אינדיאנים!!!!!

Nihau

New member
אינדיאנים!!!!!

איך משחקים אינדיאנים? איך בנוי העולם של שבט הנבאחו? במה מאמינים הצ'רוקי? למה ומתי שרים שירי מוות? את מי הציל הזחל המודד? מי ניצח את החורף? למי שייכים העורבים? איך נראה העולם ההוא לפני שהספרדים הגיעו אליו? אני מחפשת כאן משחק\עולם חצי היסטוריים. ההבדל הפנטסתי מהמציאות הוא שהאגדות נכונות. מה יש לכם להציע?

tapas tapas

New member
סתם פרט מעניין

לא יודע כמה הוא יכול להיות אמין. אבל שמעתי שלראשונה שמתיישבים באו לאמריקה (ספרדיים? אנגליים?) אז הם אגנו עם הספינות הגדולות שלהם, והאינדיאנים פשוט לא ראו את הספינות. ולא בגלל שהספינות לא היו בתוך שדה הראייה שלהם, אלא פשוט שהמוח שלהם לא קלט את זה. זה היה כל כך שונה מכל מה שהם היו רגילים אליו שזה פשוט לא נתפס אצלהם. לאט לא הם התחילו לראות את הספינות, אבל בהתחלה הם לא הבינו מאיפה הגיעו המתיישבים. אז זה יכול להסביר לך שמוח של בן אדם שלא נחשף לדברים ורעיונות כמו שבני אדם מודרנים נחשפים אליהם, יכול לחשוב בצורה ובמושגים די שונים משלנו. בטוח שיש הרבה מין המשותף בין אנשים מין העבר ומתרבויות שונות. המזל הוא שגם היום חיים אינדיאנים בצורה מסורתית בשמורות, אבל לא יודע עד כמה הם חשופים לרעיונות מודרנים. אז אפשר לברר פרטים על כאלה אנשים.

לא נכון.

ישנו תיעוד היסטורי של תגובות האינדאנים לספינות - הם ראו בהן סוג של לווייתנים או עופות מים עצומים, ולפחות במקרה אחת היו מי שסברו שהפינאציאות (סירות ארוכות) שהורדו מהספינות בעצם "נולדו" מהן, וכאשר הללו נקשרו לדופן הספינה הגדולה יותר האינדאנים חשבו שגורי-הספינה יונקים ממנה...

קריאה מומלצת

האנתרופולוגית רות אנדרהיל כתבה ספר מצויין על חייו של נער אינדיאני מאזור צפון-אמריקה-קנדה, ללא נוכחות של שום אנשים לבנים. הספר נקרא "כנף בונה" והוא תורגם לעברית.

Nihau

New member
יש לי את הספורים שאתה הבאת לי, תודה

כאן חיפשתי עזרה בבניית עולם מציאותית למטרת משחק.

BluePrint

New member
ולאחרים לא מגיע?

זו הזדמנות פז להכיר לאנשים קצת תרבות.

ברוך הבא

עזרה לפרסם את "חראגון"? אני לא בטוח שזו ערובה לאיכות. מבזק חדשות: חראגון הוא ספר פנטזייה שמבוסס על העתקה ושילוב בין שר הטבעות למלחמת הכוכבים, שנכתב ע"י ילד בן 15. לא היינו שומעים על הזוועה הזו לעולם אלמלא להורים שלו היו הרבה כסף וקשרים באיזו הוצאה לאור, והם דחפו את הספר כדי לעשות טוב על הלב למלאך הקטן שלהם.

BluePrint

New member
Star Wars?

כן, אפשר לזהות השראה של מלחמת הכוכבים, אבל כצולח של סדרת Wheel of Time נראה לי הגיוני יותר שג'ורדן, לא ג'ורג', הוא מקור ההשראה.

Super Monkey

New member
זה מה שיש לי להציע:

http://www.pathfinderthemovie.com/ אינדיאנים VS ויקינגים. ענק

רמשטיין

New member
"שומר החלומות" של הולמרק

ראית כבר? מומלץ בחום. מה חוץ, הממ, אני יודע שזה יישמע מוזר ומזעזע, אבל ב"שאמאן קינג", סדרת האנימה בערוץ ג'טיקס, בין הרבה מסרים של "שלום ואהבה וחברים מעל הכל" לילדים, אפשר לקבל שם כמה רעיונות אולי לגבי עולם הרוחות והטוטמים. אולי תחפשי רקע על ה"טכנו בבל", אם את מבינה מה אני מתכוון, של הסדרה. מבחינה אנתרופולוגית, האנדינים חיו בשבטים, חלקם נודדים וחלקם לא, במבנה דומה לערי המדינה של תקופת יוון העתיקה. גם מבחינה רוחנית, לכל שבט היה את הטוטאם שלו, כמו שלכל פוליס הייתה את האלוהות המגינה שלה. ואני בטוח שאפשר למצוא עוד קוי דמיון.

0Pandemonium0

New member
לא ממליץ להסתמך על שאמאן קינג.

אנימות הן לא מקור הידע המהימן ביותר ולמעשה, הן נוהגות "לזייף" בהרבה מקרים. יש שם רעיונות מעניינים, זה נכון, אבל עד כמה הם תקפים היסטורית לאינדיאנים אמיתיים, את זה אני לא יודע. למערכה על אינדיאנים בעולם אחר, הסדרה הזו מעולה. חשוב רק לזכור שמדובר שם בשאמאנים יפניים ובשאמאניזם מנקודת מבט יפנית, אלה לא כוהני האינדיאנים הטקסיים שתמצא באמריקה. ודבר אחרון: לא כולם שם שאמאנים "טהורים", ישנם גם דושי וסבא של יו עוסק גם באונמיודו, למיטב הבנתי.

למעלה