אין תשריט - מה עושים?

jafar1

New member
אין תשריט - מה עושים?

שלום,
מה קורה במידה ודירה נבנתה לפני עשרות שנים ואין בטאבו תשריט. כלומר יש צו בית משותף ויש חלקה ותת חלקה אבל אין תשריט אשר מצביע איזו דירה שייכת לאותה תת חלקה.

מצד אחד זה לא מושע, שכן אין חלק יחסי בבניין אלא תת חלקה מדויקת אך בפועל לא ניתן לייחס את תת החלקה לדירה ספציפית וכך יוצא שאם יש מספר דירות באותו גודל בבניין / בקומה כל אחת מהן לכאורה יכולה להיות הדירה הנרכשת.

מה עושים במקרה זה? איך הרוכש מגן על עצמו?

האם יש דרך לבצע תשריט פעם נוספת?

אם יש תת חלקה, אזי היה רישום בית משותף. נדיר שתשריט נעלם.

במשך עשרות שנים היו העיריות פותחות את ארכיב תיקי הבניין לציבור.
כל מי שחפץ להעלים מידע מהתיק היה מעלים אותו ולא הייתה דרך לשחזר.
היום לשמחתנו רוב המידע סרוק והחומר נשמר.

בטאבו, בטרם היו תשריטי הבית המשותף נצרבים לדיסק, היית מזמין ומקבל צילום של התשריט, צו ותקנון.
מעטים המקרים בהם היו אנשים יורדים לארכיונים וגם אז בליווי בלבד.
נסה להזמין צילום של כל התיק מהארכיון. ייתכן ויימצא צילום של התשריט או בקשה לרישום תשריט או כל פרט אחר שיוכל להעיד.

אגב,
בידי מכתב מרשות המיסים לעניין נכס ברח' שינקין בגבעתיים המעיד כי כל התיק אבד, כולל התשריטים ולא ניתן לאתר אותו.
לאחר שלחצנו על בדיקה בארכיב קיבלנו את תיק הבית המשותף (שלפתע נמצא) וכיום ניתן להנפיק אותו לדיסק בעלות של 33 שקלים.
בהצלחה!

יגעת ומצאת תאמין

קיבלת תשובה שלילית "לא מצאנו" אל תסתפק בדרג הנמוך ועלה לדרגים הגבוהים, קשה לי להאמין שבחיפוש פיזי יסודי לא יאתרו את התשריט.
דרך אחרת לאתר את התשריט היא ע"י פניה למי שהגיש את הבקשה לרישום בית משותף, הוא וודאי מחזיק העתק.

jafar1

New member
לעורכת הדין חן

תודה רבה על התשובות המועילות,

1. אני ביקרתי בטאבו ודיברתי עם גורם שהראה לי שכבר הוגשה בקשה לגבי הבניין הזה ונאמר שם שהתסריט אבד. ולכן זו עובדה מוגמרת שאין תסריט, לפחות מבחינתי. הבעיה כמובן שבגלל שאני לא רכשתי עדיין את הדירה אין לי את התמריץ לבצע את הבדיקות האלו שעורכות זמן רב כי בסוף יתכן שאני לא אהיה זה שרוכש את הדירה ומישהו אחר יהנה על חשבון הזמן שאני השקעתי. בתיק בעירייה לא היה תשריט אלא רק תוכנית ישנה מאוד משנות ה - 50. העובדת גם אמרה לי שבתיק הבניין אף פעם אין תסריט עם ציון מספר הדירות לפי צו הבית המשותף אלא תוכניות בלבד.

2. להבנתי במידה ואין תסריט מדובר במושע, אמנם של קומה אחת , (שכן הרישום צו בית משותף כן מציין את הקומה של הדירה) אבל עדיין לא ניתן לייחס דירה ספציפית ליחיד ספציפי ולכן איני רואה הבדל בין זה לבין דירה במושע על כל הבעיות העשויות לנבוע מכך.

3. בכל מקרה, תודה רבה על המענה, אני מתכוון להמליץ עליך לחבריי.

רק עוד בדיקה אחת

לפני שאתה יורד מן העניין- ע"ג מסמכי הבית המשותף רשום שמו של מי שביקש את רישום הבית, אולי תוכל לקבל דרכו את העתק התשריט.
כמו כן, אם הדירה אטרקטיבית עבורך אני סבורה שניתן למצוא פתרונות שיגנו על האינטרסים שלך ואיני סבורה שמדובר ברכישה במושע.
&nbsp
תודה על הפרגון ובהצלחה רבה.

למעלה