אינהלציה בבוקר

אינהלציה בבוקר

שלום לכולם, מה אתם ממליצים אינהלציה בבוקר לפני גן או שאפשר גם אחרי?.

dromit2007

New member
הכי טוב

הכי טוב אינהלציה בבוקר כדי להתחיל את היום כמו שצריך גם אם זה דורש לקום קצת יותר מוקדם. זה גם תורם לפיתוח הרגלים נכונים בהמשך. מנסיון אישי בלבד.

dromit2007

New member
הכי טוב

הכי טוב אינהלציה בבוקר כדי להתחיל את היום כמו שצריך גם אם זה דורש לקום קצת יותר מוקדם. הדבר תורם גם לפיתוח הרגלים נכונים בעתיד. מנסיון אישי בלבד.

תלוי איזו אינהלציה

אני כותבת לך עכשיו ממש תוך כדי שאיפה אדי אינהלציית הבוקר
במקרה קמתי מאוחר היום תלוי איזו אינהלציה וכמה פעמים ביום אתם צריכים לעשות אם מדובר במרחיבי סינפונות אז אולי כדאי לעשות לפני הגן כדי שישפיעו במהלך הבוקר אם מדובר באנטיביוטיקה אז כדאי כי בד"כ צריך לעשות פעמיים ביום וכדאי לשמור על מרווח סביר בין 2 האינהצליות - בהנחה גם שילד קטן הולך לשיון מוקדם ואין הרבה טווח לשחק בו. אם זה פולמוזיים אז יש הגורסים שלפני הפזיו ויש הגורסים שאחרי בכל מקרה לא חייבים בבוקר אני עושה 3 אינהלציות ביום כך שאין לי שום מרחב בחירה

אינהלציה פעם ביום

הי איריס מכיוון שמדובר באינהלציה אחת ביום ובהנחה שאין חובה רפואית לבצע אותה דווקא בבוקר (אלא עם ורדית תכתוב אחרת) אני הייתי ממליצה לך לבצע את האינהלציה בשעה הכי נוחה לכם ביום. אני זוכרת מהודעות קודמות שלך, שהפשושית לא במיוחד מתלהבת מלקבל את האינהלציה. במקרה של התנגדות, אינהלציה לפני הגן מעלה את המתח וההנגדות בהתאם יותר קשה. כדאי, לכן, לבחור זמן שבו את הכי פחות לחוצה ולהיפך, זמן שבו יש סיכוי שתהיי הכי נינוחה. ואז יש גם סיכוי לשיתוף פעולה טוב יותר במתן האינהלציה.

ללא ספק אם, אך ההתייעצות תהיה עם

ריקי, מסכימה איתך.ממילא נושא האינהלציות עדיין איננו קל ורצוי לצמצם קונפלקטים מיותרים.אם כי יתכן שבתקופות שונות כחורף רצוי לשלוח אותה לגן מחוזקת. מה דעתך?.

דעתי

אין לי כלים לקבוע אם יש משמעות רפואית למתן אינהלציה לפני הגן. כהדיוט אני מסיקה שאם ההנחיה של הרופא/ה לתת את האינהלציה ת אחת ליממה היא אמורה "להחזיק מעמד" יממה לפחות. אם בכ"ז יש משמעות רפואית למתן אינהלציה של גנטמיצין לפני הגן הבחירה הופכת להיות בין אינדיקציה רפואית לבין אינדיקציה נפשית. במקרה כזה הייתי יוזמת דיון בפורום של הצוות הרב תחומי (ביחד איתכם, כמובן) ומנסה ביחד להגיע לפתרון הטוב ביותר עבורכם.

chakiv

New member
אינהלציה פעם ביום

מכיוון שמדובר באינהלציה של גנטמיצין (אנטיביוטיקה) אשר ניתנת פעם ביום, אין חשיבות לזמן האינהלציה, ולכן אפשר בכל שעות היממה. אם האינהלציה היתה מערבת מרחיב סימפונות (ונטולין ודומיו) או מכייחים למיניהם (סליין היפרטוני), היתה יותר חשיבות למתן בשעות מסויימות (עדיף בבוקר ובערב לכיסוי רב יותר בשעות היום. כמו כן, אינהלציה של מכייח מאפשרת הקלה גבוהה יותר לאורך היום). כמובן, שיש "לתפור" זמני מתן של אינהלציות ותרופות לפי המטופל עצמו. לרשום כלל גורף ומוחלט לכולם הוא לאו דווקא נכון. ורדית

../images/Emo45.gif נראה לי נכון

עדיף למשל לעשות בשעה שיש את התוכנית הכי אהובה עליה בטלויזיה או להפוך את זה לשעת סיפור שמקריאים לה סיפור נחמד - זמן איכות עם אמא או אבא לא נראה לי שיש בעיה עם השעה, אבל ליתר ביטחון תשאלו את הרופא המטפל

dafnags

New member
אם זה פעם ביום עזבו אותה בבוקר...

זה נורא מבאס לקום דוקא לדבר שלא אוהבים (אפילו בגיל הגן). לכן באמת כדאי להשאיר את זה לשעת הצהריים, בזמן צפייה ב"דורה" או משהו חיובי אחר שיתחבר לה עם זה... אלא עם כן, היא יכולה לעשות בבוקר מתוך שינה - להניח לה את המסכה ליד הפנים ולתת לה להמשיך לישון עם זה (אבל, מנסיון שלי, זה פתרון טוב לסרבנים בגילאים יותר מבוגרים, תיכוניסטים שנלחמים על כל שעת שינה בבוקר). בהצלחה!

לא כדאי לעשות בשכיבה

החומר לא מגיע לריאות כמו שצריך עדיף לשבת זקוף ואם אפשר גם להביט קדימה ולא למטה בקיצור- טלויזיה או מחשב... זה האידיאל

למעלה