אינטגרציה?

iceviper

New member
אינטגרציה?

מה דעת הקולגות לגבי נסיון ליצור אינטגרציה בין תלמידים יהודים וערבים? אני לא מדבר על ביקור נימוסין דו-שנתי הזוכה לכותרות בעיתונים אלא לתלמידים יהודים וערבים הנכנסים ביחד בשער בית הספר ב-1 בספטמבר. יש סיכוי?

yeshgvul

New member
הנה דוגמה

בית הספר הדו לשוני בירושלים. מסתבר שזה עובד מצויין. אבל צריך לחשוב על הרבה דברים. למשל, איך משלבים בין שתי השפות. רצוי להתחיל מוקדם . אינטגרציה בכיתה ז מביאה את חלק מהילדים עם דעות קדומות.

iceviper

New member
חבל שהבאת דוגמא

סתם,סתם. טוב שהבאת,אבל זה רק מראה עד כמה שזה דבר חריג ולא מקובל,וחבל.בשביל דבר כזה צריך תוכנית מתאר ברמה מיניסטריאלית. אני בטוח שלימור לבנת תשמח לעזור.

Azazel

New member
../images/Emo45.gif אתה יודע שאני בעד.

רק שאני, להבדיל מידידינו ה"רב-תרבותי" בעד שילובם בנו, ולא שילובינו בם. enough said.

yeshgvul

New member
כלומר, אתה דורש בית ספר

שילמד בעברית בלבד. הבנתי נכון ? ערבית כשפה זרה ?... מה מפריע לך בית ספר חילוני שמלמד בשתי השפות ושם דגש על זכויות אדם ? האם אתה מאוים מכך שילדים יהודים ילמדו על רמדאן ועל חג המולד באותה מידה שהם לומדים על פסח?

iceviper

New member
תגובה ממני

בעניין חגים ואירועים לאומיים-זוהי תמצית האינטגרציה.אם לא עשינו את זה לא עשינו כלום פרט לחסכון בטפסי רישום.אדרבא,אם ילדים יהודיים לא ילמדו על מוחמד וילדים ערביים לא יידעו מי זה הרצל הניכור יגבר ורק רע ייצא מזה. לגבי שפה רשמית-אני לא חושב שיש מה לשנות בנושא.העברית עדיין שפה רשמית במדינה,מה שכן ניתן לעשות זה לשלב ערבית ברמה פחות או יותר דומה ללימודי אנגלית.התלמידים רק ירוויחו מזה. אגב,איך זה נעשה בבי"ס הדו-לשוני?

yeshgvul

New member
בבית הספר הדו לשוני יש שתי מורות

בכל כיתה. הנה קישור לעוד מידע. נכון שעברית שפה רשמית במדינה, אבל גם ערבית. אפשר לטעון שצריך ללמד יותר בעברית כי זו שפת הרוב, אבל ערבית צריך ללמד ברמה יותר גבוהה מאנגלית. אנגלית מתחילים ללמוד בכיתה ד או ה , לא? ערבית צריך ללמוד ולתרגל מההתחלה, אפילו מהגן. בביה"ס הדו לשוני יש גם כיתת גן. http://indymedia.org.il/imc/webcast/30942.html

Azazel

New member
יש! בואו גם נשים רעלות על הבנות

אבל רק בימים אי-זוגיים!

yeshgvul

New member
השתגעת או מה?

איפה יש רמיזה לכפייה דתית כלשהי באיזשהו כיוון? זה בית ספר חילוני. להזכירך שמורשת יהודית מלמדים גם בבתי ספר חילונים.

Azazel

New member
טרול קטן. מה רע?

וממתי אמרתי שאני בעד לימוד מורשת דתית בביה"ס?

yeshgvul

New member
בעצם, תתעלם מההערה הקודמת

במקום זה עדיף פשוט שתסכים שהאופי של המיזם המסויים הזה הוא חילוני. יש דברים שלא יעברו בו. אבל, בראיה רחבה, האם אתה מאוים מכך שבבית ספר ממלכתי בבריטניה תלמידות יבואו עם כיסוי ראש ? אני שואל כי בצרפת רוצים לאסור על זה. ושאלה היפותטית, תגיד לי אם מפריע לך יותר שנערה ערביה תבוא לבית ספר כזה במטפחת מאשר שנער יהודי יבוא עם כיפה. אם כן, מדוע?

Azazel

New member
אני בפרוש נגד זה.

כיפה? לא אכפת לי. הרי אני לא אכריח נשים להתלבש חושפני. במה אני טוב יותר מהמוסלמי הקיצוני אז? כיסוי ראש הוא ביטוי חזק לממסדיות דתי. בדיוק כמו שאני אתנגד לזה שילד יבוא כמו אברך קטן, אני אתנגד גם לזה.

yeshgvul

New member
תצטרך לשכור את דורין פרנקפורט

או גדעון אוברזון שיעמדו בשער וימדדו כל תלבושת כדי לקבוע לאיזה זן היא שייכת. - "הילד הזה עם המעיל השחור, אברך או לא? " - "לא יודעת, בוא נמדוד את אורך הפאות שלו".

עצם העובדה שכוונתך לאסור היא בעיתית

ולכן לא בטוח כלל שאתה עדיף על המוסלמי או הדוס וכו במה אתה שונה מהם? בכך שהם אוסרים א' ואילו אתה ב'?!

Azazel

New member
אם הייתי כמו הדתי או המוסלמי,

הייתי מכריח את כל האנשים להתלבש אותו דבר. אני לא עושה את זה. אבל יש דברים שאני לא אסכים לקבל, כמו אמירות דתיות בביה"ס. מה דעתך על מורה שתלמד את הילדים שלך ברעלה?

למה נראה לך כלכך נכון לכפות עליה

להתלבש בשונה מאמונתה? גם אתה מכריח אנשים כיצד להתלבש אלא מכריח אותם לדברים אחרים מהמוסלמי [רעלה] והדוס [כיפה וחצאית] אתה פשוט מיחס למה ש**אתה** מכריח דברים נעלים מאשר האחר.... אבל המהות היא אותו הדבר הוא כופה ואתה כופה

Azazel

New member
אבל הכפייה שלי קטנה יותר. ../images/Emo13.gif

ואגב, לא ענית לי על השאלה.

אבל כפיה לשווא!!

אשית ממש לא היתה לי התנגדות לנושא [ואם תלמידה תופיע כך זה בסדר מבחינתך
?] לא ברור לי כלל למה עלי לכפות[!!] עליה לנהוג אחרת ממנהגיה ואמונותיה אם הייתי דורש מדתי להסיר את כיפתו זה היה תקין בעינך?!

למעלה