אין פתרון?

רלוונטי

New member
אין פתרון?

מכניסים את הקרשים למדורה ובוכים שנשרף הבית! מה חשבנו שיקרה? מה לעזעזל חלף לנו בראש (ולרובנו עדין חולף)תחזיק מיליונים תחת ידי חיליך יום יום. שעה שעה. 33 שנה !!! ומה חשבנו שיצא.? אינני מדבר אל נכון. או לא נכון . לא מושגים כמו כבוד. והומניות. חולפים לי בראש אלא שכל ישר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מה חשבנו שיקרה ? הפתרון כמו הבעיה תמיד היה אך ורק בידים שלנו. להפנים ולהתעמת ישירות בעברינו ותוצאותיו לחזק את הדמוקרטיה .הפרדה מוחלטת של דת ומדינה. ואינטגרציה מידית של כלל תלמידי מדינת ישראל. (כולל למוד השפה הערבית מכתה אלף חובה!!!!)כל אלו הם צעדים ראשונים במסע ארוך שבסופו אולי יהיה שקט . בלעדיהם חבל אל הזמן!

resh0

New member
מה בין תחת למחט?

רבין/פרס הם אילו שהכניסו את הקרשים למדורה וכעת אחד מהם בוכה... מה לעזעזל חלף לנו אז בראש??? הבאנו טרוריסט אל פתח ביתנו נתנו לו נשק ותחמושת נתנו לו אדמה וסמכויות נתנו לו כסף כדי שישלם את שכרם החודשי של אלו היורים על ראש של תינוקת... שכל ישר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מה חשבנו שיקרה? אכן פתרון הבעיה בידינו. 1. להפנים ולהתעמת ישירות בעברנו ותוצאותיו - זאת ע"י וועדת חקירה ממלכתית שתבדוק את כל מכלול הסכם אוסלו שהביא אותנו אל המצב הזה. 2. לחזק את הדמוקרטיה. 3. הפרדה מוחלטת של דת ומדינה. 4. אינטגרציה מידית של כלל תלמידי מדינת ישראל באמצעות הקמתה של מערכת חינוך חדשה, תחת זאת שכשלה. 5. את השפה הערבית אין צורך ללמד מכיוון שבקרוב לא יהיה לה כאן כל שימוש לאחר טרינספורם של פלשתינאי ישראל אל תחומי המדינה הפלשתינית (אם תקום). 6. הבאת חוקה למדינה שתתבסס על חוקים שוויוניים ללא הפליה על רקע דת גזע ומין. שוויון בזכויות ושוויון בחובות. בלעדיהם באמת חבל על הזמן.

רלוונטי

New member
תעתועי הזמן!

רק משהו שמאמין שעד אוסלו מצבנו היה טוב מסוגל לכלול את סעיף 5 ו6 באותה סירה!

resh0

New member
אני מעדיף את היותר טוב. ואתה???

בוא לא נשלה את עצמנו: אין פתרון טוב ואין מצב טוב. יש מצב "פחות גרוע". אם המצב היום יותר גרוע מאשר היה קודם, אז סימן שטעינו בדרך!!!! נחזור חזרה, נסתכל היטב על המפות, נשקול צעדינו בהתאם לתנאי השטח החדשים! מה לא הגיוני פה??? עלינו ללמוד מכשלונו של הסכם אוסלו ולהמנע מלהגיע להסכמים שיש בהם אלמנטים זמניים, בלתי מדידים, ספקולטיביים, בטח מול אותו האחד שהפר את כל הסיכומים הקודמים ובטח כאשר משגה זה הביא אותו אל פי פחת. בעצם: אנחנו נוהגים כך ביום-יום כאשר העניין נוגע לחיינו הפרטיים, מה תגיד על אחד שיספק סחורה לאחד שלא שילם עבור המשלוח הקודם??? טמבל! הזוי! מגיע לו שיאכל אותה... אני וכל רובו המכריע של העם לא רוצים לאכול אותה... ואתה? אני מתפלא עליך שהסכמת לסעיפים 1 - 4 , יש בכך התקדמות יפה. בקרוב תסכים גם לסעיפים 5-6 .

רלוונטי

New member
עקשנות עיורת

אם תשאף קצת יותר גבוהה אולי תבין שהןאוסלו. והן המצב הנוכחי הם סימטומים והם רחוק מלהיות הבעיה !

resh0

New member
אוסלו הוא מעשה ולא סימפטום!

מעשה שנעשה וברור היום כי מדובר במחדל. בראש כל בעיותיה של מדינת ישראל מצוייה סוגיית הביטחון. אוסלו הביא אותנו לירידה חדה בתחום הזה. שאיפתה העליונה של כל מדינה ובינהן ישראל היא פשוטה: להביא למצב בו אזרחיה חיים בבטחון על אדמתם. הסכם אוסלו הרחיק אותנו מהמטרה הזאת ואם ברצוננו לחזור אל הנתיב שהביא מדינות לא חעטות להגיע אל המצב הזה, עלינו ללמוד מהטעויות וכמובן גם לתקן אותן. בטח שלא לטעות שוב...

רלוונטי

New member
מעגלים

סימפטום הוא תוצאה של מצב! בעצם פתרון הסימפטום אינך מקרב אותנו לפתור את המצב. ללא ההפנמה של אותו מצב. (אותה לצערינו אפשר כנראה לרכוש רק אם הרבה דם) אין שום יכולת להביאו לסיום!

resh0

New member
למרות שלא ניתן להביאו לסיום...

ניקח דוגמה אחרת, תופעת הפשיעה: הרי ברור לכל אחד מאיתנו כי כאשר אנו מכניסים פושע לכלא, אין זה פותר את בעיית הפשיעה. גם אם ניתן כסף מראש לכל הפושעים בתקווה כי זה מה שיביא אותם להפסקת הפשע, אני יכול להבטיח לך שהפשע לא יפסק. הרי ישנם פושעים מיליונרים שהכסף הוא הדבר האחרון שחסר להם...אז מדוע הם ממשיכים? ואכן במלחמה בתופעת הפשע ישנם מעגלים... אבל... למרות שאנו מודעים לתוצאות, אנו בכל זאת מכניסים את הפושע לכלא. אנו בכל זאת מחזיקים משטרה שמנסה למנוע פשעים. אנו סוגרים את בתינו ואת רכבנו ומקשים על הפושע. כך נוהגת כל חברה ומדינה נורמלית. אבל לא כך אצל השמאל המדיני הישראלי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אנחנו הבאנו את הפושע אל פתח ביתנו! נתנו לו אדמות מולדת וסמכויות. נתנו לו נשק ותחמושת. שילמנו לו עוד כסף מדי חודש... הוא לקח את האדמות, הוא השתמש בנשק נגדנו, הוא השתמש בכסף שנתנו לו כדי לשלם את שכרם החודשי של אלו המתאמנים כדי לבצע ירי מדוייק בראשה של תינוקת וכעת... הוא רוצה עוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! גם אני נוטה להאמין כי על-פי תנאי השטח הנוכחיים לא ניתן להביא את הבעיה לסיום. אבל כמו עם הפשיעה, חובה עלינו להפעיל לחץ על הפושעים כדי שיתקשו לבצע את זממם!!! נשתמש בכל הכלים העומדים בראשותנו כדי להבטיח את בטחון אזרחי המדינה! גם אם על-חשבון "איכות חייהם" של הפלשתינית. עד שישתנו תנאי השטח...

למעלה