אינטואיציה

אינטואיציה

שאלה שעלתה בראשי בחודשים האחרונים ותסכלה אותי מאוד, ואתמול הגעתי לפתרון. אז על התסכול לא אפרט יותר מדי, אבל אשמח לפרט על הפתרון שהגעתי אליו.
קודם כל - מה זו אינטואיציה? אינטואיציה קריאת אנרגיה. זו בעצם תחושה שאנו מתרגמים בעצמנו, ללא שום דבר מוחשי שיאשר אותה. סוג של ידיעה. (אם יש לכם הגדרה אחרת - תפדלו..

השאלה שהסתבכתי איתה וגרמה לי לתסכול ממושך: איך יודעים מתי לסמוך על החושים? למשל, אם עומדים מול מישהו, וזה מרגיש מאוד שלילי, אז האם זה בגלל שהאינטואיציה והחושים המחודדים שלי מסמנים לי להתרחק מהבן אדם, או שמא זו אני שנמצאת באנרגיה נמוכה וצריכה לשנות משהו בעצמי?

וזה לא חייב להיות בן אדם. זו יכולה להיות סיטואציה, כמו למשל להיות ברחוב חשוך, ולהרגיש פחד - האם האינטואיציה שלי מסמנת לי להתרחק מהמקום, או שמא, הבעיה אצלי, (משמע, המקום לא מפחיד, רק חשוך) ואני צריכה לטפל בפחדים שלי.

אתם יודעים מה, מעניין אותי לשמוע מהם הפתרונות שלכם, ואני אתן לכם את הפתרון שלי מאוחר יותר.

רותי אומרת

שמה שבא קודם והכי מהר זו האינטואיציה אחר כך זה השכבות האחרות :פחד היגיון וכדומה
לי האינטואיציה מקולקלת אז אין לי מושג.

סינבד

New member
התשובה נמצאת לך בתחתית הבטן

ואנחנו משקיעים המון אנרגיה בלמצוא תשובה "הגיונית" ו"נכונה".
כל שאלה שעולה בך, יש בה את התשובה עמוק בבטן התחתונה. אני לא יודע אם התשובה היתה שם קודם לשאלה, או שהיא נולדה יחד עם השאלה או כל תשובה אחרת. מבחינתי זה לא משנה.
מה שחשוב, בראיה שלי, זה ללמוד לתת לתשובה שיש בך כבר, לעלות מתחתית הבטן אל המודעות וההכרה. בלי לחפש לה צידוקים "הגיוניים וראצינאליים".
&nbsp
איך זה בתור תשובה?

ינוקא1

New member
לא ניתן לדעת.

לעולם לא ניתן לדעת בוודאות האם חושיך מטעים אותך או שלא.

אך עם זאת , תרגול נכון של האינטואיציה , מחזק אותה ומעלה את הסבירות שלא לטעות.

לדוגמה :
בגלל שאני מטפל הרבה במגע , יש לי "חוש" להרגיש היכן המטופל צריך מגע , איזה סוג לחיצה ואיזה עומק וכמה זמן.
זה חוש שהתפתח בזכות השימוש. כיום הוא ברמת דיוק מאוד גבוהה , וכל המטופלים שלי שואלים אותי "איך אתה יודע ?".
אך בבסיס זו רק אינטואיציה שהתפתחה והפכה למדויקת בעקבות תרגול רב ועבודה מודעת.
בתחומים שלא תרגלתי את האינטואיציה , היא לא תהיה כל כך מדויקת.

וכדאי לראות גם את זה :
http://news.walla.co.il/item/2842499?m=1

s i s u

New member
בעיני אינטואיציה היא חידוד החושים דרך חיבור למודעות והיגיון

שנים חשבתי שזה איזה חוש נוסף ("הקול הפנימי") אבל השתכנעתי לאחרונה
שזה חידוד כל החושים האחרים בעקבות פרץ של היגיון ומודעות
שום פנסי שמנסי סטאף :)

l coyote l

New member
הגעתי למסקנה שזה ניתוח מהיר מאוד של ניואנסים

שהמוח שלנו עושה לו הקשרי סיבה-תוצאה מהר ממה שהמחשבה מספיקה.
מה שמתקבל זו מסקנה לוגית מהירה שאנחנו ״מרגישים״. פשוט לא הספקנו לראות את התהליך.
&nbsp
ניואנסים לדוגמה: הבעות פנים ושפת גוף, ניתוח אובייקטים בסביבה (חושך, תנועות וקולות).

lightflake

New member
היי היי בנות תעצרו רגע

זה נראה לי ניתוח מאוד שכלי של כל העניין
לפעמים יש לאנשים אינטואיציה שלא קשורה לשום פרמט נתון במציאות
"מרגישים" לא טוב לגבי נסיעה כלשהי נגיד...
או משהו שאנחנו באמת לא מבינים (ולא יכולים להבין) שגורם לנו לעשות משהו ואולי אחרי הרבה זמן אנחנו מבינים למה עשינו את זה ואולי לעולם לא נבין...
לא נראה לי כזה "פנסי שמנסי" פשוט לא הכל ניתן להבין בשכל

l coyote l

New member
לא הפוכות אם אתה מכיר בכך שהבנות מגיעות בדרכים שונות

חלקן בצורה שהצגתי, חלקן בצורה שאתה הצגת וחלקן באינסוף דרכים אחרות.

lightflake

New member
אולי זה קטנוני ובאמת לא חשוב אבל בכל זאת

אם זה ניתוח שכלי, למה לקרוא לזה אינטואיציה?
אמנם במציאות יש כנראה שילוב של הניתוח השכלי עם כל השאר אבל לצורך ההגדרה אנחנו כן עושים את ההפרדה
ברור שזה גם תלוי ביכולת שלנו להבין את זה, והיא יכולה להתפתח, הרי אין לנו ממש הבנה לגבי אינטואיציה, זה כמו שם כללי לכל דרך לא-שכלית שמאפשרת לנו לפעול בכיוון מסויים או לדעת דבר מסויים, כלומר ההבדלה היא בין ניתוח שכלי לבין... "כל השאר". אז יכול להיות שמשהו שהוגדר כאינטואיציה, לאחר מכן כשאנחנו מנתחים ומבינים שזה היה למעשה ניתוח שכלי של נתונים סביבתיים זעירים - אז זה כבר לא יוגדר כאינטואיציה... זה כמו עבמים, את יכולה לראות עב"מ, והוא אכן עב"מ, ואחרי כמה זמן את מגלה שזה בעצם מזל"ט של חיל האוויר, ואז הוא גם כבר לא עב"מ

&nbsp

בסדר, בשמחה, אנסה בכיף.

כשעוברים מהכללי לספציפי, דברים מתחדדים ומשתנים.

אך אם אנחנו כרגע מתייחסים לכללי, אז במקרים שבהם איננו רוצים או יכולים לקחת את הזמן והמרחב בשביל לשקול ולפעול רק כשהדברים ברורים לחלוטין (לדוגמה, רכישה גדולה ומשמעותית כלשהי), יתכן שדרך פעולה מועילה ושימושית תהא:

לפעול בהתאם למה שכינית "אינטואיציה", תוך לקיחה שחשבון שיתכן שהיא מוטעית ושאנחנו "מפסידים" דברים.

לדוגמה, בורחים מסמטה חשוכה שבה לא נשקפת לנו כל סכנה, אולם די ברור שהמעשה האחראי בשלב זה הוא לברוח ולא להסתכן, כל עוד איננו באמת יודעים ואחראים באופן מלא על הבחירה ותוצאותיה.

כלומר, פעלנו לפי צו האינטואיציה (לעוף משם) למרות שהיא היתה מוטעית (וזה בסדר גמור).

ובנפרד, בזמנים אחרים, להמשיך להשקיע באינטואיציה שלנו ולטפח אותה, לשכלל אותה, להרחיב אותה, להעמיק אותה ולדייק אותה.

כך, בפעם הבאה, יעמוד לרשותנו כלי מדוייק יותר, יעיל יותר, שלם יותר.

אולם בזמנים שבהם אנחנו ניצבים מול צומת כלשהי או בחירה מסויימת, יש לנו את מה שיש לנו.

ואנחנו פועלים בהתאם למה שיש לנו.

היי, אני מתחיל להישמע כמו ינוקא.

neophile

New member
קשה להפריד אינטואיציה אם היא קיימת , מתהליכים אחרים

של הסקת מסקנות בראי כל מני חיבות וסלידות אישיות .
&nbsp
נראה לי גם שהרבה פעמים מה שאנחנו מקבלים מהאינטואיציה , זה משהו מאוד מעורפל ולא ברמה של "כן לעשות" "לא לעשות"
אם כי נראה לי שברוב המקרים זה כן נוטה לכיוון מה "כן לעשות" אם כי זאת רק התחלה ... להתחיל משהו , בלי לדעת את התוצאה .
התוצאות שנדמה לנו הן בעיקר תוצאה של דמיון .
&nbsp
זה מבחינתי האינטואיציה - איזה דחף לעשות משהו , בלי להבין לגמרי למה ומה תהיה ההשלכה של זה ולא פחות חשוב זה גם לעשות מאמץ ולא לדמיין תוצאה כלשהיא וזה מבחינתי בעצם - מרכז המוטורי בי עם הרצונות הפרטיים שלו שלא נמצא באינטגרציה עם כלל יישותי .
&nbsp
גם "להקשיב לאינטואיציה" זה לשים מסנן של אישיות על הדברים במקום "לזרום איתם" וככל שחושבים על זה יותר ככה הדברים הופכים ל"הגיוניים" ורגילים ומובנים יותר לאישיות היציבה שלנו ( ברירת המחדל) .
&nbsp
בהקשר הזה לדעתי יש מיסקונספציה לגבי אינטואיציה אם היא באמת באה ממקור גבוה יותר "אובייקטיבי" או שהיא באה מחלקים אחרים בנו , מה"תת מודע" שלא מהווים חלק מהאישיות הדומיננטית שלנו .
&nbsp
ובין אם זה ככה או ככה התהליך הרגיל הוא שהאישיות הרגילה עושה מזה מטעמים...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

neophile

New member
אפשר לקחת משחק פוקר בתור דוגמה

ברמה הבסיסית אם הולכים לפי חוקי ההסתברות אז אפשר לגבש אסטרטגיה מאוד רובוטית ויעילה שמבטיחה תשואות ושדורשת סבלנות רבה אבל שחקני פוקר מקצועיים ביותר גם יודעים לשחק ולבלף , גם את עצמם !
&nbsp
נניח אם במהלך משחק סבלני כזה שמבוסס על הגיון בלבד - עולים בנו כל מני תחושות ורגשות ... מה הן אומרות לנו ? האם זה "מסר" או שזה פשוט התגובה של חלקים אחרים בנו - ה"תת מודע" לאנשים סביבנו ולתגובות התת מודע שלהם ?
&nbsp
או לחלופין דוגמה אחרת - משיכה בין אנשים בפאב ... האם זאת אינטואיציה ? כי הרי שם זה צריך להיות הדדי במידה מסויימת .
&nbsp
איפה מפרידים את האינטואיציה מתהליכים אחרים של התת המודע ?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

lightflake

New member
מה לגבי מישהי שלא מרגישה טוב, היא לא יודעת מה זה

ואחרי כמה שעות היא מגלה שהבן שלה היה מעורב בתאונה

למעלה