אינטגרלים ... 
אוקיי... בתור חובבן מתמטיקה קטן אני מנסה להבין קצת יותר לעומק את עיניין האינטגרלים , ובשביל זה ניסיתי לחקור טיפלה את האינטגרל של y=x שהיא פונקציה לינארית פשוטה ולאכן ציפיתי שזה לא יהיה קשה מידי ,אבל...
טוב , קודם על ע"פ הגרף ניתן לראות בקלות שב x נתון , השטח של הגרף מ הנקודה 0 ועד הנקודה x הוא x^2/2 משום שאם מורידים אנך מגרך הפונקציה לציר ה איקס ב x נוצר משולש ששטחו הוא השטח הנ"ל... אבל... אני ניסיתי לחקור את עיניין האינטגרל בשיטה של חלוקת השטח להרבה מלבנים קטנים שהרווחים ביניהם שואפים לאפס... ואז התחלתי : קודם כל השטחים יהיו בעצם סדרה של שטחים שסכום הסדרה הזאת הוא ערף השטח של הגרף... התחלתי לבדוק : חילקתי את ציר האיקס מהנקודה x ועד לנקודה 0 ל n חלקים שאורף כל חלק הוא dx - ואז יצרתי סדרה שכל איבר בה הוא השטח שיוצא המלבן של f(x)*dx/2 משום ש f(x) = dx ו x1 = 0 x2 = dx x3 = 2dx x4 = 3x * * * xn = (n-1)dx הסדרה תהיה : a1 = 0 a2 = sx^2/2 a3 = dx^2 a4=3x^2/3 * * * a
= (n-1)dx^2/2 כלאמר .... קודם כל זאת היא סידרה חשבונית משום שהפרש כל איבר מהקודם לו הוא : dx^2/2 והאיבר הכללי של הסדרה הוא " a
= (n-1)dx^2/2 ועכשיו .... אם כן הסכום של הסדרה הזאת אמור היה להיות השטח של הפונקציה ! אבל.... הסכום של סדרה חשבונית מוגדר ע"י : s
= (a[1]+a[n])*n/2 וידוע לנו ש: a1=0 ו an = (n-1)dx^2/2 יוצא ש : s
= (n^2-n)*dx/4 וdx אמור לשאוף לאפס אז... s
= lin(dx->0) [(n^2-n)*dx/4] = 0 והרי שהשטח לא שוווווווווווווווה לאפס !
(((((((( אין לי מושג ... אולי הידע שלי בגבולות לא מספיק גבוהה או שמה שעשיתי זה שטות אחת גדולה !!! בבקשה שמישהו יעזור לי ! [תודה תודה תודה !]
אוקיי... בתור חובבן מתמטיקה קטן אני מנסה להבין קצת יותר לעומק את עיניין האינטגרלים , ובשביל זה ניסיתי לחקור טיפלה את האינטגרל של y=x שהיא פונקציה לינארית פשוטה ולאכן ציפיתי שזה לא יהיה קשה מידי ,אבל...