אין קץ לטיפשות

makmakmak

New member
אין קץ לטיפשות

הייתי לכמה דקות לבד במשרד אז ניצלתי את זה לעשיית שיחת טלפון לקביעת ראיון למחר. לפתע פתאום נכנס הסמנכ"ל פיתוח וכנראה שמע את השעה שקבעתי. צריך להיות טיפש כדי לא להבין על מה דיברתי, והוא לא טיפש. איזה בעסה לי. אבל, מצד שני, עדיין לא קיבלתי משכורת ואני אקבל אותה אולי בסוף אוקטובר, אולי בנובמבר, עוד היד נטויה... סוף החודש השלישי שאני עובדת בלי לקבל משכורת... אבל זו עדיין סתם פאדיחה בשבילי.

pixiER

New member
הוא לא טיפש...

אבל אני בטוחה שהוא יודע שכל העובדים שלו מחפשים עבודה כרגע... ואני לא אתפלא אם גם הוא עצמו מחפש... כמו שאמר בית המשפט העליון רק לפני שבוע: "קבלת שכר היא זכות בסיסית לעובד" וזה ממש לא ציטוט מדויק... שלושה חודשים ללא משכורת!!! חוצפה שאין כדוגמתה!!!

makmakmak

New member
אז זהו שלא...

כל שאר העובדים פה הם כאלה שיש להם איזשהו אינטרס, כסף מושקע כאן, ויכולים להרוויח מהשקעה (או שזה שלהם). רק אני כאן מנסה להיות יותר צדיקה מהאפיפיור, אני שונאת אנשים כאלה ועכשיו גם אני כזו. הרגשתי מוזר כששמעתי ברדיו את האיש הזה בבית המשפט אומר את הדברים הללו... רק שיגמר כבר, אוף, ושהפעם יהיה משהו טוב.

® רן

New member
אני לא מבין אותך

אני לא מבין את הגישה המתנצלת שבה את נוקטת. לא משלמים לך משכורת - זכותך לחפש עבודה אחרת. זכותך לא להגיע לעבודה. זכותך להגיש תביעה בבית דין לעבודה בגין הלנת שכר. זכותך אפילו לבקש את פירוק החברה. ממה את חוששת? שיפטרו אותך? הרי ממילא את עובדת בחינם - מה כבר את תפסידי מזה? תדעי לך שאם את מפוטרת, הם לא יוכלו לגייס מישהו במקומך. ואם את מגישה תביעות, מאוד ייתכן שמעט הלקוחות או המשקיעים שיש להם יברחו, והחברה תקרוס. את מחזיקה אותם בביצים, בין אם את מודעת לזה ובין אם לא. אז אני לא אומר לך בשום אופן מה לעשות (כי אני לא מכיר את פרטי המקרה) - אבל בשם אלוהים תפסיקי לחשוש מהם ותתחילי להיות קצת יותר אסרטיבית. אם לכל האחרים יש השקעה בחברה - תדרשי אופציות במקום משכורת. לא יודע אם תוכלי אי פעם לממש אבל לפחות תרגישי יותר טוב. תדרשי יחס טוב, שעות גמישות - כל הדברים שלא עולים כסף. תביני שהם חייבים לך, לא את להם. בסטרט אפ אחד שהיכרתי, אחרי כמה חודשי הלנת שכר העובדים פשוט בזזו את המשרד - במקום משכורת לקחו הביתה מחשבים, מוניטורים, מקרן, כסאות וכו'. אני לחלוטין לא מצדיק התנהגות ברברית (ופלילית) כזו, אבל אני גם לא חושב שאת צריכה לאכול את כל הבולשיט שמאכילים אותך, לחייך ולהגיד יפה תודה.

makmakmak

New member
איזה מלך אתה...

באמת, לא בציניות, תמיד ההודעות שלך דוחפות אותי קצת בכיוון הנכון. פשוט, אני כנראה לא הטיפוס הכי אסרטיבי שאני מכירה, ועדיין אני די מעריכה מה שעשו בשבילי פה כשלקחו אותי בלי נסיון, ונתנו לי נסיון שמאפשר לי עכשיו ללכת לראיונות לחברות שאני באמת רוצה לעבוד בהן. פשוט, באמת לא נעים לי... אמנם גם לא נעים לי מעצמי שהחשבון בנק שלי מתרוקן, אבל עדיין... העניין הוא גם שאני לבד בקטע הזה - אין פה עוד עובדים כמוני שאני יכולה לדבר איתם על זה. הלוואי שהייתי יודעת איך לדרוש יחס ולקבל, אבל עד שאני אלמד - אני פשוט מחפשת משהו אחר, ואם יתפסו אותי, so be it. הוכחתי נאמנות למקום העבודה, זה אך טבעי לחפש כשלא משלמים, זה ביזנס. אני אוהבת את מה שאני עושה, אני אוהבת את היצירה של הדברים, זה שאומרים לי מה לעשות ותוך כמה שעות זה עשוי ועובד, אני מתה על זה, זה עדיין מגניב אותי. אני רוצה לעשות את זה עוד - רק באמת במקום אחר. אני מקווה שאמצא בקרוב, ושאעשה את הבחירה הנכונה. ועד אז, באמת תודה לך ולשאר האנשים פה שמגיבים ומחזקים.

® רן

New member
"לא הטיפוס הכי אסרטיבי" ../images/Emo6.gif

במצב שבו אנשים אחרים כבר הפכו שולחנות, הגישו תביעות משפטיות, וגנבו מהמשרד כל מה שלא היה מוברג לקיר (ולפעמים גם את זה), את מגיעה יום-יום לעבודה, ומרגישה לא נעים כשרחמנא ליצלן תופסים אותך מתאמת לעצמך ראיון עבודה? כדאי שתשנני לעצמך את המשפט הבא: [URL='http://']להם צריך להיות לא נעים[/URL]. לא לך. אם אני הייתי מעסיק של עובדים ולא משלם להם 3 חודשים, לא הייתי יכול להסתכל להם בעיניים. ועוד נקודה חשובה: אחרי שתמצאי בסוף עבודה חדשה, אל תוותרי למקום הנוכחי על שום דבר ממה שמגיע לך, גם אם זה יצריך פניה לבית דין לעבודה. הם ינסו לשכנע אותך לשכוח מאותם שלושה חודשים פלוס. Just Say No!. בהצלחה!

אמץ

New member
לעולם לא אבין

את מי שעובד בלי לקבל משכורת. אמנם לא הייתי במצב הזה. אבל איך אפשר לוותר על זכות כל כך בסיסית, ואח"ב אולי לקבל את המשכורת באיחור (בלי פיצויי הלנת שכר כמובן). מנהל הבנק שלכם גם כזה נחמד שמוכן שתחיו ממינוס בלי יכולת להחזיר? המעסיק מנוול, אל תהיו נחמדים! שבו בבית עד שהוא יחליט לשלם ! אח"כ תגיעו ללשכת העבודה ויגידו לכם שלא שילמתם ביטוח לאומי בחודשים האחרונים (כי לא קיבלתם משכורת) וגם לא תהיו זכאים לאבטלה... אם תעזבו עכשיו, אז אולי יש לחברה נכסים שאפשר עוד לתבוע בבית משפט לתשלום משכורות. אם תטבעו עם החברה, כבר לא יהיה מאיפה לשלם לכם ! שיהיה בהצלחה.

למעלה