוד קצת מידע אתה יכול לצפות בסרטון הבא:

למעלה