אין צדק בעולם!

mister xy

New member
אני מבין שזה בעייתי

אבל אני מתנגד עקרוני למחיקות וכל עוד אני לא בטוח במאה אחוז אני לא מוחק.

אגס 10

New member
מתי תהיה בטוח במאה אחוז?

כשתהיה פגיעה ישירה שהמחיקה כבר לא תעזור?

לדעתי דווקא הבעיה כאן הפוכה

אם העובדות השליליות על הבחור הן אמת, אז זה טוב שהן תתפרסמנה בתפוצה המרבית, כבר ראינו ממש כאן בפורום וגם מחוצה לו (אנשין) איזה סיפורי זוועה קורים בעקבות תרבות ההשתקה החרדית בכלל, ובתחום שבינו לבינה בפרט. הבעיה כאן היא שמורדת עשתה לעצמה אאוטינג חלקי וכמו שכבר נאמר כאן, יש גורמים שעוקבים אחרי הפורום ועורכים עבודת בילוש רצינית על מנת לחשוף ולהרתיע את חבריו, ומה שהיא עשתה הקל עליהם מאוד את המשימה הזאת. איך ניתן היה למנוע את זה? פשוט מאוד, להמתין מספר ימים ואז לכתוב על "מודעה שפורסמה באחד היומונים לפני כמה חודשים".

השאלה מי מחליט מהי האמת והאם זה המקום לפרסמה

מי שמוכן להשקיע מעט זמן, יכול להגיע לשם הבחור ללא צורך בעבודת בילוש רצינית. אני לא יודעת כמה מהעשרים קיבלו סידור מלא וכמה יצאו עם בחורה ברמה שיכלו להספיק לבגוד בה, אבל ברור שזו לא משימה בלתי עבירה לצמצם את הרשימה לכמה בודדים ממש.

mister xy

New member
אני יוצא מנקודת הנחה

שאין שום סיבה שמאן דהו ישקיע מאמץ מיוחד רק בשביל לגלות במי מדובר אלא אם כן מדובר במשפחתה של הבחורה שאז זה טוב מאד אם הם יבדקו את זה...

אגס 10

New member
האמת,התרגזתי כעת מאוד.

חשבתי שהנקודת הנחה הראשונה כמנהל אמורה להיות אי חשיפת זהות אדם בפורום בלי קשר לאם מישהו מחפש את ההוא או אם זה מוצדק כדי שהמשפחה של הבחורה תדע עליו ! זה לא התפקיד של הפורום לדאוג לזה, אולי בכלל בשם הצדק והיושר נחשוף כאן את כל הבחורים והבחורות האנוסים כדי שמי שיתחתן איתם ידע עם מי הוא מתחתן? מה אתה אומר על הסיטואציה הבאה? אולי בכלל הבחור והבחורה שהתארסו גילו אחד לשני על עצמם ובעצם הם שני אנוסים שהחליטו להתארס בלי שמשפחותיהם ידעו מי הם באמת,וכעת בגלל הנקודות הנחה שהנחת נגרם שכעת אניסותם נחשפה רק כי יצאת מנקודת הנחה שאין סיכוי שמאן דהו ישקיע מאמץ מיוחד לגלות במי מדובר וטוב שהמשפחות שלהם יבדקו? באמת שאני מאוד תמה על ההתנהלות הזו.

בוא נעשה קצת סדר בדברים:

א. אאוטינג לחבר בפורום זה דבר פסול ועל כך אין מחלוקת. אבל זה לא מה שקרה כאן, מורדת לא רמזה בשום צורה שהנ"ל היה (או עודנו, רחמנא ליצלן) חבר בפורום. ב. מבחינה משפטית, השמצות בפומבי על אנשים מזוהים עלולה להקים עילה לתביעת דיבה (אם נתעלם לרגע מהפסיקה החדשה), וזה דבר שאמור להדאיג לא רק את הכותב אלא גם את מנהלי הפורום והאתר. למיטב הבנתי הלא מקצועית, הסיכוי שהייתה כאן הוצאת דיבה קלוש מאוד. ג. מבחינה אתית כללית, אני לא חושב שיש בעיה בלתקוף פומבית אדם מזוהה בשמו בתנאי שההתקפה אמיתית. אין לי כל אינדיקציה לכך שמורדת לא אמרה אמת, וגם אתה לא ניסית לטעון שהיא לא אמרה אמת, ואם הדברים הם אמת, אז אין בכך כל בעיה כללית (כללית, כלומר בחברה החילונית נניח). ד. יכול להיות שבפורום הספציפי הזה על כל רגישויותיו, יש הגיון בקביעת כלל שלא רק שלא עושים אאוטינג לחברי הפורום, אלא גם לא עושים אאוטינג לחרדים אנוסים שאינם חברי הפורום, מתוך סולידריות עמם ורצון לקדמם. גם אם נסכים על הכלל הזה (וזה לא בטוח), עדיין לא ברור כלל מדברי מורדת שהבחור הנ"ל היה או עודנו אנוס. ומכאן לסעיף הבא: ה. האם הגיוני לקבוע כלל שאסור לספר כלל על מעשים בלתי ראויים וגם על מעשים ראויים שבעיני החרדים אינם ראויים, גם אם מבצע המעשים אינו חבר בפורום ואף אינו אנוס? או, בלשון אחרת, להחיל על הפורום את הלכות לשון הרע החרדיות? לא יודע, אני מאוד מתקשה להאמין שתהיה לכך הסכמה רחבה בפורום. אז לסיכום, לא נראה לי שתלונתך מוצדקת.

סוג ב

New member
הוא בכלל לא היה או לא כרגע אנוס

זה לא הוזכר בכלל. היא רק דיברה על התנהגותו השלילית כלפיה. נשמע שבבניק ובטוח לא אנוס.

ג נ ו ב

New member
תשמעי סיפור, עם תובנה...

זקן בן 90 הגיע לרופא וביקש ממנו תרופה שתגרום לו לשכב עם כמה נשים ביום אחד, כי הויאגרה לא ממש עוזרת לו, אומר לו הרופא, בגיל שלך אין כבר מה לעשות, אמר לו הזקן, הרי חבר שלי שהוא יותר מבוגר ממני, מספר לי מידי יום, על שובבותו ומספר פעמים ביום. אמר לו הרופא, מה הבעיה, תספר גם אתה.... את יודעת כמה מספרים שקיבלו סידור מלא?! אולי גם הוא סיפר את זה....

אגס 10

New member
איך ניתן היה למנוע זאת?

פשוט מאוד לא היה צורך לכתוב שהיה כתוב ביתד כל ההודעה היתה לגיטימית אם לא היה כתוב בה שהבחור היה כתוב ביתד מה לא מובן שדבר כזה מפרסם אישית בחור בפורום בניגוד לכל הכללים? למנהלים הפתרונים.

Namespace

New member
../images/Emo45.gif

אם הסכנה הייתה חשיפת הזהות שלך אני מאמין שזה היה מביא אותך ל 100% ביטחון למחיקה.

זאת לא הפעם הראשונה

שיש פה חיסול חשבונות על גבי הפורום. חבל מאוד שזה כך, הבעיה היא שאין למי להלין על כך שכן גדולים ממנה כבר עשו כן על גבי הפורום והמבין יבין...

אגס 10

New member
ומה שאתה עשית כעת זה לא חיסול חשבון?

נס שלא נתת איזה רמז על מי מדובר.

למעלה