אינה/איננה/היא לא

גליה168

New member
אינה/איננה/היא לא

אמפתיה אינה/איננה/היא לא רק הכוח המחבר בין בני אדם...?

המשפט המקורי:
אמפתיה היא לא רק הכוח המחבר בין בני אדם, אף יותר מאהבה, היא יוצקת שלום בין יחידים וקבוצות והיא המחסום מפני הרסנותו של האדם כלפי זולתו.
תיקונים והערות נוספים יתקבלו בברכה

trilliane

Well-known member
מנהל
כל האפשרויות מקובלות, בעברית קלאסית שוללים הווה ב"אין"

(כלומר אינה/איננה) אבל בעברית בימינו כבר לא מקפידים על כך אלא במקומות שרוצים להגביה את המשלב. אם מדובר במאמר או בטקסט מוקפד זה מתאים, אם זו כתיבה יותר חופשית זה עלול להתקבל קצת מלאכותי.
&nbsp
המשפט בכללותו בסדר, אולי קצת ארוך מדי; אנסה לחשוב על שיפורים בהמשך כשיהיה לי פנאי להקדיש לכך.

גליה168

New member
תודה רבה!

לא מצליחה לקצר אותו כנדרש, לצורך עבודה מוגבלת במספר מילים. ועכשיו הוא אפילו ארוך יותר:
אמפתיה אינה רק הכוח המחבר בין בני אדם, אף יותר מאהבה, היא יוצקת שלום בין יחידים וקבוצות, המחסום מפני הרסנותו של האדם כלפי זולתו ואף תנאי הכרחי להתפתחות תקינה.

אבו זקן

New member
לא מגיה, לא עורך

אבל הייתי מוותר על (לפחות) אחד משני ה"אף" שבמשפט.

אולי המשפט יהיה זורם יותר אם ישונה מיקומו של ההסגר

"אף יותר מאהבה". כמו כן נראה לי שעדיף להשתמש בצירוף "להשכין שלום" על "ליצוק שלום". התיקון המוצע ייראה כך:

אמפתיה, אף יותר מאהבה, היא לא רק הכוח המחבר בין בני אדם, היא משכינה שלום בין יחידים וקבוצות והיא המחסום מפני הרסנותו של האדם כלפי זולתו.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא הסגר. שינוי המקום טוב, אך משנה מעט את המשמעות

יש כאן השוואה (על הדרך) בין האמפתיה לאהבה, והשאלה אם היא רלוונטית לכוח המחבר, לשלום או לשניהם. השאלה גם עד כמה פרט המידע הזה חשוב ולמה הוא מתייחס.
&nbsp
לטעמי, את הפסיק אחרי 'אדם' אין שום סיבה לא להמיר בנקודה או בנקודה פסיק ולשבור את המשפט הארוך, וכמובן, להשתמש ב'אינה', זו הייתה מטרת פנייתה. כמו כן שים לב השתמשת בגרסה הראשונית, היא עדכנה בינתיים את סוף המשפט בתגובתה השנייה.
&nbsp
אפשרויות:
אמפתיה, יותר מאהבה, אינה רק הכוח המחבר בין בני אדם. היא משכינה שלום בין יחידים וקבוצות, היא המחסום בפני הרסנותו של האדם כלפי זולתו, והיא אף תנאי הכרחי להתפתחות תקינה.
&nbsp
לוותר על האהבה:
אמפתיה אינה רק הכוח המחבר בין בני אדם; היא משכינה שלום בין יחידים וקבוצות, היא המחסום בפני הרסנותו של האדם כלפי זולתו, והיא אף תנאי הכרחי להתפתחות תקינה.
&nbsp
עם אהבה בחלק השני של המשפט:
אמפתיה אינה רק הכוח המחבר בין בני אדם. אף יותר מאהבה, היא משכינה שלום בין יחידים וקבוצות, היא המחסום בפני הרסנותו של האדם כלפי זולתו, והיא גם תנאי הכרחי להתפתחות תקינה.
&nbsp
זה קצת יותר תקוע ולכן אם זה פרט מידע חשוב, אולי במקום לנסות לצמצם אותו שווה להרחיב אותו בין שני המשפטים או בסופם (קשה לי להציע בלי לשנות מעט, וכל שינוי מחייב הקשר רחב יותר של הטקסט).
&nbsp
נ.ב.
אני לא חושבת שאמפתיה היא הכוח המחבר בין בני אדם (או שהיא כוח בכלל) אבל זה דימוי, בסדר.

למעלה